懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有時嚴重到每日都流少量鼻血,睇左耳鼻喉科,話懷孕血管充血,開左類固醇膏俾我,但開頭唔敢塗,直到愈黎愈密,先開始塗藥,塗左藥有好轉,但一停藥就會流鼻血,後來持續塗左兩星期,少左好多流鼻血,但卻發現鼻孔入面多左個肉粒,大到遮左8成鼻孔。
再睇醫生 話生左個肉粒要切,生完bb先切。
宜家都係反反覆覆咁流鼻血,但好痛苦,因為鼻好似有個波咁,大力透氣會Fing fing下,夜訓教都會有少量鼻血,長期好似有舊大鼻屎咁...
有無人都有呢個情況

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

咁樣不自在,一定好唔舒服喇,依家幾W喇。問下醫生有無方法去除,又唔會影響到亞架。

珍珠宮

haha748494 發表於 18-9-11 22:14
咁樣不自在,一定好唔舒服喇,依家幾W喇。問下醫生有無方法去除,又唔會影響到亞架。 ...

係亞,睇落都覺得好辛苦,問下醫生最建議嘅解決方法

珍珠宮

回覆樓主

咁樣好辛苦,會唔會影響到呼吸,要用個嘴來抖氣吖?

珍珠宮

Plm2000 發表於 18-9-9 01:02
有時嚴重到每日都流少量鼻血,睇左耳鼻喉科,話懷孕血管充血,開左類固醇膏俾我,但開頭唔敢塗,直到愈黎愈 ...

妳宜家幾多個月啦,仲要等幾耐先可以手術?

別墅

回覆樓主

我有咗嗰時都有流鼻血,亦有睇耳鼻喉,有食藥,醫生話開嘅藥係安全,因為我都流得好密,所以要睇。但我又冇一粒嘢呀,生完就正常番,我唔只流鼻血,仲流牙血潻呀!我好明白你心情!

伯爵府

Plm2000 發表於 18-9-9 01:02
有時嚴重到每日都流少量鼻血,睇左耳鼻喉科,話懷孕血管充血,開左類固醇膏俾我,但開頭唔敢塗,直到愈黎愈 ...

咁樣真係好辛苦,依家幾週?

複式洋房

回覆樓主

暫時無影響呼吸 但大力透氣粒波會郁 宜定28周啊 因為做手術要打麻醉 所以都係生完先會做 咁樣流鼻血好似有癌症絕症咁..拖得耐會唔會變腫瘤架?

複式洋房

irenewsw 發表於 18-9-11 23:59
我有咗嗰時都有流鼻血,亦有睇耳鼻喉,有食藥,醫生話開嘅藥係安全,因為我都流得好密,所以要睇。但我又冇 ...

我d牙都好易流血 但鼻嚴重好多

首頁

尾頁

跳至