影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cathy-tse 發表於 18-9-13 16:44
你去搵下大陸有一個深宵食堂一套戲

佢有一集好似係第六集定第八集

好呀,等我睇吓先唔該
其實佢演技真係好好,尤其係演夜華呢個角色...有人話佢顏值唔高...我自己就唔認同,因為由佢拍Love時我已經有留意佢

伯爵府

haha748494 發表於 18-9-13 17:38
回覆 babycakez 的帖子

咁啱架,我細B系雞BB,依家18個月,你BB呢?

係呀我細b都係雞bb,15個月

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

cathy-tse 發表於 18-9-13 18:10
呢個佢好似係一個聾啞人士要照顧一個女睇到我都喊

唔該曬,等我今晚睇吓先

我最近都睇左南極之戀,都ok 嘅

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

cathy-tse 發表於 18-9-13 19:14
它是甚麼?

係趙又廷同楊子珊喺南極拍嘅一齣戲,講架飛機失事佢地兩個點樣求生。
佢地倆個喺致青春都係做情侶...其實都ok襯的,尤其喺致青春入面
兩套戲冇乜起伏,如果唔係痴戀趙又廷應該唔會睇

伯爵府

babycakez 發表於 18-9-13 20:24
係趙又廷同楊子珊喺南極拍嘅一齣戲,講架飛機失事佢地兩個點樣求生。
佢地倆個喺致青春都係做情侶...其實 ...

尋晚試睇延禧,不竟個個都話好睇。我揀了瓔珞同皇上調情既某幾集嚟睇,ok 嘅,但搵唔倒三生嗰感覺

我見而家似乎已沒人再提三生了,相信就只有我自己一人沉迷著⋯⋯

水晶宮

babycakez 發表於 18-9-14 17:16
尋晚試睇延禧,不竟個個都話好睇。我揀了瓔珞同皇上調情既某幾集嚟睇,ok 嘅,但搵唔倒三生嗰感覺

我見而 ...

我也再度沉迷中。。。

伯爵府

purple_onion 發表於 18-9-16 00:19
我也再度沉迷中。。。

嗯...我今日閒來無聊又番睇繁花個mv, 其實咁多隻歌之中我最鍾意呢首,因為我最鍾意素素同夜華喺俊疾山嗰幾集,佢地拜完東方大澤就係播呢隻歌...嗰排我係瘋狂地狂loop

水晶宮

babycakez 發表於 18-9-16 00:53
嗯...我今日閒來無聊又番睇繁花個mv, 其實咁多隻歌之中我最鍾意呢首,因為我最鍾意素素同夜華喺俊疾山嗰幾 ...

我剛又再追完了整套三生三世,喊濕了很多紙布。。。淺淺點解不去探下柳照歌。。。唉。。

伯爵府

purple_onion 發表於 18-9-16 08:54
我剛又再追完了整套三生三世,喊濕了很多紙布。。。淺淺點解不去探下柳照歌。。。唉。。
...

其實後段我覺得淺淺唔夠愛夜華,所以我最鍾意番煲素素同夜華初邂逅嗰幾集,佢地嗰陣時係最pure...雖然大結局係大團圓但始終都有美中不足嘅感覺

水晶宮

babycakez 發表於 18-9-16 09:55
其實後段我覺得淺淺唔夠愛夜華,所以我最鍾意番煲素素同夜華初邂逅嗰幾集,佢地嗰陣時係最pure...雖然大結 ...

也是的,淺淺不了解夜華。。。也不願去求真相。。。夜華受苦了。

伯爵府

purple_onion 發表於 18-9-16 10:32
也是的,淺淺不了解夜華。。。也不願去求真相。。。夜華受苦了。

當初夜華挖了素素眼睛,不懂處理情感,是他不對。但有jm開post説原著是說夜華其實是信素錦的,劇本有句對白,是講素素在苦苦的解釋,可是夜華說他只相他眼看到的,怎麼會有人跳下諸仙台去冤枉別人等等,看到我十分激氣所以劇集的劇情是比較討好
而後來夜華重遇素素/淺淺後對她珍如重之,可能我就係沉迷佢嗰種痴情,現實中怎麼會有這樣的人
我睇過趙又廷一個訪問,連佢自己都話現實生活好難對不喜歡嘅人做到咁絕完全無視,眼(emoji)只有一個女人而其他的都當垃圾...所以佢都演得好爽

水晶宮

babycakez 發表於 18-9-16 10:55
當初夜華挖了素素眼睛,不懂處理情感,是他不對。但有jm開post説原著是說夜華其實是信素錦的,劇本有句對 ...

又了解多些了,素錦真是瘋了,好彩夜華看不上她。

伯爵府

purple_onion 發表於 18-9-16 11:07
又了解多些了,素錦真是瘋了,好彩夜華看不上她。

如果你有興趣可看看原劇本,之前是一位jm開帖但之後很多jm加入討論劇情,我也是跟她們學嘢的非常懷念呢
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20107562

男爵府

purple_onion 發表於 18-9-12 19:52
我都係淨看夜華,淺淺和墨淵三個的戲份。

Me too!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

我以為你地講緊紀錄片《三生三世聶華苓》tim...

伯爵府

第一次睇果陣已經翻煲幾次,但因為一睇要好耐時間,到而家都未得閒再睇

伯爵府

cowchow_1104 發表於 18-10-12 01:43
我以為你地講緊紀錄片《三生三世聶華苓》tim...

我要google 先知你講緊嗰齣紀錄片

伯爵府

flyinsky 發表於 18-10-12 10:06
第一次睇果陣已經翻煲幾次,但因為一睇要好耐時間,到而家都未得閒再睇
...

我而家有間中翻煲某幾集,仲係離唔開夜華素素/淺淺情節
不過我loop得最多嘅係啲mv,有得睇番啲片段之餘啲歌又超好聽

我見冇乜jm再翻煲了,但我仲係沉迷緊

首頁

尾頁

跳至