懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我見唔少人在8-12w 時,BB會突然冇左心跳,搞到自己都好驚。
啲人話如果突然冇乜大肚不適反應,就唔係好事;有啲人甚至完全冇癥兆!真係每次等產檢,都度日如年。我知有啲嘢唔到自己控制,但做媽媽的真係會不其然擔心...

男爵府

mcdull_0000 發表於 18-9-12 14:35
我見唔少人在8-12w 時,BB會突然冇左心跳,搞到自己都好驚。
啲人話如果突然冇乜大肚不適反應,就唔係好事 ...

唔好諗咁多,如果咁快就擔心,懷孕呢四十週都有好多「意外」要擔心。
放鬆啲,開心享受懷孕過程

大宅

回覆樓主:

保持驚覺係好,但唔使過份緊張的,要相信bb都會自己努力

大宅

回覆樓主

我都係成日好擔心,而家岩岩有左成日都疑神疑鬼,如果有一日啲懷孕反應冇咁強烈,又會諗多左野。

別墅

me too...依家9w,仲要等多十幾日先到下次產檢,真係度日如年...因為小x過,會好擔心,唔知bb依家平唔平安...不過每日都會提下自己,要對bb有信心,今次一定會順利~

大宅

ying607 發表於 18-9-12 14:57
我都係成日好擔心,而家岩岩有左成日都疑神疑鬼,如果有一日啲懷孕反應冇咁強烈,又會諗多左野。

...

同感

大宅

mcdull_0000 發表於 18-9-12 14:35
啲人話如果突然冇乜大肚不適反應,就唔係好事 ...

其實成個孕期都好擔心, 我而家16w, 醫生叫我4星期睇一次我都主動要求keep住每兩星期一次.
我本身都以為過左12w會少d擔心, 原來唔係囉. 其實係睇mama自己心態

子爵府

回覆樓主:

其實真係唔好睇咁多呢d case,一個半個了解下冇問題,睇得太多會影響自己情緒

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

luv_miyuko 發表於 18-9-12 17:03
其實唔止8-12,就黎生都驚冇心跳,出左世都成日行去床邊睇下有冇呼吸,你第時就會明
...

的確,大仔個時就係咁,由係肚入面到出世都好驚,出左世都成日睇佢瞓著有冇呼吸,真係壓力大

別墅

luv_miyuko 發表於 18-9-12 17:03
其實唔止8-12,就黎生都驚冇心跳,出左世都成日行去床邊睇下有冇呼吸,你第時就會明
...

唔怪得長憂99...

別墅

alice1117 發表於 18-9-12 17:34
的確,大仔個時就係咁,由係肚入面到出世都好驚,出左世都成日睇佢瞓著有冇呼吸,真係壓力大
...

以前人地咁講,我覺得有冇咁誇呀?而家好明白!

別墅

pigpiglamlam 發表於 18-9-12 16:30
其實真係唔好睇咁多呢d case,一個半個了解下冇問題,睇得太多會影響自己情緒
...

我試過化學懷孕(小x 左),有朋友又試過bb 冇心跳....其實真係好脆弱

別墅

marsh_mallow 發表於 18-9-12 15:49
其實成個孕期都好擔心, 我而家16w, 醫生叫我4星期睇一次我都主動要求keep住每兩星期一次.
我本身都以為過 ...

其實我等緊驗T21,要等4星期,但前星期因流黃色分秘已忍唔住去照左次,今個禮拜又冇乜妊娠反應,都book 左會照

其實我明如果佢真係要走,我都留唔住,不過心理上想做啲嘢

別墅

小果 發表於 18-9-12 15:07
me too...依家9w,仲要等多十幾日先到下次產檢,真係度日如年...因為小x過,會好擔心,唔知bb依家平唔平安...不 ...

我同你一樣,一來未夠3個月,又唔可以同朋友講分擔下,真係幾辛苦

別墅

小驚 發表於 18-9-12 14:42
唔好諗咁多,如果咁快就擔心,懷孕呢四十週都有好多「意外」要擔心。
放鬆啲,開心享受懷孕過程 :kissyou ...

多謝你

子爵府

mcdull_0000 發表於 18-9-12 19:55
我試過化學懷孕(小x 左),有朋友又試過bb 冇心跳....其實真係好脆弱

太過擔心會影響心情,俾d信心bb,佢會知道ga!

別墅

回覆樓主

樓主我都好擔心,驚又照唔到閃閃,不過真係唔擔心得咁多,共勉之,一齊加油

珍珠宮

回覆樓主

唔好諗咁多,唔擔心得咁多啦,放鬆心情,bb都健康D

珍珠宮

回覆樓主

唔好諗咁多,唔擔心得咁多啦,放鬆心情,bb都健康D

首頁

尾頁

跳至