潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

好鐘意 Rolex 嘅 sporty 款,但我手腕好細 (5.25 寸),覺得自己 carry 唔到... 我試帶 yacht master 37mm 都覺得好大...

有冇 jm 都係手腕幼?你哋會帶幾大嘅錶呢?可以上圖分享嗎?

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主

我隻手同你差不多, 我戴40mm, ok喎, 不過我鍾意戴大錶

侯爵府

gyclam 發表於 18-9-13 10:27
好鐘意 Rolex 嘅 sporty 款,但我手腕好細 (5.25 寸),覺得自己 carry 唔到... 我試帶 yacht master 37mm ...

我都係5’’咋!女仔帶地拖靚過男士

Cheuk2012    發表於 18-9-14 00:38
wcpcelia    發表於 18-9-13 15:48

大宅

yanyanli1234 發表於 18-9-13 11:03

謝謝分享!這是 40 mm 嗎?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 gyclam 的帖子

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

好鐘意 Rolex 嘅 sporty 款,但我手腕好細 (5.25 寸),覺得自己 carry 唔到... 我試帶 yacht master 37mm ...

老細説,比較嬌小的女姓帶大錶就真係不太襯,好似小朋友拎了阿爸隻錶一樣
如果真的好喜歡,我覺得Daytona 較易carry,因為錶身較薄
我有166,戴大錶都覺得太

Cheuk2012    發表於 18-9-14 00:38

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

這三隻是我常戴的sporty 款,但我手腕也算細但覺得自己 絕對carry 到,返而較少載細mm 手錶

wcpcelia    發表於 18-9-13 15:48
Hello...

子爵府

我手腕5.5寸,錶40mm

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

yanyanli1234 發表於 18-9-13 11:03

絕對同意

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

複式洋房

回覆樓主

我手腕得5寸,地通,explorer ll ,ym 40mm都帶到

大宅

carama 發表於 18-9-13 12:42

老細説,比較嬌小的女姓帶大錶就真係不太襯,好似小朋友拎了 ...

我 160 高,著細碼衫,自己感覺帶大錶唔啱比例

你第三張圖隻錶幾多 mm 呀?

男爵府

gyclam 發表於 18-9-13 20:02
我 160 高,著細碼衫,自己感覺帶大錶唔啱比例

你第三張圖隻錶幾多 mm 呀?

第三隻係datejust 31mm, 不過不是你心儀的sporty 款式 不過你如果好喜歡sporty 款,那選一D錢身不要厚的款式。
左邊兩隻 Tudor 和milgauss都大錶同錶身好厚,我自己帶都覺得重。 右邊我在行試,你可以作參考

琥珀宮

回覆 carama 的帖子

Very nice

大宅

回覆樓主

我的新表

大宅

carama 發表於 18-9-13 20:34
第三隻係datejust 31mm, 不過不是你心儀的sporty 款式 不過你如果好喜歡sporty 款,那選一D錢身不 ...

E 張係我試 J12 33 mm ... (搵唔返試 37 mm yacht master 嗰張)

另外我試過舊款 35 mm 淺灰面紅針嗰隻 yacht master, 個 size 同顏色我都覺得 ok , 但我又唔係咁想買舊款...

jm 們,你哋會唔會買舊款呀?

伯爵府

勞力士好似sport 大款都係40 mm
睇你咩occasion 戴
Casual戴大都ok
我手腕都細
平時戴鍊係14cm

同埋如你想買膠帶
佢雖然原裝係有短d既帶
但我左較到個扣最入都係有位剩
你買時要留意
鋼帶就好d
而家新出鋼帶個扣入面
好似有得較最短6格
你要試清楚

男爵府

gyclam 發表於 18-9-14 11:51

E 張係我試 J12 33 mm ... (搵唔返試 37 mm yacht master 嗰 ...

如果買YM買新款啦,我覺得靚d
我手也好幼,YM40mm冇問題呀

男爵府

gyclam 發表於 18-9-14 11:51

E 張係我試 J12 33 mm ... (搵唔返試 37 mm yacht master 嗰 ...

你呢隻是j12 33? 睇落唔似33mm如果真係33mm,咁我覺得Rolex sporty 真係對你大咗小小了,下圖是我的j12 38mm,睇落同你帶33差不多

公爵府

我手腕5寸,只愛38mm 以上嘅錶。

首頁

尾頁

跳至