母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

Valentinaxoxo 發表於 18-9-19 14:56
8個月bb全埋身仲未戒夜奶
11點最後一餐 有時2點/4點就總會醒一次
拍下心口都唔會訓返 同埋bb唔食奶嘴

我由得佢。其實佢有佢半睡食,我有我半睡餵,已經 more or less 慣咗。

禁止訪問

水晶宮

Valentinaxoxo 發表於 18-9-19 21:56
同床睡?我要起身抱係我隔離之後又要再放返佢落床

我已投了降,同床 。我大嗰個完全唔使咁的。真係個個B唔同。

其實如果父母非吸煙者、唔係服藥中、BB食全母乳、大人BB非蓋同一張被、床褥實淨而且上面冇雜物,同床都並不會太危險。我大B時都唔會同床,怕危險,好彩佢個零月就戒夜奶。有第二個但佢需要完全唔同,我再睇多啲資料,發覺有說法係只要注意以上 precautions,其實同床都係可行的。不過,老實講係有犧牲的 — 就係夫妻私人時間。。。所以要自己衡量。我對細B心軟,無計。

大宅

Valentinaxoxo 發表於 18-9-19 14:56
8個月bb全埋身仲未戒夜奶
11點最後一餐 有時2點/4點就總會醒一次
拍下心口都唔會訓返 同埋bb唔食奶嘴

我由佢食,我已經喂到16個月啦
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

禁止訪問

大宅

Valentinaxoxo 發表於 18-9-20 06:36
西利..

佢又好需要,佢係會喊好耐,到你比奶佢先收到聲
我大仔個時3歲先自己介夜奶
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊