夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

咁小事就嗌離婚 可能你真係平時太就佢,比佢恰慣

子爵府

回覆樓主:

佢咁少事叫離婚
你自己夠咁小事想離婚
兩個都大唔透似細路玩泥沙咩!
你哋兩個玩時玩,最慘係個細路
生咗出嚟就算?
兩個大人都唔好好解決啲問題!

瑪瑙宮

只就今次睇, 佢諗緊去邊食, 你何必同个囡講佢不是,

cissie    發表於 18-9-14 20:25

複式洋房

回覆 anyuser18 的帖子

複式洋房

回覆 Nancy20090615 的帖子

次次都由佢 佢自已錯就得

一定要全世界就佢

我彈一句就係我錯哂

子爵府

Nancy20090615 發表於 18-9-14 10:56
只就今次睇, 佢諗緊去邊食, 你何必同个囡講佢不是,

同感

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

may0520bbc 發表於 18-9-14 11:12
回覆 Nancy20090615 的帖子

次次都由佢 佢自已錯就得

問題你話佢咪直接話佢, 但你係特登轉向個囡話佢喎, 算喇, 我相信佢係有好多問題令你積左好多不滿, 成日提離婚亦都好唔啱, 但你的問題自己睇唔到.

子爵府

回覆樓主:

咁依家唔知一家事嘅

若就咁睇你寫出嚟
喺你屋企你爸爸煮嘅嘢佢又唔食
即係佢 係同你爸住? 咁會唔會好似婆媳問題咁已經有啲唔開心嘢?

你做全職家庭主婦
佢返工仲要返夜班
其實都容易心理不平衡嘅

咁佢話咗好累,點解唔你煮少少嘢佢食或叫個外賣
唔駛三個人一齊搵位你自己亦躁啦

有時生活上嘅嘢,都係互相協調同遷就

如果真係咁唔開心咁遠遷就嘅咁你自己諗清楚佢,係咪要離婚囉!

我只係鄧個小朋友慘!

Miulo    發表於 18-9-14 13:25

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

得罪講句, 我只係睇到, 2個大人搵個細路女做磨心, 做傳話, 呢個係咩玩法, 2個大人成熟D la, 難為個細!!

我係個細路女, 可能有一日爆你地一句, 你地離就離la, 咪鬼咁煩, 下下問我!!

子爵府

may0520bbc 發表於 18-9-14 09:44
琴晚 我老公起身 話唔返工 想休息吓(佢返夜班)
咁我咪問佢 洗唔洗出街食 (佢返工 我同囡通常係我爸煮 佢 ...
你先想办法出返來工作,这個在財政和地位上都重要的。

男爵府

回覆樓主

點解小小事下下講離婚,仲要係個女面前講?你女都大,又有人湊(見你話爸爸煮飯你地食),你不如考慮一下返工,兼職都好。
另外,建議你地分開一段時間,好好考慮清楚,如果我係你女都唔想見到父母動不動叫離婚,然後又話為左我唔離
一個巴掌拍不響,最多一個錯多d一個錯少d,另外你老公話累,點解你係全職媽媽唔簡單煮個飯滾個湯?
我老公放假,我早上六點起床煮早餐,食完一起出門,下午三四點回家拖住個仔買餸煮飯煲湯,食完抖陣七點可以休息,你問下自己做全職媽媽為咩?你每日應該做d咩?
我唔係幫你先生,而係首先盡量唔好響小朋友面前嘈,更唔應該用個女做磨心,大人既問題關佢咩事?係離就早d離,大家各自好好生活,香港地唔會餓死人!

子爵府

may0520bbc 發表於 18-9-14 09:44
琴晚 我老公起身 話唔返工 想休息吓(佢返夜班)
咁我咪問佢 洗唔洗出街食 (佢返工 我同囡通常係我爸煮 佢 ...

我曾經都试過幾次叫離婚,每次太太都話離未離,我脾氣都大,當時聽到會更生氣。我們不是因為这些小事而嘈,而是对仔的教導和學習有很大的分岐,並且令我處處成為丑人,令仔仔不喜歡我。

我是個家庭男,煮飯家務都即極做,所以更覺得她不珍惜,更不滿,甚至覺得自己仍有市場。

但因為學懂5秒冷靜和其他分析,而公司亦需要教導下屬,做人的經驗令我更成熟和面对問題和把它解決。。

太太不是差,只是較有性格和教小孩的分岐、,我學懂避重就轻,起碼沒有背叛和其他事算聽我講。所以我自己同自己講,要用智慧,氣量,能力來把劣勢扭轉。其實很多時都需要男性先跑出來做主導和帶領,家庭才較幸福。

男爵府

返夜班係辛苦,但咁就講離婚都算過份,仲要搵個女做傳話。另一方面,唔明你做咩咁不滿,但又唔早啲兩母女落去搵定位食住等,再者轉第二間食亦好小事,你咁都要同個女講佢一句其實都幾討厭,可能佢住响你屋企,唔知係咪冇能力搬出去定點,你或多或少都冇咁尊重佢或appreciate佢,所以先有啲咁嘅行為出現

其實你兩公婆都唔成熟,所以咁易嘈離婚亦不令人感到出奇

男爵府

回覆 may0520bbc 的帖子

他會否因工作壓力而導致燥狂症? 否則你又不是說了甚麼傷人的話, 他怎會如此大反應呢?

複式洋房

回覆 ricky0223

複式洋房

回覆 JessicaElla 的帖子

其實佢脾氣一向都唔好 我媽都話我平時太就佢

子爵府

回覆樓主:

佢係不滿住在女家,壓力大。

樓主,出去返工搵錢搬走啦。

複式洋房

回覆 sinohk33 的帖子

首頁