親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用開間叫 "EZ蛋" 租wifi去越南,用在個優惠碼book左平到爆,折左$25日仲要4G無限數據機場攞,格過價應全港最平 之前都去過日本用都係$19日冇限速,搭JR時幾個人load YouTube 睇片都順,真心抵玩推薦

水晶宮

m16b22 發表於 18-9-14 09:28
用開間叫 "EZ蛋" 租wifi去越南,用在個優惠碼book左平到爆,折左$25日仲要4G無限數據機場攞,格過價應全港 ...

用咭啦、仲用乜鬼旦!

男爵府

25日唔平喎,用卡啦,唔洗借唔洗還

wcpcelia    發表於 18-9-15 18:15

複式洋房

afternoontea372 發表於 18-9-14 14:30
25日唔平喎,用卡啦,唔洗借唔洗還

咭都有用過,各有好處啦
之前一家人去四五部機唔通張張入咭咩,大多無限數據咭唔係限速就慢到龜咁,自己買wifi蛋有時set機又煩,租蛋開機就用到唔駛驚俾"boss"炸贏左啦老友

ps 上次買過張香港docomo 咭$80 速度得2-3M 漫遊龜速無限數據WhatsApp sent 相都想死,反而我租個隻wifi蛋有成12-20M YouTube 順爆都係$19日,你係我都識揀啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

如果成日去旅行,又鍾意用蛋的,自己去買隻啦,990元,可以在60個國家用,用晒data增值都是120元5g, 我買左兩年,去過南京,北京,哈爾濱,蒙古,韓國,東京,大阪,美加,除左外蒙外,其他都接受得幾好,又不用去交收

25元一日,去30日旅行已經回本

複式洋房

CrabPincers 發表於 18-9-16 09:00
如果成日去旅行,又鍾意用蛋的,自己去買隻啦,990元,可以在60個國家用,用晒data增值都是120元5g, 我買左 ...

1GB $20 貴到咁,load 30min video 已經無左 去歐洲都還可以既

公爵府

m16b22 發表於 18-9-17 17:28
1GB $20 貴到咁,load 30min video 已經無左 去歐洲都還可以既

各有喜好啦

好似封越南甘,30幾元一張卡玩10日,平到甘,在我眼中都無必要用我隻蛋,所以我買卡,至於你提及的19元一日的租蛋,比我去8日,即是要152元,我都覺得貴到甘,買卡算吧了

公爵府

CrabPincers 發表於 18-9-17 20:19
各有喜好啦

好似封越南甘,30幾元一張卡玩10日,平到甘,在我眼中都無必要用我隻蛋,所以我買卡,至於你 ...

再者,我們去旅行是enjoy 一家人一齊渡假,不會個個人拿住部手機打機/看片,所以5g data夠我們用好耐

複式洋房

CrabPincers 發表於 18-9-17 20:20
再者,我們去旅行是enjoy 一家人一齊渡假,不會個個人拿住部手機打機/看片,所以5g data夠我們用好耐
...

坐長途時或等位大人頂到,個細都好難頂唔睇下片打下機你就一定煩想死 加上一家人用share時好難就到架啦,我一支弓時就會用sim, 一家人多數都租蛋架啦

首頁

尾頁

跳至