自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

話說唸住買隻蘋果手錶,咁就入咗豐澤,佢有兩隻show咗出黎,我問個女職員有無其他show出黎,佢就眼神兇狠望住我話:「小姐,已經show咗出黎喇喎。」我呆咗,無咩試過咁。
然後去專門店買完條氣都落唔到,行番去個女仔面前話我要睇你名牌,之後就走咗去經理投訴,話會明天打比我交代,雖然我都知多數都會唔太理,但我覺得唔可以一句唔講就算數,其實自己轉數唔太快同鬧交唔叻,所以細個成日比人蝦都唔出聲,但人越大我覺得要保護自己,你今日退一步就會比人繼續推埋牆,道理喺自己度就要出聲,比人知唔係蝦得就蝦。
唔知各位小辣椒jm試過點教訓呢啲人呢,分享吓,等我學吓野。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

鬢如霜 發表於 18-9-19 22:47
話說唸住買隻蘋果手錶,咁就入咗豐澤,佢有兩隻show咗出黎,我問個女職員有無其他show出黎,佢就眼神兇狠望 ...

想問妳投訴佢咩?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

兩隻show咗出黎
你仲問有無show出嚟?

你投訴乜?個職員咩事?
眼神兇狠?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

究竟我是誰 發表於 18-9-19 22:49
想問妳投訴佢咩?

x2! 真r頭?!

放下自在

翡翠宮

回覆樓主:

你嗡乜

珍珠宮

回覆樓主:

領悟唔到投訴點,等覆

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

專門店同一model可以show十幾廿隻色
但其他店通常每個model一、兩隻色
要新嘅先幫你check貨
暫時得AW 3 LTE版同非LTE版
AW 4應該未開售
你想投訴唔齊色

侯爵府

回覆 鬢如霜 的帖子

其實你想投訴佢態度? 定還是款式唔齊??

別墅

究竟我是誰 發表於 18-9-19 22:49
想問妳投訴佢咩?

蘋果錶有好多款嫁,佢得兩隻咪問吓佢有無其他。
態度,想殺人咁

珍珠宮

回覆樓主:

令我想起pretty women阿julia roberts買完一堆衫去翻白眼佢嗰間舖頭同個店員講:
"big mistake. big. huge"

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

嚇得我...仲以為自己閱讀理解有問題,領悟唔到樓主想投訴d乜添,原來大家都有此疑問

禁止訪問

珍珠宮

職員說話技巧冇咩禮貌但又未至於要投訴,
至於眼神....單憑文字好難俾意見

男爵府

畀面勳章

話說唸住買隻蘋果手錶,咁就入咗豐澤,佢有兩隻show咗出黎,我問個女職員有無其他show出黎,佢就眼神兇狠望 ...

戓者問時可以講:d款係咪向哂度?仲有無其他?。。。會唔會好d?

珍珠宮

回覆樓主:

樓主係咪太敏感

大宅

我明白你,好聲好氣問佢,得到咁ge回應。反應下都無乜所謂,反正如果佢在意份工就唔會用呢個態度。
不過我唔會曬時間投訴佢,佢應該keep住心情唔好先會咁,一想到呢點我就好心涼Lu

珍珠宮

鬢如霜 發表於 18-9-19 22:59
蘋果錶有好多款嫁,佢得兩隻咪問吓佢有無其他。
態度,想殺人咁

佢咪各答左你show 哂
就算態度惡
但又無講或做乜野
有咩咁嬲到要投訴?
完全唔明....

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

唔使勞氣 ,那女孩一定沒事, 因為現在請人十分困難 ,公司一定不會開除她的,最多話兩句 而且現在很多年青人,根本就不想工作~

上次我去買車飛,遇着個年青女仔, 我都已經用手機指明 日子及説出星期二 ,她竟然可以同我出張票是星期日的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

回覆樓主:

其實如果個職員答:「呢批貨係呢幾個款、你想要邊隻色、我幫你check下丫」之後再覆返冇對方會舒服啲。

又或者一句:「唔好意思、我地舖得呢兩款。」都順耳啲。

個sales 一句 「小姐,已經show咗出黎喇喎。」樓主又唔係職員、點知係咪有啲款冇擺出來?問一句就好似樓主阻住佢咁、以後仲邊敢入來揾你買野。

不過現在難請人投訴都冇用。我工作成日接投訴、明白香港好多無理人士、但同時部分前線同事係唔會覺得自己態度唔好、認為有咩投訴都係個客唔啱。

別墅

你想投訴佢態度差?其實而家啲sales真係惡過客,可能這些人都有學識,所以不甘心做門市sales, 如係我會即時話佢態度差,唔想做咪番屋企坐。

首頁
12345...6

尾頁

跳至