懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

之前試過空心胎,又係無咩早孕反應,而家用app計係6wk5,只有眼訓,食野快頂肚,訓覺一般,呢兩日連er都少左,子宮又無痛,係米唔正常呢?
好擔心又係空心呀,已經日日check體溫,大約36.6-37.3之間,想做定心理準備,無咁大期望到時無咁傷⋯

別墅

2019勳章

dunuknow_ww 發表於 18-9-12 11:01
之前試過空心胎,又係無咩早孕反應,而家用app計係6wk5,只有眼訓,食野快頂肚,訓覺一般,呢兩日連er都少 ...

請問用咩apps計

別墅

2019勳章

yimanyip 發表於 18-9-12 11:05
請問用咩apps計

280days,生理日記又有,上網打計預產期都
可以查到

男爵府

2019新春慶豚圓

放鬆心情, 不要想太多

複式洋房

之前試過空心胎,又係無咩早孕反應,而家用app計係6wk5,只有眼訓,食野快頂肚,訓覺一般,呢兩日連er都少 ...

我而定8wk3
5-8wk 時同你一樣只係冇胃口,訓覺成日早醒左,無嘔無暈,皮膚仲好左
但6wk5,同8wk 檢查都照到心跳,成長緊
呢兩日胃口仲好返添

我估我正常掛

別墅

2019勳章

dunuknow_ww 發表於 18-9-12 11:07
280days,生理日記又有,上網打計預產期都
可以查到

Thanks

珍珠宮

回覆樓主

放鬆d啦,阿B錫住你啫。我到而家差唔多26 week都無唔舒服過,食得瞓得行得痾得得閒讚下阿B乖啦!
祝黐實
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

有d人到生之前都無咩反應 我覺得同媽媽既身體敏感度可能都有關

大宅

2019新春慶豚圓

醫生話其實嘔既人都係一半半 唔係個個會 我第一次小x左 冇任何早孕反應 之後有返都係冇 我果時都驚架 最後我懷孕都生都冇唔舒服 bb順利出生 所以唔好太擔心

別墅

我就每個星期的反應都唔同,5wk 時冇反應,6-8wk 又暈又冇力又冇胃口,而家9wk 又冇乜反應,係嘔左2次黃泡。我都好擔心,唔知自己是否正常

伯爵府

唔好咁緊張,放棄心情

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

擔心都系無用架,用輕鬆,愉快心情期待BB,對BB成長先系最好嘅。唔好比自己太大壓力,比D信心BB,加油吖。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊