自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

kai3028 發表於 18-11-19 13:15
諗住上嚟搵下睇下有冇人有同樣情況
真係忍唔住留言。9月開始著,月頭已經咁樣 :igiv ...

三佰幾蚊著二個月變到咁,真係買對cotton on$60一對平底鞋好過,我都幫個仔今年買左呢隻牌子,暫時都仲未有問題住,可能男仔款個底厚,之前著青蛙有你呢個情況,勁唔come

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

BBape 發表於 18-9-11 12:09
垃圾鞋 KingHealth 上學鞋, 著不到2個月就穿底

我5月係 千色店買 , 都要 成三百幾元一對鞋, 須然唔算貴, ...
係好易穿, 子女著緊。
雖然內龍軟, 但好易爛, 應該係料差。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

香印提子 發表於 18-11-19 13:48
三佰幾蚊著二個月變到咁,真係買對cotton on$60一對平底鞋好過,我都幫個仔今年買左呢隻牌子,暫時 ...

8月喺吉之島買200幾,9月3開學日著,11月頭個底已經開始爛

伯爵府

adidas出左對全黑皮,個樣似皮鞋,想買黎試, 299咋

複式洋房

raicherry 發表於 18-11-19 14:01
adidas出左對全黑皮,個樣似皮鞋,想買黎試, 299咋

唔該晒

複式洋房

kai3028 發表於 18-11-19 13:15
諗住上嚟搵下睇下有冇人有同樣情況
真係忍唔住留言。9月開始著,月頭已經咁樣 :igiv ...

質料太太太差,真係計落仲貴過買對 LV鞋

寶石宮

2024年龍年勳章

我5月係 千色店買 , 都要 成三百幾元一對鞋, 須然唔算貴, ...

幸福可以好簡單

複式洋房

BBape 發表於 18-11-20 18:05
質料太太太差,真係計落仲貴過買對 LV鞋

真係唔係好明,現時都會有d咁勁差嘅質料

複式洋房

BBape 發表於 18-11-20 18:11
真係唔係好明,現時都會有d咁勁差嘅質料

唔通真係去淘寶買,可能仲有質料保證,又平又靚

珍珠宮

回覆樓主:

白鞋完全唔掂,幼稚園著咗4個月就要換,魔術貼爛

珍珠宮

回覆樓主:

buster, kh, frog同 dr kong都著過,暫時buster同frog最襟

大宅

回覆樓主:

我只買timberland, hush puppies 呢啲牌子比小朋友著。唔係話唔乜,不過試過Dr kong, buster呢啲牌子質地真係相差好大

子爵府

回覆樓主:

雖然

珍珠宮

BBape 發表於 18-9-13 11:53
總結下, 我覺得買 KingHealth 這個牌子可以講, 睇彩數, 祝大家好運 ,但完全無保證, 質數參差 , 因我都打去 ...

彩數!K班買過KH,覺得好穿又襟。
之後轉Dr K,又ok喎!因為見大家都差評。

9月買反KH,明明SIZE岩的,但見呀仔行路有啲怪怪地咁,成日就住就住。

咁我怕佢著壞腳就轉反Dr K,反去對比下,KH鞋型又大又重,DrK就修腳型同輕啲。

So far著到而家冇穿冇爛,鞋底都冇乜蝕。

唔通鞋都要夾同中醫一樣

我只買過呢2個牌子比呀仔咋。

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

Frog白波鞋好襟著,已經著左一年有多,KH係厚底果款,上年學期尾著到而家暫時冇事

水晶宮

eziznw 發表於 18-11-20 18:27
我只買timberland, hush puppies 呢啲牌子比小朋友著。唔係話唔乜,不過試過Dr kong, buster呢啲牌子質地 ...

hush puppies都係垃圾,我仔有對著咗3個月,殘到好似著3年咁

有段時間著Geox, 對鞋好重,落雨會勁入水

買Clarks, Next, Polo著到唔啱著都仲有8成新

男爵府

我都試過著2,3個月甩鞋底,之後我無再買
未買前得同事介紹話come著,估唔到咁快爛

大宅

我今年9月買卑呀女,包括黑,白鞋,已甩皮了,反而frog仲好過佢

琥珀宮

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

呢個牌子,我女大約可以着半年,大約3個月鞋頭會披少少,6個月鞋頭位爛,當然係好粗着
買另一牌子(D...K....)開學到現在未見有爛。希望可以捱耐啲,返學鞋好貴4佰幾啊~
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

首頁

尾頁

跳至