自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

YKU_123 發表於 18-9-20 00:01
其實我一直知道佢每個月借錢比呢個兄弟 , 老公視佢知心好友 !我冇問題 , 直到有幾次要佢扣我家用貼佢兄弟 ...

你老公同佢朋友一家價值觀一致,所以佢地係老死。
明顯你同你老公價值觀就好唔同,所以咪嘈囉。
呢d冇話邊個對或錯既~~

其實,佢同佢朋友係咪有d野?佢好似顧佢朋友頭家仲多過自己頭家喎

侯爵府

YKU_123 發表於 18-9-20 00:01
其實我一直知道佢每個月借錢比呢個兄弟 , 老公視佢知心好友 !我冇問題 , 直到有幾次要佢扣我家用貼佢兄弟 ...

錢係佢搵,佢要借你都無計,但底線係你既家用唔可以減。俾足家用我唔會理佢點洗點借。
借錢借到唔夠?咪建議佢賣腎繼續借囉。人地甘可憐,兩個又甘好兄弟,唔係唔借啊?

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

YKU_123 發表於 18-9-20 02:16
我覺得你冇錢借比你唔緊要 , 你唔好同我老公講講去日本旅行 , 一對一興趣班 , 老婆要打機買貴電腦 !我屋 ...
果外母有比錢佢老婆就得喇,直接問外母借有大水喉

大宅

回覆樓主

不如你都問老公借,借到佢無錢借比人,就話細路開學要補習,屋企壞電器報大條數。

借比人不如借比我

大宅

橫掂d錢都比人駛 不如自己先洗曬佢 條氣都順d

珊瑚宮

畀面勳章

hk430 發表於 18-9-20 00:07
set 一個數家用,同佢講少一個崩都唔得
男人有時當自己係 hero,
根本人地當佢白痴仔

完全同意。
大多數男人都係可以為嗰啲所謂兄弟赴湯渡火,但其實係比人當儍仔!

珍珠宮

usbaby 發表於 18-9-20 05:51
叫你老公醒下啦,呢 d 人有錢借咪朋友咯,無錢借睇下人地仲搵唔搵你老公,人地當佢提款機咋,仲要利用人同 ...

仲要反問對方借,到時就知咩叫朋友

男爵府

tester5 發表於 18-9-20 07:04
你老公同佢朋友一家價值觀一致,所以佢地係老死。
明顯你同你老公價值觀就好唔同,所以咪嘈囉。
呢d冇話邊 ...

你都講得岩 , 其實老公同佢老友價值觀一樣 , 冇錢 , 又係要買股票, 學車 , 投資 , 不過我老公問99借 !所以覺得佢好正常 !
點解佢當佢老友係知心朋友 , 因為由細識到大 , 我老公話不能忘記細過冇錢 , 兄弟送左件玩具比佢 ! 老公覺得兄弟有有錢齊齊搵 , 冇忘記佢 , 佢兄弟有幾年唔夠錢投資問我老公借 , 後來比多少少錢老公 , 個人覺得互相利用 , 我老公覺得佢係神 , 唔計較 , 有著數益佢 , 世間難見 , 老公講!
=.=你話我心地唔好都咁話 , 佢問我老公借錢買股票 , 又唔見佢分返份比我老公 =.=

大宅

回覆樓主:

你老公抵鬧,樓主無小器

水晶宮

sfuhsg 發表於 18-9-20 00:09
完全明白你

我果件曾經都係咁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

知唔知一共借咗幾多錢畀佢兄弟?

水晶宮

回覆樓主:

唔明男人咁大方

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有冇還過??係間中一兩次定個個月都要借?
啲男人好大方㗎借錢嘅時候
人哋唔還,有啲唔追
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

唔係你小氣,係你老公太好人同你老公兄弟賤。果個兄弟行出來要身光頸靚似有錢人,但個底就紙咁薄。又要威又要戴頭盔。。。。叫你老公唔好再借再貼所謂既兄弟。

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-9-20 07:55
有冇還過??係間中一兩次定個個月都要借?
啲男人好大方㗎借錢嘅時候
人哋唔還, ...

佢好幫佢兄弟 , 我話每個月都借 , 有冇攪錯 , 佢雙糧津貼及多幾萬元唔儲架咩 , 啲錢去晒邊 ? 我老公都冇雙糧津貼 都冇問人借! 老公同我講冇我講得咁誇張 , 肯定冇一個月一次 , 大約一年借十次啦

翡翠宮

回覆樓主:

價值觀唔係好啱。我自己好慳,只會考慮借畀同我差唔多慳嘅人;平時揮霍開,無儲備應急死不足惜!

侯爵府

2024年龍年勳章

YKU_123 發表於 18-9-20 02:16
我覺得你冇錢借比你唔緊要 , 你唔好同我老公講講去日本旅行 , 一對一興趣班 , 老婆要打機買貴電腦 !我屋 ...

甘咪叫佢問老婆攞囉, 老婆甘多

侯爵府

2024年龍年勳章

YKU_123 發表於 18-9-20 08:11
佢好幫佢兄弟 , 我話每個月都借 , 有冇攪錯 , 佢雙糧津貼及多幾萬元唔儲架咩 , 啲錢去晒邊 ? 我老公都冇 ...

甘你都話將d錢借比人, 每餐只食蛋, 無錢買餸

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

YKU_123 發表於 18-9-20 07:53
你都講得岩 , 其實老公同佢老友價值觀一樣 , 冇錢 , 又係要買股票, 學車 , 投資 , 不過我老公問99借 !所 ...
呢d男人既友誼,好難講。一係你有能力要佢斷晒d朋友啫,但咁佢會好慘。
你老公如此,你一係包容,一係日嘈夜嘈。冇計喎~

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

佢當你老公傻仔

首頁
12345...6

尾頁

跳至