懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇在職JM計劃放完產假就辭職做FTM架?放完產假就遞信,係咪都要補一個月錢架可唔可以係放緊產假時就遞定信提早通知就唔使補錢呢?你地會點做?

大宅

回覆樓主:

我當時係放產假前已講定下年唔續約

男爵府

MAMAHANA 發表於 18-9-15 16:55
有冇在職JM計劃放完產假就辭職做FTM架?放完產假就遞信,係咪都要補一個月錢架可唔可以係放緊產 ...

放緊產假期間唔可以當作辭職既通知期,你想即時走就賠1個月人工,我就係咁做自己湊b
不過間間公司有機會唔同,你要放完假同公司傾

大宅

有冇在職JM計劃放完產假就辭職做FTM架?放完產假就遞信,係咪都要補一個月錢架可唔可以係放緊產 ...

我同 公司協商,我放完產假就正式離識,公司接受了。

別墅

DAYPOPO 發表於 18-9-15 19:21
我同 公司協商,我放完產假就正式離識,公司接受了。

放產假前協商?不用補錢?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果你有咁既諗法你最好都係同公司協商下

伯爵府

最好同公司傾下

男爵府

多數唔可以用產假當通知期,多數要放完產假即遞信,可補錢即走,或做多個月。

但有公司都可以放產假前講,和平分手。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我就放完產假,做左半年先做返FTM。

伯爵府

回覆樓主

諗住放產假前同公司傾下

大宅

回覆 MAMAHANA 的帖子

我都想生完就走, 唔補錢唯有一個通知俾佢~但一生完就走, 我好驚老細會黑面~
同埋好似好難開口話生完就唔做咁~

別墅

Ssstar 發表於 18-9-19 16:39
回覆 MAMAHANA 的帖子

我都想生完就走, 唔補錢唯有一個通知俾佢~但一生完就走, 我好驚老細會黑面~

我諗放產假前或放產假期間要通知定上司,等佢有心理準備先會比較好!

首頁

尾頁

跳至