懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問公立醫院生b時係咪有得揀餵人奶定奶粉?係幾時會問架?生完先問嗎?
如果我揀奶粉,我有無得先埋身後補奶粉?姑娘會唔會唔俾我試餵人奶架?

大宅

回覆樓主:

我聯合生,一入院登記姑娘就問,我揀人奶,但最後未上奶姑娘會畀水奶

男爵府

emmmacyk 發表於 18-9-13 19:46
我聯合生,一入院登記姑娘就問,我揀人奶,但最後未上奶姑娘會畀水奶

即係如果初時選人奶,最後冇佢都肯比水奶?

大宅

cpycpyhelen 發表於 18-9-13 20:15

放心,佢會比你的

大宅

cpycpyhelen 發表於 18-9-13 20:15

我情況比較特別,bb出世要係nicu觀察,所以頭一日冇埋身,nicu姑娘已代餵水奶,我第三日先上到奶,阿仔係出咗院先成功飲到人奶

男爵府

emmmacyk 發表於 18-9-13 20:33
我情況比較特別,bb出世要係nicu觀察,所以頭一日冇埋身,nicu姑娘已代餵水奶,我第三日先上到奶,阿仔係 ...

喔,謝謝你

男爵府

勞氣小妹 發表於 18-9-13 20:31
放心,佢會比你的

係呀,甘我都放心啲,謝謝你

水晶宮

fansub 發表於 18-9-13 19:05
請問公立醫院生b時係咪有得揀餵人奶定奶粉?係幾時會問架?生完先問嗎?
如果我揀奶粉,我有無得先埋身後補 ...

如果真係有心餵人奶,真係最好把握啱啱生完喺醫院嘅時間,儘快開始嘗試餵哺母乳,因為BB同媽媽其實都要時間學習,醫院有母乳姑娘,有問題可以儘早搵到人幫忙及指導。儘早畀BB密密啜,亦能幫助媽媽儘快上奶。

如果有醫學上需要,政府醫院一樣會幫母乳BB補奶粉。我兩胎都喺醫院選擇餵人奶,但因為唔同理由,醫院都有幫我兩個BB補過奶粉。媽媽唔需要太擔心。

別墅

EstrellaDamm 發表於 18-9-13 22:13
如果真係有心餵人奶,真係最好把握啱啱生完喺醫院嘅時間,儘快開始嘗試餵哺母乳,因為BB同媽媽其實都要時 ...

多謝你。
因為成日聽到話姑娘唔肯俾水奶,好驚。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果你真係未上奶既話系會俾架,你咪太擔心。如果你想餵人奶,我都支持JM講既,要盡快埋身架

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至