夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆樓主:

其實一味鬧鬧鬧果d, 會唔會離地左少少? 做左幾十年人,自己或伴侶無試過心靈上出軌 (已經唔講身體都出埋軌果個層次了) ? 當然我唔係想人支持我搞分婚外情或離婚,但呢d情況發生過係好多人身上,只係無講出口。。。我係度諗,如果我發現老公有第二個會點,我會清清楚楚分開,唔好拖泥帶水就好了,但一味鬧接受唔會現實果d, 如果發生係自己身上,係咪會晴天霹靂要生要死?

有幾個jm講開行為,我一向得閒就三餸一湯比家人,婚介日日戴,電話wallpaper都係個女,只係最近思想上放縱左d啫,但我好清楚,我唔會比自己影響到家人

子爵府

畀面勳章

你問下自己,會親手摧毀自己個女嘅幸福嗎?

伯爵府

2024年龍年勳章

Mandycatmama 發表於 18-9-19 12:56
其實一味鬧鬧鬧果d, 會唔會離地左少少? 做左幾十年人,自己或伴侶無試過心靈上出軌 (已經唔講身體都出埋軌 ...

你不是思想放縱,是行為放縱。
你既然對人有好感,又付諸實行約會,你其實已準備背叛婚姻,只是對方未真係理你。

子爵府

回覆樓主:

出得呢樹都預咗俾人鬧啦!
你唔見幾多苦主因被出軌幾咁痛苦?
咁個論壇咩類人多你唔係咁無sense嘛?
呢樹要人撐你支持你都好難
都唔算狠啦
好多都勸你唔好玩火

老實,上網啫睇完咪算
現實的家庭係你自己
你唔係齋諗係有行動
走去約人食lunch
咁你有幾自制玩到邊條線先叫夠?
掉轉你老公對女性心動,聯絡,約人食飯,你好接受?

別墅

唔好為咗一時嘅快樂而忘記自己擁有嘅野,有啲嘢失去左就未必會再返嚟

洋房

回覆樓主:

咁我唔同佢食飯囉。。。 個個返工都要食lunch, 唔係同AB就C同事食架啦。。。唔係人人都鐘意自己食飯,到時我約第二個同事食係咪又會比人話我發姣出軌??我老公背叛我唔只一次,上埋床都試過,我仲留係佢身邊就我話犯賤,到我去揾自己感覺又話我玩火,做人真係好難呀

別墅

Mandycatmama 發表於 18-9-19 12:56
其實一味鬧鬧鬧果d, 會唔會離地左少少? 做左幾十年人,自己或伴侶無試過心靈上出軌 (已經唔講身體都出埋軌 ...

真係幾搞笑,思想上出軌,有埋行動,係度出個post, 係要人地安慰你,體諒你?同你講:「樓主,感情呢啲嘢你都唔想既,唔好咁自責啦」,係咪咁?好多鬧你,都係想鬧醒你

仲要講到自己好似好為個家咁,我相信好多人有左家庭之後,係對其他異性一點思想上既出軌都唔會有,一開始對某人好似有感覺就會立刻停止,更加唔會有任何行動,根住呢啲感覺亦會好快消失

睇樓主你寫既野,唔係好感覺到你對老公有內疚既心

男爵府

我都覺得BK離地,而家新世代個個做女神收兵咪又係咁,PTGF個個爭住做,我覺得樓主控制到曖味下精神出軌好少事姐,開心咪得囉!

洋房

sinsinbaby 發表於 18-9-19 23:57
真係幾搞笑,思想上出軌,有埋行動,係度出個post, 係要人地安慰你,體諒你?同你講:「樓主,感情呢啲嘢 ...

err... 我希望現實既殘酷唔會降臨你身上,照你既講法,諗下都唔得,諗下就叫出軌,最好連電視同網上世界都唔好比你老公接觸,男人有邊個唔會對其他女性幻想? 咪咁天真啦,我驚有日你發現屋企有隻喊碟就喊住上黎話要離婚呢

洋房

peggykwan 發表於 18-9-20 06:46
我都覺得BK離地,而家新世代個個做女神收兵咪又係咁,PTGF個個爭住做,我覺得樓主控制到曖味下精神出軌好 ...

咁我又唔認同收兵同ptgf喎,只係發現原來大家都咁傻咁天真,覺得自己另一半諗下都唔會,諗下就叫出軌,而我係度諗,幻想到咩程度先叫出軌??有性既畫面? 我一直只係覺得同個同事好岩傾,思想好接近咋喎,咁係咪都算出軌? 再講,有無人答我而家應該同邊個食lunch先?

瑪瑙宮

Mndycatm1ama 發表於 18-9-20 07:13
咁我又唔認同收兵同ptgf喎,只係發現原來大家都咁傻咁天真,覺得自己另一半諗下都唔會,諗下就叫出軌,而 ...

咁答你平常心,隨緣,好未?

子爵府

畀面勳章

Mandycatmama 發表於 18-9-20 07:13
咁我又唔認同收兵同ptgf喎,只係發現原來大家都咁傻咁天真,覺得自己另一半諗下都唔會,諗下就叫出軌,而 ...
其實大家只係善意俾意見你,最後你偷跳與否,根本冇人會care的,自己好自為之吧

大宅

回覆樓主:

發乎情,止乎禮。

洋房

回覆樓主:

好了,多謝大家既意見同勸告,我會珍惜自己家庭的,亦希望某d聖人自己同伴侶感情唔會出現有關第三者既考驗,就好似有人日日用漂水清潔,完全唔比自己接觸到細菌同病毒一樣,一但有病就會出現負荷唔到既反應,而細菌同病毒根本係無處不在的,只係聖人唔肯相信,面對同適應。

瑪瑙宮

而家出題果个係你, 你理掂自己喇, 喇乜人地黎講.

男爵府

Nancy20090615 發表於 18-9-20 11:21
而家出題果个係你, 你理掂自己喇, 喇乜人地黎講.

惱羞成怒而已,其實光明磊落咪响自己FB分享囉,覺得咁冇問題直頭唔洗上嚟問啦,又話忍唔住約人食lunch,控制唔到自己呢樣嗰樣。好心玻璃心就唔好响公開論壇拉高自己肚皮講私人或踩界嘢。

瑪瑙宮

~小樹兒~ 發表於 18-9-20 11:40
惱羞成怒而已,其實光明磊落咪响自己FB分享囉,覺得咁冇問題直頭唔洗上嚟問啦,又話忍唔住約人食lunch,控 ...

又問人同邊个食 LUNCH, 唔係男就係女, 自己平時無飯腳的嗎? 特登撩个心儀男人重話無野喎, 咁自己問自己答咪得囉. 口裏說不, 身體最誠實.

子爵府

Mandycatmama 發表於 18-9-19 23:29
咁我唔同佢食飯囉。。。 個個返工都要食lunch, 唔係同AB就C同事食架啦。。。唔係人人都鐘意自己食飯,到時 ...

最無辜係你個小朋友
你兩公婆一擔擔的話唔緊要
咁叻咁同你個小朋友攤哂出嚟講囉!
大人唔尊重婚姻
幾時都係孩子最無辜

你教仔女係咪人哋打佢一下,佢就踢返人一腳,咁就叫現實?

子爵府

回覆樓主:

係你自己走嚟呢樹出po喎!
咁叻你做齊開埋房咁又點
你問吓你自己個心
你真心覺得你響條界度蕩來蕩去
你真心好安樂?

人哋話你,都係你自招。其實係你下意識在話緊你自己

洋房

~小樹兒~ 發表於 18-9-20 11:40
惱羞成怒而已,其實光明磊落咪响自己FB分享囉,覺得咁冇問題直頭唔洗上嚟問啦,又話忍唔住約人食lunch,控 ...

論壇唔係比人討論咩?梗係有正有反先有野講落去。而家已經唔係講緊我個case係你地眼中有幾錯,而係現實根本係咁醜陋,如果你一直既男女關係都處理得好好,眼見自己同老公相處得好純潔,咁恭喜你。。。

難怪人地話無知既女人最幸福,我都想做,少幾多煩惱。

首頁

尾頁

跳至