自由講場

跳至

首頁
23456...22

尾頁

大宅

其實我去旅行都係上網search資料睇下人地d blog,
不過點與點的距離有時未必搵到,經過今次我都係要學下用
Google search距離呢個功能,好多謝善意解答過我的板友

子爵府

angiehouse 發表於 18-9-19 08:15
bk旅遊個邊有d人真系好mean, 我出過post 問下行程,自問好有禮貌,就話我吾plan好行程先來問,吾用腦,又 ...

呢班好搞笑架,係東南亞post先會衝出嚟串人,但問long haul嘅就冇人出聲架,唔知點解呢呵?

珍珠宮

karen508hk 發表於 18-9-19 08:59

呢班好搞笑架,係東南亞post先會衝出嚟串人,但問long h ...

問路就叫你打入去網頁找,好多人都會,只系想聽下其他人經驗,行程就要plan好以佢地專家身份批,我成日希望佢地吾好答,吾好浪費我時間,當然有d會員好好人,比既意見好好

子爵府

angiehouse 發表於 18-9-19 09:05

問路就叫你打入去網頁找,好多人都會,只系想聽下其他人 ...

冇錯,佢地好似陀地咁

Hi

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

piv 發表於 18-9-19 08:10
如果覺得人係伸手黨,或者唔啱聽,可以唔理的,係要串人先安樂。
BK就係俾人吹水的地方,個個專家咩?四方 ...

同意, 提問者當然要先做吓功課後再問問題啦, 呢點絕對正確; 但如果有人仍然只係問啲空洞嘅問題, 其實大可以選擇唔理就得啦, 何必去挖苦人呢? 一個寸完, 第二個就會自動入嚟幫手一唱一和

用戶要求終止服務

9204mrs 發表於 18-9-18 23:21
事情是我 將會 去台中旅行,地方唔太熟又諗緊訂邊區的酒店比較方便,咁我就在bk的出埠旅行問下有關酒店的問 ...

感同身受
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

karen508hk 發表於 18-9-18 23:41
嗰邊係有幾個以串人為樂嘅人,或專門回覆一堆不設實際嘅答案,所以嗰邊越來越靜
...

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我奶過,所以唔會再問

男爵府

991129 發表於 18-9-19 09:26
同意, 提問者當然要先做吓功課後再問問題啦, 呢點絕對正確; 但如果有人仍然只係問啲空洞嘅問題, 其實大可 ...

咪係,吾想答咪吾好答囉,何必要甘做呢!

水晶宮

就咁睇,唔覺串,不過答唔到你想要既野

用戶要求終止服務

piv 發表於 18-9-19 08:10
如果覺得人係伸手黨,或者唔啱聽,可以唔理的,係要串人先安樂。
BK就係俾人吹水的地方,個個專家咩?四方 ...

子爵府

回覆樓主:

Google 到嘅問題走去問,俾人吋,都有一半責任

大宅

我覺得某幾個 members 好可憐,以挖苦人為樂,但又唔係串得好出色,應該係生活過得不大愉快的人先係咁。唔中意人地伸手咪唔回囉! 同埋佢地都係熟香港附近曰本呀咁者,遠D都唔識答正井底蛙。 再由尼D陀地惡落去,旅遊板好快接埋。
Xxxxxxxxcc

用戶要求終止服務

991129 發表於 18-9-19 09:26
同意, 提問者當然要先做吓功課後再問問題啦, 呢點絕對正確; 但如果有人仍然只係問啲空洞嘅問題, 其實大可 ...

200%同意
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

珊瑚宮

Zen 發表於 18-9-19 09:36

好多位jm都答佢搵google map 幫忙。咁都錯?(樓主也不是第一次去旅行)。雖然我住在香港,間中也需要goggle map幫忙。
(樓主有些post都串緊人,只是今次有些特別)

子爵府

Gisele 發表於 18-9-19 09:41
我覺得某幾個 members 好可憐,以挖苦人為樂,但又唔係串得好出色,應該係生活過得不大愉快的人先係咁。唔 ...

Hi

大宅

在此, 好多時留言前都會自省, 問左GOOGLE 大人先, 真係唔得, search bk 相關字眼, 爬好文, 都仲想問下意見, 唔該前唔該後一定唔少得, 再戴定頭盔, 若若一問, 但問之中要講左自己既point先, 唔係等人"餵", 所以....都好耐唔敢問野.

而家 fb 好多專頁, 或者去fb 睇人分享仲幫助大.

公爵府

回覆樓主:

我都認同一樣嘢, 樓主問嘅問題,其實google map可以幫到你

另外我想講, 認同部分jm ,旅遊版嗰邊關於東南亞,有幾位係特別串...... 睇一個post 唔覺, 但係睇多幾版,發覺佢哋對問嘢嘅jm 都係串串貢。 如果咁不屑人哋問呢類問題, 咁咪唔好答人囉, 唔使去串人哋嘅,好無品~你唔係奉旨要答人哋嘢, 但人哋上嚟問嘢,都唔係奉旨比你串比你話,佢地唔會尊重人

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我都覺得果邊成日叫人google, 我要google唔使問人啦!都係問下識米答下。久而久之果邊愈來愈多呢種人。我有時都費時去果度,直頭睇台灣人blog, 人地寫得好詳細同有問有答,絕對唔會叫你自己google.

Sand8148    發表於 18-9-19 11:05

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

karen508hk 發表於 18-9-19 08:59

呢班好搞笑架,係東南亞post先會衝出嚟串人,但問long h ...

哈哈

首頁
23456...22

尾頁

跳至