自由講場

跳至

首頁
12345...22

尾頁

子爵府

終極熊貓 發表於 18-9-19 00:30
好多時答案質素同問題質素成正比嘅
當有正常嘅問題岀現,得到嘅答覆,係會學到唔少野

男爵府

回覆樓主:

以前旅遊板既人客氣d答下野。
頭等倉我記得唔近台中車站。呢間係台中既中間位置。台中主要有2個夜市。1個係一中夜市。近火車站。另1個係逢甲夜市。

大宅

回覆 feifei_baby 的帖子

謝謝你

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

終極熊貓 發表於 18-9-19 00:30
好多時答案質素同問題質素成正比嘅
當有正常嘅問題岀現,得到嘅答覆,係會學到唔少野

大宅

回覆 CorrineNg 的帖子

感謝啊!

大宅

回覆樓主:

我自由行都係全靠Google,再5係睇人地d遊記blog,再自己編排

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我冇睇過你講嘅post,不過係多咗撩事鬥、博鬧嘅人
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

dice_hk 發表於 18-9-19 07:25
其實你嗰問題真係會惹人咁回應。 近唔近一上google map 就知,行幾耐點樣行好清楚,跟本唔洗問。

如果已經 ...

可能呢度嘅文化已經嚇走部分人
只餘下問問問嘅人
好少見到人有油雞岀

所以,我岀左以下po求指教,
都係得一個人答我,我都無癮lu~
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21750864

瑪瑙宮

大廚勳章

12312 發表於 18-9-19 07:03
樓主走黎呢度尋求支持,再去埋去香討果邊更多friends

嗰邊如果樓主咁樣問問題。。可能已經插到開花 近唔近遠唔遠真係好難答你。。我覺得地鐵站行去5分鐘我叫做近。行10分鐘以上我覺得好遠一定唔揀。。我啲朋友貪平佢哋話地鐵站行10幾分鐘都叫做OK
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

有D旅遊group D人重串,做下功課先問人會好D。

珊瑚宮

終極熊貓 發表於 18-9-19 08:06
可能呢度嘅文化已經嚇走部分人
只餘下問問問嘅人
好少見到人有油雞岀

所以我都省回油雞了。

公爵府

9204mrs 發表於 18-9-18 23:21
事情是我 將會 去台中旅行,地方唔太熟又諗緊訂邊區的酒店比較方便,咁我就在bk的出埠旅行問下有關酒店的問 ...

如果覺得人係伸手黨,或者唔啱聽,可以唔理的,係要串人先安樂。
BK就係俾人吹水的地方,個個專家咩?四方八面的人都有,邊個咁得閒吓吓串人為樂?

男爵府

usbaby 發表於 18-9-19 00:40
旅遊版係咁,我曾經試過上網睇過做過資料搜集都無答案又諗唔掂去問下,結果有人為串而串仲九唔搭八,以後都 ...

我有一次去旅遊版問話點解去檳城機票都係晚機去早機返架,諗住睇下有冇JM教路可以點轉機早d到,晚點走, 點知有d人即答:咁你咪唔好去囉;跟住又有人話:地球圍住你轉好唔好?........以後我只看不留言了

男爵府

9204mrs 發表於 18-9-19 08:03
回覆 CorrineNg 的帖子

感謝啊!

如果你要搭上青境唔包車就台中車站方便d。但住逢甲個面就旺d。多酒店簡。

男爵府

MATINLONG 發表於 18-9-19 08:12
我有一次去旅遊版問話點解去檳城機票都係晚機去早機返架,諗住睇下有冇JM教路可以點轉機早d到,晚點走, 點 ...

旅遊板既人火氣甘大。去旅行都係開心事。唔洗甘噪呀。

珍珠宮

9204mrs 發表於 18-9-18 23:21
事情是我 將會 去台中旅行,地方唔太熟又諗緊訂邊區的酒店比較方便,咁我就在bk的出埠旅行問下有關酒店的問 ...

bk旅遊個邊有d人真系好mean, 我出過post 問下行程,自問好有禮貌,就話我吾plan好行程先來問,吾用腦,又話浪費佢時間,我都系想集合意見再plan 者,問我住邊我話台中車站附近就話邊間酒店都吾講驚人挷架你咩,跟住二三個加入單打挖苦,我有時出旅遊post 問野,真心吾希望某一二個jm答,由其是台灣pist, 自名台灣通個d

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

karen508hk 發表於 18-9-18 23:41
嗰邊係有幾個以串人為樂嘅人,或專門回覆一堆不設實際嘅答案,所以嗰邊越來越靜
...

瑪瑙宮

大廚勳章

9204mrs 發表於 18-9-19 07:16
回覆 12312 的帖子

我並不是來尋求支持者,難道你想在這裏找人支持你在這旅遊帖中對我的冷嘲熱諷?! ...

你剛才提供條link我都有入去望過。。的確條問題係問得有問題。。。其實答你嗰幾個人佢平時啲答案如果啲人問得正常佢哋嘅答案係好實用。。所以又真係有質素嘅問題先得到有質素嘅答案

LCHF    發表於 18-9-19 23:19
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

MATINLONG 發表於 18-9-19 08:12
我有一次去旅遊版問話點解去檳城機票都係晚機去早機返架,諗住睇下有冇JM教路可以點轉機早d到,晚點走, 點 ...

你角度係晚去早返姐
當地角度係早去晚返喎

再都全球航班編排上應該
無X去Y返概念

「點解」。。。真係有啲難答~

首頁
12345...22

尾頁

跳至