自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

jonnah_to 發表於 18-9-18 17:19
人生只係做做做,一個月做餐死,兩公婆月尾都只係得翻11k娛樂,人生究竟係為咩?
Update * 191帖
...

我好似仲慘過你,因為我冇咩娛樂,又冇朋友冇伴,生活只係返工,湊女,能夠有個伴 有令自己開心嘅事去做,有11k一個月好好喇

伯爵府

good_pig 發表於 18-9-19 07:39
bk 真係好勁

11k娛樂就話好辛苦

笑死我啦!

樓主,真心,11K 兩公婆娛樂,比上不足比下有餘啦
境隨心轉,半杯水道理啊~

侯爵府

食有伙食費,咁消費呢?買衫美容?
如果你另外有買衫費,美容費既⋯

萬一凈係用黎玩⋯有乜咁慘?可能我唔係後生女,無乜野想玩,果萬一分分鐘比我拎左1萬黎儲。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

zaba 發表於 18-9-19 23:04
笑死我啦!

樓主,真心,11K 兩公婆娛樂,比上不足比下有餘啦

11k真心唔算少,但佢食飯百幾蚊又肉赤,難明

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

公爵府

畀面勳章

jonnah_to 發表於 18-9-18 17:19
人生只係做做做,一個月做餐死,兩公婆月尾都只係得翻11k娛樂,人生究竟係為咩?
Update * 191帖
...

11k好多了,好多人一個月都係搵得11k

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

good_pig 發表於 18-9-19 23:56
11k真心唔算少,但佢食飯百幾蚊又肉赤,難明

樓主好明顯係想生活多過生存啦
用成11k玩樂都唔捨得用多過100蚊黎食
剛見佢另一個舖先話肉郝一日用多左30蚊黎食

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

apelok 發表於 18-9-20 00:44
樓主好明顯係想生活多過生存啦
用成11k玩樂都唔捨得用多過100蚊黎食
剛見佢另一個舖先話肉郝一日用多左30 ...

問題到.,.到而家都唔知佢玩樂乜...

似乎11k又未包食...睇戲/opera/唱k?

公爵府

jonnah_to 發表於 18-9-19 19:33
130$已經好多但真心想食餐好

買咁多,$130都叫多?

伯爵府

娛樂+食, =$19000 喎, 除開有成萬蚊一個人! 幾多人一個月人工得1萬?! 你條數真係好好用啦, 放鬆d啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

$11k兩個人齋娛樂點算少?好多一家四口加埋都得幾千
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

11k,已經係我同個仔每個月既使費…
不知所謂的乙陸!!!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

都有11K 剩其實唔錯啦,俾心機過幾年會輕鬆好多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

11k 兩人娛樂洗費對好多家庭嚟算不錯,咁都嫌唔夠駛樓主娛樂方面質數都好高下
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

寶貝豬豬234 發表於 18-9-18 17:31
你已經比好多人幸福了
我每月冇11k可以娛樂,但我相信我比你活得開心
珍惜所有,活在當下吧!

有人每月有10個11k娛樂都唔會開心,娛樂唔係真正令人開心的原因

寶石宮

usbaby 發表於 18-9-20 05:43
11k 兩人娛樂洗費對好多家庭嚟算不錯,咁都嫌唔夠駛樓主娛樂方面質數都好高下
...

食又要求好低...兩個人食百幾蚊又肉赤

大宅

樓主令每個月搵萬零蚊養全家既人情何以堪?

大宅

good_pig 發表於 18-9-20 07:18
食又要求好低...兩個人食百幾蚊又肉赤

兩個人食百几蚊唔貴咩?

大宅

shalie 發表於 18-9-20 07:22
樓主令每個月搵萬零蚊養全家既人情何以堪?

我比屋企家用都唔小。
我仲要無同屋企人住,一蚊都無用他們

首頁

尾頁

跳至