意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92834

[護理] BB皮膚乾燥,用椰子油係咪得?

複式洋房

國民生產總值:162

2019新春慶豚圓

我睇網上d人話椰子油有消炎嘅作用,又可以潤膚,有d人搽左話得,我想問下咁BB用唔用得?

王國熱話
Ulmuka Duo vs PIYO PIYO 黃色小鴨消毒烘乾機
最後悔買左既bb用品
請問2-3個月既bb可唔可以用拉拉褲?
請問應該幾大著拉拉褲比較適合?

禁止訪問

國民生產總值:249

別墅

國民生產總值:630

坊間流傳太多偏方醫濕疹,多到唔知信邊個好,有d人話搽紫雲膏得

禁止訪問

國民生產總值:236

禁止訪問

國民生產總值:804

複式洋房

國民生產總值:194

2019勳章

上面jm講個隻潤膚膏我都俾bb用緊,搽上去好快就吸收,又無香味...我原先無諗住用呢隻,係睇醫生嘅時候,醫生介紹用嘅

複式洋房

國民生產總值:162

2019新春慶豚圓

BellyBallet 發表於 18-9-19 11:06
bb咁細個,我覺得安全起見都係用返醫生推薦嘅產品比較好~ 如果jm個bb皮膚乾燥得好緊要,可以試試用QV隻嬰兒 ...
等我轉頭落去藥房望望睇下有冇先

回覆 tinafung_ 的帖子

Hello tinafung_, 最近天氣乾燥, 媽媽需要勤d幫BB做保濕, 除左無香料/ 香味嘅潤膚乳之外, 用凡士林、橄欖油、椰子油等都可以, 沖完涼皮膚仲有水份既時候幫佢按摩有助皮膚吸收架! 媽媽依家用緊咩幫BB做保濕呢?
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.