親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問最近有冇人食過?我訂左下星期一去食,但朋友星期六食完話麻麻,而家唔知仲去唔去好⋯

朋友話「有凍蟹、蝦、琵琶蝦、蟹腳、螺
只有蟹腳同螺好少少
其他三款啲肉好梅」

瑪瑙宮

大廚勳章

carcarhu 發表於 18-9-17 22:11
請問最近有冇人食過?我訂左下星期一去食,但朋友星期六食完話麻麻,而家唔知仲去唔去好⋯

朋友話「有凍蟹 ...

咁差?
我幾個月前食我覺得好正。。。我係食星期五都海鮮既

wcpcelia    發表於 18-9-18 09:30
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-9-17 22:22
咁差?
我幾個月前食我覺得好正。。。我係食星期五都海鮮既

幾個月前係上年聖誕節嗎?我就係睇左你既po先想去食架(emoji)

瑪瑙宮

大廚勳章

carcarhu 發表於 18-9-18 08:05
幾個月前係上年聖誕節嗎?我就係睇左你既po先想去食架(emoji)

其實我除咗聖誕節去過我六月份都去過。。果次我就跟團去曼谷芭堤雅同媽媽去。。中途有人返到曼谷我係預早book定呢間buffet星期三。。離團自己去食。。

真係冇想像中差咗喎。。星期三的確係少啲海鮮但係價錢平一截。。不過第二次再去就冇影咗好多相。。。因為我見其實同星期五只係爭左啲海鮮其他一樣。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

8月頭食過,好好喎。

大宅

Funny 發表於 18-9-20 19:46
8月頭食過,好好喎。

Good,已經決定會照去食,食完再報告感想(emoji)

別墅

回覆樓主:

我上個月去過,撞岩係泰國母親節,貴啲,但勁多野食,好好味

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

carcarhu 發表於 18-9-17 22:11

朋友話「有凍蟹 ...

我仔上星期食完, 佢都話麻麻, 魚生唔新鮮.......我下個月去, 都唔知BOOK唔BOOK好! 你食完上來報下料.

大宅

kianmama 發表於 18-9-21 14:15
我仔上星期食完, 佢都話麻麻, 魚生唔新鮮.......我下個月去, 都唔知BOOK唔BOOK好! 你食完上來報下料.

...

0k,我訂左中秋日去食,咁你仔同我朋友有機會食同一lot野喎,我朋友上星六8點定8點半食,經eatigo訂位應該有折,但佢比$時冇留意張單,返HK同我講好貴每位要5百幾港紙,我估係酒店忘記扣discount比佢地

會食法國菜嗎?朋友去左la table de tee話好抵食我都會試,要訂位架

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

carcarhu 發表於 18-9-21 15:56
0k,我訂左中秋日去食,咁你仔同我朋友有機會食同一lot野喎,我朋友上星六8點定8點半食,經eatigo訂位應該 ...

我仔星期四食, 正常係平d, 但都要4xx, 在當地呢個價錢係貴, 但質量唔成正比, 所以好失望, 法國我麻麻地, 不過你去完都分享下.

瑪瑙宮

大廚勳章

carcarhu 發表於 18-9-21 15:56
0k,我訂左中秋日去食,咁你仔同我朋友有機會食同一lot野喎,我朋友上星六8點定8點半食,經eatigo訂位應該 ...

如果你有睇我之前聖誕嘅post就會知道呢間餐廳有前科。。我喺eatigo book有九折。。但係買單就冇比九折我。。我同佢前線啲職員講佢又話今晚冇。。但我喺eatigo book肯定收到confirm email。。係有九折。。。所以我之後再直接send電郵俾eatigo 同埋goji 酒店。。佢就話搞清楚畀返九折我退翻落信用卡戶口。。。所以如果你攞晒啲資料同埋有eatigo 證明不妨一試。。雖然錢唔係多但係我要糾正番佢
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-9-21 19:24
如果你有睇我之前聖誕嘅post就會知道呢間餐廳有前科。。我喺eatigo book有九折。。但係買單就冇比九折我。 ...

今日食完,佢有比9折我,埋單$375/人(我地冇點餐飲),可能因為我早入去啦,入去後同屋企人拎左好粗既長腳蟹,肉一篤就出黎(但個人覺得唔夠鮮), 但都食得好開心⋯

海鮮仲有花蟹都係冇乜鮮味,生蠔好味,其他海鮮冇食啦⋯⋯

鵝肝好正,其他食物冇乜特別, 哩個價錢我食完唔會心思思想食第二次囉

瑪瑙宮

大廚勳章

carcarhu 發表於 18-9-25 00:42
今日食完,佢有比9折我,埋單$375/人(我地冇點餐飲),可能因為我早入去啦,入去後同屋企人拎左好粗既長腳 ...

唔包餐飲?我兩次佢都有比餐飲我。。第一次我就係燒羊架隔離自己沖左啲花茶。。第二次我一入咗平日嚟嘅星期三佢主動問我飲乜嘢。。。我都係飲洋甘菊。。埋單冇額外加我錢喎。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-9-25 06:10
唔包餐飲?我兩次佢都有比餐飲我。。第一次我就係燒羊架隔離自己沖左啲花茶。。第二次我一入咗平日嚟嘅星 ...

佢冇講有野飲,所以冇再叫阿, 蝕左添

瑪瑙宮

大廚勳章

carcarhu 發表於 18-9-25 09:48
佢冇講有野飲,所以冇再叫阿, 蝕左添

第二次食。。我老公就有飲啤酒所以額外俾錢。。跟住就問我飲咩。。

第一次去就冇問我飲咩。。我自己行去見到有花茶就沖佢有冇阻止我。。埋單就唔見有飲品呢條數
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

carcarhu 發表於 18-9-25 00:42
今日食完,佢有比9折我,埋單$375/人(我地冇點餐飲),可能因為我早入去啦,入去後同屋企人拎左好粗既長腳 ...

Hk$375⋯⋯其他熱食、甜品得唔得?值得去?我book 左今個月尾食,仲有時間揾第2間

大宅

kianmama 發表於 18-10-2 13:22
Hk$375⋯⋯其他熱食、甜品得唔得?值得去?我book 左今個月尾食,仲有時間揾第2間
...

如果未去過我會心思思想去試下,不過去過之後我晤會再試第二次囉⋯

熱食選擇唔多,鵝肝,羊架,牛肉果D岩我食,其他熱食冇點試過,如果你地決定去,早少少到,因為第一round既蟹腳好粗可以攞多D,之後再出係比較幼既, 同埋jm話包drink你可以問下

大宅

kianmama 發表於 18-10-2 13:22
...

甜品我本人麻麻所以冇試阿

侯爵府

carcarhu 發表於 18-10-2 15:28
甜品我本人麻麻所以冇試阿

我會住呢間酒店,到時落去望下,到時唔對路取消booking,唔該哂你

大宅

kianmama 發表於 18-10-2 15:47
我會住呢間酒店,到時落去望下,到時唔對路取消booking,唔該哂你
...

係阿,你去望下都好,佢個價真係唔平,D蟹應該係雪蟹冇乜鮮味

首頁

尾頁

跳至