自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

回覆樓主

原來大家都試過,我都係比佢呃左$2500,通左幾日都塞左,之後要搵街舖再通過,人地收$600就攪掂,我開頭都係上網搵到,仲要係後生仔,開頭收$1800,之後又話好難通要比$2500,完全係騙局,件事講緊6年前

珍珠宮

回覆樓主:

如果要通渠,唔上網搵都唔知去邊度搵

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

bonnie8567 發表於 18-9-12 18:08
本來想搵個通渠佬,現今社會就梗係上網搵啦,問咗頭兩間湯師x,呂x父,我都覺得怪怪哋,點解佢哋講嘢語氣一 ...

舊年有單$9800通渠,係唔係又係佢?
慘,緊急通渠比人厄左,哭
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20680420

複式洋房

本來想搵個通渠佬,現今社會就梗係上網搵啦,問咗頭兩間湯師x,呂x父,我都覺得怪怪哋,點解佢哋講嘢語氣一 ...

係真的,
有次洗衣機洗洗下衫,
漏到1地都係水,
老公即刻上網搵師傅整。
上嚟嘅係個後生哥哥,
整整下老公就同佢吹水,
個哥哥仔自己話,
網上搵師傅,其實都係同1間咁滯,
佢老闆公司都有10幾個電話接客。
同埋價錢係睇地點報價
如果係豪宅,獨立屋,
報價貴好多,
個師傅話佢老細試過執西貢幫個鬼佬通渠,
話要大執,收咗10幾萬。
跟住有個師傅們有個group,
如果遇到麻煩客,
佢哋會將個客嘅電話放上群組,
等冇人接佢生意。
呢個師傅幫我哋整完,
過兩日仲打比我老公借錢,
真係O咀。

子爵府

bonnie8567 發表於 18-9-12 21:29
可唔可以介紹個伯伯畀我thx

我唔知㸃聯絡,有事就打比管理署,佢哋就約伯伯上門!

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我都試過,我個單係佢幫我爸爸整收左6百蚊,點知佢第2日打比我爸爸話佢一時周轉唔到,可唔可以借2000蚊比佢,話遲d比返佢,下次免費幫佢整
我爸仲問我借唔借 我話你借比我唔還都仲可以鬧2句,佢唔還就走埋佬無仇報,咁你話借唔借

別墅

回覆樓主:

原來咁架。。。。。

男爵府

回覆樓主:

我都網上揾過通渠公司,屋苑介紹嘅,未睇已報個嚇死人嘅價但。只覺得佢係貴,又唔知係邊度揾,但解決咗我的問題,貴都無計。

因家居通渠我都好有經驗,慣常的方法,參考過網上通渠法,嘗試多次無效,我便知要找人幫手了

別墅

回覆樓主:

推,等多啲人小心啲

大宅

cchappy 發表於 18-9-12 18:31
我幾年前都試過,屋企人上網搵通渠,本來話600元,來到話如果好難就要1500元,來到整唔夠1分鐘,就細細聲話 ...

多謝提醒

侯爵府

回覆樓主

我上年都中伏,個後生仔睇完收幾百,又話要咩工具先整到,之後另一個師傅來整,收左3000幾,焗比

男爵府

回覆樓主

我之前都係上網搵 好好彩 遇到個幾好既,佢話通吾到吾收錢

珍珠宮

twotigers 發表於 18-9-12 21:43
如果要通渠,唔上網搵都唔知去邊度搵

我會去同區搵一些會上門修理水電的店鋪或五金鋪問,或問佢哋有冇介紹。一般在街市附近也有這類店鋪。

珍珠宮

Alex123 發表於 18-9-12 23:28
我會去同區搵一些會上門修理水電的店鋪或五金鋪問,或問佢哋有冇介紹。一般在街市附近也有這類店鋪。
...

呢啲做街坊生意,真係舖頭始終穩陣好多

珍珠宮

謝謝分享!
真係唔講唔知。

珍珠宮

twotigers 發表於 18-9-12 23:32
呢啲做街坊生意,真係舖頭始終穩陣好多

係㗎!始終是做街坊生意,又有間鋪唔敢亂來,佢都怕你四圍唱佢。
我上年搬屋要拆個鐵閘、又要整個電熱水爈唔知點解唔熱、又想換水龍頭,都係搵屋企附近的雜貨店問及介紹師傅,每次也只是收2、3百人工費,好老實下。

珍珠宮

Alex123 發表於 18-9-12 23:41
係㗎!始終是做街坊生意,又有間鋪唔敢亂來,佢都怕你四圍唱佢。
我上年搬屋要拆個鐵閘、又要整個電熱水爈 ...

2,3百真係好划算,完全唔貴,又唔驚佢呃人

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

真係吾知,多謝提醒

珍珠宮

回覆樓主:

網上公司叫什麼名?

子爵府

我發覺上門家居维修好多呃人,上次整洗衣機都比人屈左1400元,個.師傅black list

首頁
12345...10

尾頁

跳至