自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

識了二十幾年的知心好友,近年工作上很不愉快和遭同事排斥,往往找我傾訴,近日同事更加加劇,令佢負能量得很,也影響埋我情緒,安慰佢也沒用,終於有次忍不住,説出佢性格的問題,就這樣,就掛了缐之後,我怎樣whatsapp道歉,佢看了也不回應我個心很痛

子爵府

回覆樓主

嗯,其實,有時佢可能都知自己有咩缺點,只不過唔想由好朋友口中講出嚟。。。

不如咁啦 等佢下咗啖氣先,再慢慢同佢傾,如果佢當你係好朋友,佢應該知道你某程度上都係為佢好,著緊佢,比d 時間佢吧~

男爵府

回覆 金金人 的帖子

謝謝你回覆,宜家心情好似失戀咁,每次收到whatsapp也希望是佢,但都不是我不會再厚顔打擾佢了。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主

可能佢都需要啲時間消化

每日望住佢哋就充滿力量啦!

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主

人往往最難承認和面對的事實:自己就是事情的始作俑者;
俾啲空間佢思考和冷靜下,如果佢因為咁而唔再同你做朋友,也許是時候各奔前程,不用太介懷,人生旅途上會遇到唔同既人,每一個既出現都是鍛練緊自己,不求回報,只要無愧於心就好了
人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

男爵府

回覆樓主

從來忠言逆耳

子爵府

回覆樓主:

無錯既 衰在太認真啫 但朋友都幾小器 如果繼續無下文 唔值得傷心啦 都唔係真朋友

男爵府

我知佢都好在乎我這個朋友,我們哭過,笑過,經歷過好多風浪,所以我的心很痛個心成日屈住,所以在這裏傾訴

用戶要求終止服務

ifung39 發表於 18-9-8 23:58
識了二十幾年的知心好友,近年工作上很不愉快和遭同事排斥,往往找我傾訴,近日同事更加加劇,令佢負能量得 ...

我都覺得比佢下左啖氣先,其實,佢可能都知係自己問題,但唔想由你把口出,如果佢真係唔采你,都無法,忠言逆耳....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

忠言逆耳。

我都試過,但我唔覺得係我錯,但結果係咁真係hurt, 傷心完自然有日會放低,呢d 野真係強求唔到。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

del

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

明白你都係珍惜呢位朋友,先至大胆剖白。你都係唔想呃佢啫。如果佢冷靜後都接受唔到事實,只可嘆句緣盡。
如要左遮右掩先討好既,根本唔係真正朋友,放手罷了。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ifung39 發表於 18-9-9 00:20
回覆 金金人 的帖子

謝謝你回覆,宜家心情好似失戀咁,每次收到whatsapp也希望是佢,但都不是我 ...

X2 ,我最终放棄,但問心無愧,四我已經盡咗力。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bosch 發表於 18-9-9 01:57
忠言逆耳。

我都試過,但我唔覺得係我錯,但結果係咁真係hurt, 傷心完自然有日會放低,呢d 野真係強求唔到 ...

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實面對面修飾吓先講會好過隔住個電話,遲D冷静吓再算啦

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

連你咁好都可以忍唔住發脾氣,佢要檢討下,不過佢都鑽晒牛角尖,唔好搵佢住啦,大家都要空間冷靜

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

玻璃心的人是很難靠外人幫助的!

男爵府

我也是玻璃心,佢曾向我發脾氣,覺得做得知己要包容,所以沒有怪佢,但掉返轉到我,是冇這特權

首頁

尾頁

跳至