懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

做ivf已驗懷孕,一個多月,今天去照超聲波未見有,醫生話可能會停止,或未見到。有點擔心。是否正常,身體沒什麼特別,口很淡跟乳頭有點痕癢,

大宅

即係而家4w?
我嗰時6w3先第一次照,只見到胎囊
8w1再照先見到閃閃

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

AAda 發表於 18-9-10 10:33
做ivf已驗懷孕,一個多月,今天去照超聲波未見有,醫生話可能會停止,或未見到。有點擔心。是否正常,身體 ...

好多人都7w8w左右先照到㗎,唔洗咁擔心

珍珠宮

回覆樓主

而家咁早,冇咁快嘅,唔好擔心

洋房

做ivf已驗懷孕,一個多月,今天去照超聲波未見有,醫生話可能會停止,或未見到。有點擔心。是否正常,身體 ...

我頭一個月都照五到 之後醫生話可能宮外孕 我擔心左成兩個星期 但之後6週幾就照到系正常懷孕 7週就照到閃閃啦 五好太擔心啦 孕婦既情緒會bb咖

複式洋房

好明白你擔心既心情,因為我之前都超擔心!

我period 遲左兩個零星期未黎驗到有,睇醫生,醫生用我period期估計有左6週6日,但係未照到心跳,當時醫生仲話個胚芽比正常偏細,叫我兩星期後再番去check,當時佢都話到時如果個胎唔識長大或仲未有閃閃即係BB唔得喇,我都非常擔心;到兩星期後去照,聽到BB心跳聲啦,好奇妙 卜卜卜跳得好快

醫生用胚胎size再評估番,應該係我排卵唔準既關係,遲受孕,所以初頭第1次照時其實bb只係5週多~即係聽到心跳時係7週多。

加油喔

大宅

多謝各位!一星期再去照,希望有好消息!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

醫生點樣,順其自然喇,放鬆心情,加油吖。

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

一個多月,即係8週前?正常係6-8週照到,你遲多1-2週照

大宅

昨天去照,醫生話8周,仲系照吾到,佢話已經確實無,是否要放棄?

複式洋房

回覆樓主:

有無抽血驗
hcg?

大宅

AAda 發表於 18-9-18 09:58
昨天去照,醫生話8周,仲系照吾到,佢話已經確實無,是否要放棄?

有人7,8wk先有閃閃,係因為週期長,排卵遲。如果ivf,就無遲排卵呢個可能了,所以8wk都無閃閃,希望不大的了。

水晶宮

ivf無遲排卵

我4wk hcg 363
5wk6d 第一次照就照倒2個閃閃。

有無驗hcg?

首頁

尾頁

跳至