親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

NamB 發表於 18-9-19 17:22
我都會係旺季呀, 出年復活節紅日假期, 我都有上網見人話攞飛都要排好耐
...

係呀!佢有兩個入口,有個在aeon旁好啲,可以一人排隊其他人在商場抖吓

排時我覺得,好熱

子爵府

回覆樓主:

其實我個人覺得,去旺區游客區都無乜問題,grab car 好彩我撘幾次都安全,司機都有華人,吹吓水,都好好,又有禮貌,明碼實價。只要唔好去偏遠就得啦!
但樓主又大又小得你一個打得呢,都係新加坡上legoland, 或新加坡聖淘沙,比較妥當

新加坡牛車水好多嘢食,都好啱華人口味㗎我覺得
諗起胡椒蟹,肉骨茶,真係

男爵府

回覆 anyuser18 的帖子

新加坡 食買玩 係米好貴??

男爵府

我度下先,淆淆地

子爵府

oolong817 發表於 18-9-19 17:39

新加坡 食買玩 係米好貴??

香港差唔多囉

坐的士就貴
新加坡酒店都貴㗎

馬來西亞實平過香港,所以grab car 出入都無問題。但若你去旅遊區都要視乎你點食點玩。legoland 我無去過唔知啊

子爵府

好媽媽勳章

anyuser18 發表於 18-9-19 17:27
哦,咁點去?巴士?會唔會等得耐又要過關㗎
我睇到人話grab car 都去到新山,但係咪來回都得 ...

我兩次由新加坡來回legoland都係坐wts coach 大巴, 好似香港返大陸過關咁, 要落車過關再上車的, 當然無包車咁方便, 但平過包車.

我知道坐巴士去仲平, 當時都有上網搵過好多資料, 但一家四口, 兩個細佬都好細, 坐巴士要轉車又未必有位坐, 仲要帶住行李, 所以最終無坐巴士.

我係2013年去的, 當時整左個表比自己睇, 由我住嘅酒店出發, 你可以參考下, 到左新山唔去legoland都可以响JB Sentral Terminal轉巴士去其他地方.

子爵府

NamB 發表於 18-9-19 17:48

我兩次由新加坡來回legoland都係坐wts coach 大巴, 好似香港返 ...

哇,大感激 十分多謝您的分享,好有用

我其實打算去探吓新山新開嘅water park!

子爵府

好媽媽勳章

anyuser18 發表於 18-9-19 17:54
哇,大感激 十分多謝您的分享,好有用

我其實打算去探吓 ...

係呀係呀, 新山新開既waterpark好吸引, 我都想去探下

子爵府

NamB 發表於 18-9-19 17:48

我兩次由新加坡來回legoland都係坐wts coach 大巴, 好似香港返 ...

個表整得好靚好清楚,真心佩服

子爵府

NamB 發表於 18-9-19 17:55
係呀係呀, 新山新開既waterpark好吸引, 我都想去探下

哇!咁睇吓邊個去到先,分享分享

我下一站峴港,可能聖誕去新山但未定

男爵府

回覆 NamB 的帖子

我岩岩網上見到有 HELLO KITTY LAND,新加坡物價貴好多..度一度喎要,4月份...一係泰國,一係馬來西亞 ,泰國今年4月先去完,而我媽唔鍾意泰國,唯一得馬來西亞可揀咋喎

子爵府

NamB 發表於 18-9-19 17:55

話時話我都探咗海南島海口個water park (wet and wild), 都幾唔錯喎

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

一個女人+2小童+婆婆, 不如主力玩新加坡算, 落 Legoland 都可以, 不過就搵包車點到點接送

oolong817    發表於 18-9-19 18:10

子爵府

oolong817 發表於 18-9-19 17:56
回覆 NamB 的帖子

我岩岩網上見到有 HELLO KITTY LAND,新加坡物價貴好多..度一度喎要,4月份...一係泰國,一 ...

咁一於legoland和新山啦!上網search 吓都好多親子遊介紹

我朋友成日去legoland, 住legoland對面啲公寓,都唔貴。亦聽另一朋友話新山都好平喎食海鮮,又去睇螢火虫

但我就未去過

子爵府

好媽媽勳章

anyuser18 發表於 18-9-19 17:56
哇!咁睇吓邊個去到先,分享分享

我下一站峴港,可能聖誕去新山但未定

我下一站東京, 下年農曆年韓國, 復活節吉隆坡, 之後應該度下暑假

oolong817    發表於 18-9-19 18:11

子爵府

好媽媽勳章

oolong817 發表於 18-9-19 17:56
回覆 NamB 的帖子

我岩岩網上見到有 HELLO KITTY LAND,新加坡物價貴好多..度一度喎要,4月份...一係泰國,一 ...

Hello kitty land我無去呀, 新加坡物貴同香港差唔多, 馬來西亞係會平啲
小朋友幾大個?

子爵府

好媽媽勳章

anyuser18 發表於 18-9-19 17:58
話時話我都探咗海南島海口個water park (wet and wild), 都幾唔錯喎

呢個都可以諗下

子爵府

NamB 發表於 18-9-19 18:01
我下一站東京, 下年農曆年韓國, 復活節吉隆坡, 之後應該度下暑假
...

正啊
首爾個加勒比海灣好大呀!不過勁勁勁多人,人山人海,未見過咁多人 如果去呢要買定對有膠底嘅落得水嗰啲鞋,都幾多石路㗎!我著對無膠底的落得水的襪,磨穿咗

咦,你農曆年去應該唔係water park, 滑雪?

子爵府

好媽媽勳章

anyuser18 發表於 18-9-19 18:01
咁一於legoland和新山啦!上網search 吓都好多親子遊介紹

我朋友成日去legoland, 住legoland對面啲公寓, ...

我之前去沙巴睇過螢火蟲, 真係好靚, 同埋個天空超級多星星, 真係好好好靚.

子爵府

好媽媽勳章

anyuser18 發表於 18-9-19 18:04

正啊

冬天去韓國, 唔去加勒比喇, 但會去雪場, 個度都有waterpark玩下

首頁
12345...8

尾頁

跳至