自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

超級特務 發表於 18-9-20 12:12
許金山同妻子係馬來西亞人,未必有親人在香港。

我啲馬拉同學,個個都好大揪親戚鄉里,華裔非華裔,個network好強。至親到不了,遠親就現身。

珍珠宮

2018復活節勳章

超級特務 發表於 18-9-20 11:48

大家唔好用外人一套去評論佢地

同意。
外人真係好難了解案中家庭成員箇中千絲萬樓嘅心理同情感, 何必妄加批判。

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

secretrose 發表於 18-9-20 09:52
個d小朋友都好大個下啦!阿媽阿妹死左喎!阿媽婚姻不如意,仲可以同個小三一起相處?有無笑聲都好,見到個 ...

所以咪淨係殺第二果個囉,因為第二係站係阿媽果邊
日本の平安を祈ります

公爵府

回覆樓主:

孩子們暫時還是需要人照顧的(煮早餐也要啦吧?)而小三早在十年前己經幫孩子們補習,不是今天才相識,而且爸爸長期的洗腦教育以及在被捕前早己安排好的,(我估媽媽死左之後己經由小三主理許家一切,其實小三己照顧孩子們3年多了)早己習慣了。

珍珠宮

超級特務 發表於 18-9-20 12:15
我最唔明係點解可以將大婆怨氣放喺小朋友身上,佢地都係受害者。

就算難明,我覺得年輕人較容易接受浪漫/美好而幼稚嘅想法。可惜大人的感情糾結,往往用細路做報復/得戚工具。
呢度鬧細路/青年後輩從不留情,幾難聽都有,仲都係“為你地好”咋。

珍珠宮

cy101 發表於 18-9-20 12:10
報紙話依家跟咗姑媽返馬來西亞!!

咁正常好多。

侯爵府

畀面勳章

mln 發表於 18-9-20 10:06
也許媽媽在生時, 對佢地有要求, 小朋友又是在成長的反抗期, 也許令到小朋友對媽媽感情減少也不定吧!但我 ...

睇新聞,媽媽在生時對佢地好隨意,反而佢老豆俾好多壓力佢地!我只係覺得三個所謂小朋友其中一個都廿二歲啦,又讀醫,有腦思考啦,媽媽生前婚姻不如意唔開心,或多或少都同呢位小三有關,死了,是否也心存一點孝意,唔應駛叫小三照顧丫!
Nice to meet you!

侯爵府

畀面勳章

美之選468 發表於 18-9-20 12:26
孩子們暫時還是需要人照顧的(煮早餐也要啦吧?)而小三早在十年前己經幫孩子們補習,不是今天才相識,而且爸 ...

大女係馬拉讀書,早餐都識煮啦!仲要人照顧?二十二歲喎,唔係十二歲!

公爵府

secretrose 發表於 18-9-20 12:34
大女係馬拉讀書,早餐都識煮啦!仲要人照顧?二十二歲喎,唔係十二歲!
...

仲有2個細的孩子?

公爵府

secretrose 發表於 18-9-20 12:32
睇新聞,媽媽在生時對佢地好隨意,反而佢老豆俾好多壓力佢地!我只係覺得三個所謂小朋友其中一個都廿二歲 ...

我認為叫小三照顧也無不可,始終這個家庭是因為她而滅亡,她也應該主動付出一些代價來彌補對幾名孤兒的虧欠呀 ? 再者拖她幾年也好呀?等孩子們可以獨立時.....她也年華老去,看她能嫁誰 ?

侯爵府

畀面勳章

美之選468 發表於 18-9-20 12:58
仲有2個細的孩子?

個二個都十幾歲啦!要小三照顧都多鬼余!無其他親戚既!老實講,係香港地駛鬼煮早餐咩!一日三餐叫外賣都都得啦!講真呢班人都古古怪怪!我真心覺得呢d年青人的大逆不道!

侯爵府

畀面勳章

美之選468 發表於 18-9-20 13:04
我認為叫小三照顧也無不可,始終這個家庭是因為她而滅亡,她也應該主動付出一些代價來彌補對幾名孤兒的虧 ...

小三有咁好死?

侯爵府

畀面勳章

kk80400 發表於 18-9-20 12:25
所以咪淨係殺第二果個囉,因為第二係站係阿媽果邊

無眼睇,阿媽阿妹死得不明不白,佢地都可以無野?

公爵府

secretrose 發表於 18-9-20 13:07
個二個都十幾歲啦!要小三照顧都多鬼余!無其他親戚既!老實講,係香港地駛鬼煮早餐咩!一日三餐叫外賣都 ...

這個家庭的孩子是不正常的,否則法官為什麼不讓傳煤公開呀?(當然是有原因的啦?)

侯爵府

畀面勳章

美之選468 發表於 18-9-20 13:12
這個家庭的孩子是不正常的,否則法官為什麼不讓傳煤公開呀?(當然是有原因的啦?)
...

無眼睇

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

我諗小三好識撈,三個孩子要乜就比乜佢,當佢哋米飯班主,就算學壞都唔出聲,又唔係自己親生,自己親生阿媽反而會管佢哋,孩子就自然企佢哋嗰边!

大宅

回覆樓主:

珍珠宮

littlemelody 發表於 18-9-20 09:41
案件聆訊期間,許金山子女出庭力撐父親,反而Shara未有現身。不過,Shara已肩負照顧許金山兒女的重任,自許 ...

萍果報信得過嗎,佢地不嬲有作者無記者

公爵府

karshing 發表於 18-9-20 13:25
我諗小三好識撈,三個孩子要乜就比乜佢,當佢哋米飯班主,就算學壞都唔出聲,又唔係自己親生,自己親生阿媽 ...

做女人做著佢咁真係好衰格

首頁
23456...7

尾頁

跳至