自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

坐我對面嘅同事,我地張台癡住嘅。上面年搭上左隔離區男同事,大家都係有家室嘅人。之前佢地仲日日一齊出去食lunch,男嘅特登等佢收工,基本上我地兩全部人都知,包括所有上司!但我唔理,唔關我事。
煩嘅野來喇,早幾個月男的調走左,兩個狗男女就一日煲幾次電話粥。好煩,我真係唔想聽佢地講乜內容,但係office真係好靜下,我又坐得最近佢,我已經有時帶headphone,但都仲係覺得佢好煩,講野已經雞仔聲難頂,仲要係到談情,好嘔血……
大家日日見到,唔想搞到面阻阻,有冇辦法可以婉轉D等佢收斂下!
本來想同上司講,但佢肯定估到係我講,又唔想關係太僵

今日office冇乜人。佢又發作係到傾電話,我即刻開電話播歌,重要播Jessie J,點知佢越講越大聲真係唔知醜!!!第二次啱啱食完lunch諗住趴係到訓陣,佢又發作繼續打電話。我終於忍唔住大聲望住佢講,唔該細聲D呀!突然覺得好爽!不過佢之後行左出去傾,估計係同隻狗公炸嬌話我蝦佢

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

上司唔出聲, 公司唔出聲, 都冇辦法.

我同飯腳同事咁熟, 有時我私下WA佢話佢今次私人電話講太大聲, 叫佢細聲少少, 佢都好大聲串我架, 講下電話都唔比咩. 所以我決定幾熟都好, 都唔再出聲.

子爵府

回覆樓主

當佢一傾電話就搵個朋友打嚟,跟住大聲過佢,話:係呀,聽唔到你講乜呀,有其他人傾電話,都係唔講住喇!喺office 廢事講咁多野啦,放工先傾

annann246    發表於 18-9-6 21:04
fanny590    發表於 18-9-6 17:14

伯爵府

金金人 發表於 18-9-6 17:02
當佢一傾電話就搵個朋友打嚟,跟住大聲過佢,話:係呀,聽唔到你講乜呀,有其他人傾電話,都係唔講住喇!喺 ...

要試試

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

慘得過我試過日日聽上司發晒姣嘅談情電話,男人,同小三煲電話粥。我又唔可以走開
未經許可,請勿轉載

伯爵府

大笨鐘 發表於 18-9-6 17:51
慘得過我試過日日聽上司發晒姣嘅談情電話,男人,同小三煲電話粥。我又唔可以走開
...

我對面隻小三迷就係一日同佢個契家佬傾幾次囉真係攞你命三千,成日發曬姣咁借D炸嬌辦野真係難頂到想爆粗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

扮唔知佢講緊電話,以為佢同你講,跟住大大聲搭咀,搭幾句後企起身望吓……哎呀,以為你同我講緊添

試多2次佢應該堅冇癮

大宅

回覆樓主:

我之前有男同事,有家屋,佢每日開電腦開ppt, 之後就開電話睇屋企cctv或球賽精華,加埋細細聲煲粥,煲1至1. 5小時,我可能識野少,好少男人老狗咁鐘意煲粥,但唔知傾既對象係老婆定朋友,但每日傾,真係咁多話題。ps. 佢係湊客,但比客投訴,唔駛見客。口齒對客時會漏晒口,但講飲講食講波,係另1個人。
但佢已走左,我地一天光晒。

伯爵府

MM2H 發表於 18-9-6 18:16
扮唔知佢講緊電話,以為佢同你講,跟住大大聲搭咀,搭幾句後企起身望吓……哎呀,以為你同我講緊添

試多2 ...

佢講嘅內容真心白癡無聊on X,真係搭唔到嗲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

QY08040408 發表於 18-9-6 18:44
佢講嘅內容真心白癡無聊on X,真係搭唔到嗲

就係咁先夠激

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

...

伯爵府

jenkaka 發表於 18-9-6 18:27
我之前有男同事,有家屋,佢每日開電腦開ppt, 之後就開電話睇屋企cctv或球賽精華,加埋細細聲煲粥,煲1至1. ...

你就好,已經脫離苦海

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

點解啲人咁不知廉恥

我係樓主嘅話我會大聲覆述佢嘅對話等全office 聽到,得閒無事就拎啲小三新聞出嚟爆粗鬧,咒啲小三爛x,等佢自己對號入座聽到佢自己驚。。。睇你仲夠唔夠膽公然調情丫拿,講真,我哋呢啲專一老婆俱樂部嘅人一定有資格鬧呢啲賤人

試過office 有對各自有家室嘅狗男女,俾客睇到佢哋拖手行,即刻打上人事部問如果發現同事有出軌情況 影響公司聲譽,可否 summary dismissal

寶石宮

2023年兔年勳章

...

寶石宮

2023年兔年勳章

MM2H 發表於 18-9-6 18:54
就係咁先夠激

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

金金人 發表於 18-9-6 17:02
當佢一傾電話就搵個朋友打嚟,跟住大聲過佢,話:係呀,聽唔到你講乜呀,有其他人傾電話,都係唔講住喇!喺 ...

可以一試

伯爵府

jutau 發表於 18-9-6 19:56
點解啲人咁不知廉恥

我係樓主嘅話我會大聲覆述佢嘅對話等全office 聽到,得閒無事就拎啲小三新聞出嚟爆粗 ...

只可以講句人無恥真係無敵我地已經有時吹水單打佢,佢都係冇野一樣,我直頭講最憎D小三,狗公!所以我平時同依位小三基本係唔會點傾計!佢真係當正個狗公係佢老公咁,有時D伙記講笑叫佢X太,佢真係應添啦,一個人稍為知醜都唔會咁楊啦,佢直頭好似演繹到做小三好光榮咁枉隻狗公仲係資深公務員添,係到食係到疴,仲要死好命升多級,真係鬼唔望佢有報應

公爵府

回覆樓主:

公司都有同事一唔係就煲電話,一唔係就去同事位傾,真係好disturbing

琥珀宮

回覆樓主:

我唔會理,仲會八下聽,我認我八

伯爵府

tansyneko 發表於 18-9-6 22:58
我唔會理,仲會八下聽,我認我八

狗男女日日都係講個D野,我真係唔想八,我直頭覺得佢係滋擾緊我

首頁

尾頁

跳至