論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

家裡無人時,工人對我態度極差,完全唔啋我,叫十聲都唔應,在自己房拍門又唔應,打佢手機(手機是我給她),永遠都話聽唔到。我老公在家時,佢就變得好可憐,好乖,每次我話佢時,就變成我係壞人,我老公次次響佢面前都會幫住佢,大聲駡我,因為佢唔信工人恰我。

子爵府

jaca 發表於 18-9-15 14:49
家裡無人時,工人對我態度極差,完全唔啋我,叫十聲都唔應,在自己房拍門又唔應,打佢手機(手機是我給她) ...

問題喺你老公度,太太都比人鬧,工人點會尊重你

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢個工人要炒啦,否則妳兩公婆遲早出事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

炒得, 仲要即炒, 想取代你個位, 你老公都要好好整理, 自己老婆都唔幫。

大宅

我講過好多次。我老公要比力我,因為平時我在家,如果佢唔比力我,工人唔會理我。佢個point係,你對佢好佢就會對你好,工人要鍚要氹的,人地離鄉別井來幫你。又話睇下延禧攻略個爾澄對身邊啲妹仔咁惡,老公都飛佢。🙄

大宅

問題係,工人好識扮野,响佢面前先做野,好勤力好慘咁,做到身水身汗,但平時日日訓妟覺兩次。佢成日响房休息,訓响度唔啋我。

wcpcelia    發表於 18-9-15 18:05

別墅

jaca 發表於 18-9-15 16:34
問題係,工人好識扮野,响佢面前先做野,好勤力好慘咁,做到身水身汗,但平時日日訓妟覺兩次。佢成日响房休 ...

想辦法錄低佢俾你老公睇,如果咁你老公都吾信你,一係拿拿聲將工人踢走,一係要問下你老公究竟仲愛吾愛你啦!
工人恰主人?冇得留低。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

個工人奸妃格,唔留得

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿SIR的確唔應該咁做....
但如果姐姐唔比面自己, 個人都唔會留

珊瑚宮

工人心術不正

妒忌你係太太

wcpcelia    發表於 18-9-16 09:03
玩具萬歲!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

jaca 發表於 18-9-15 16:32
我講過好多次。我老公要比力我,因為平時我在家,如果佢唔比力我,工人唔會理我。佢個point係,你對佢好佢 ...

工人要錫要氹, 咁老婆呢?

大宅

家裡無人時,工人對我態度極差,完全唔啋我,叫十聲都唔應,在自己房拍門又唔應,打佢手機(手機是我給她) ...

呢d咁5正常的行徑,快快check下老公的手機,可能會找到d珠絲馬跡

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

靚靚C9 發表於 18-9-15 20:21
工人要錫要氹, 咁老婆呢?

咪係, 個工人要鍚氹, 當個老婆係乜野? 係咪人老公來架。 比著我, 攞支雞毛掃打佢一鑊。

大宅

無語

象牙宮

jaca 發表於 18-9-15 22:14
無語

你太淋啦。 工人蝦到你出面, 炒工人, 然後整治你老公。

老公飛老婆? 係老婆飛老公。

子爵府

合约邊個係僱主?如果係你老公,你都幾難郁個工人

如合约你係僱主。就即炒, 唔使問準你亞Sir

D 男人好少會理工人d 嘢,你亞sir 有d 奇怪

男爵府

回覆樓主

工人都睇到你無地位,更加唔駛畀面你

大宅

每個月邊個比$出糧比工人
以後由你出糧、拎返个发球權,每月出糧檢討表現
有时男人好怕煩,又唔中意做醜人。工人由太太管

珍珠宮

jaca 發表於 18-9-15 16:32
我講過好多次。我老公要比力我,因為平時我在家,如果佢唔比力我,工人唔會理我。佢個point係,你對佢好佢 ...

你同C6講,係咪想個工人好似令妃和爾晴,唔做宮女,做咗妃和高官夫人?
佢有睇延禧,明白管理後宫,要有實權,以後比錢你做出糧,可直接教訓工人!

男爵府

聽過有工人同阿sir搞上咗,踢咗老婆出街,你工人乜嘢貨色?

首頁

尾頁

跳至