自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

不喜勿插
咁其實你搬入去之前都知佢地衛生意識差
咁點解要搬入去呢?
裝修唔一定話2個月完成就交到比你
有時有d延期 執漏 分分鐘搞多你一頭半個月
如果真係咁惡劣 早d搵短期 或者service apartment 住啦
間屋係佢地2老 佢地習慣左生活污穢 好難突然間去就你地...

子爵府

回覆樓主:

忍得就忍,唔忍得就搵D短租屋搬出去。

人哋幾十歲唔會改變,呻完再諗點做啦。

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

租短期服務住宅

男爵府

回覆樓主:

明知佢地係甘,你又暫住,都要受啦!

伯爵府

chocho3016 發表於 18-9-19 10:52
本身結婚之前同62 99相處過都知佢地啲衛生意識好差,但又唔係一齊住,最多都係得閒出黎食個飯就無理過佢地 ...
你明知都仲要搬過去暫住?搵短約租啦!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實樓主可以唔駛忍,搬出去就是了,總不成,你短住,就要主人家改變生活習慣來遷就吧!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

chocho3016 發表於 18-9-19 10:52
本身結婚之前同62 99相處過都知佢地啲衛生意識好差,但又唔係一齊住,最多都係得閒出黎食個飯就無理過佢地 ...

我奶奶唔執屋,屋企極多雜物(因為佢要返工,好忙)食飯d碗筷,有油漬,亦冇公筷(偏偏我有d潔癖)
但我唔會講咩(好彩不同住),自己靜靜抺乾淨自己一家果份餐具,㚒一次餸就照食。
一次半次算吧,so far 冇肚痛過。

但我奶奶好好人架,只係唔太識衛生啫。咁我做後輩,冇理由敎返佢轉頭掛,我冇咁唔識分輕重呢。一次半次,食餐飯,自己處理左就算囉。

要同住,就要互相遷就,能屈能伸,否則唔開心既係自己呢。

瑪瑙宮

佢地衛生差, 你可以揀住第度姐.

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

service apartment 唔貴超值

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

寄人籬下無計 考慮短租搬出

大宅

我99,好在唔同住,連見都盡量少見。

男爵府

瞓得好勳章

我奶奶開鋪做生意的,所以基本上佢好少時間係屋企,我奶奶賺錢好叻,但衛生都好差下,我姑奶話見過奶奶煲嘅湯,睇住隻曱甴掉落煲湯到,奶奶一手拎返隻曱甴出嚟
我62係姑爺仔,日日係屋企,但好懶,好少打掃屋企,加上佢地住舊嘅唐樓,成日都聽62講捉老鼠。

佢地好興過左期嘅食物(有盒有罐未開過),送俾人食,我每次返去掉,都俾62話我矜貴之類,我無理佢,照掉。
雪櫃有曱甴之類

禁止訪問

大宅

應該冇人逼你同佢地一齊住 既然係自己選擇過去 忍兩個月便是 忍不到搬走就0k了

禁止訪問

子爵府

chocho3016 發表於 18-9-20 10:10
我都唔明點解佢地頂得順 喺佢地屋企我索到每一啖空氣都覺得好似全部都係菌咁
...

你6299已經百毒不侵,你擔心自己好過,個個都叫你搬啦。

做人唔好又要馬兒好,又要馬兒不吃草。

象牙宮

我都唔明點解佢地頂得順 喺佢地屋企我索到每一啖空氣都覺得好似全部都係菌咁
...
講到咁差又唔搵地方搬?
係度呻完佢地都唔會改架。

侯爵府

...

咁差你唔搬?
你外家冇地方比你暫住咩?

首頁

尾頁

跳至