自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

一家唔知一家事!
一個男人做唔到好老公,
唔代表佢唔係一個好爸爸,
外人點知咁多呢?

子爵府

lingluk1306 發表於 18-9-20 19:11
可能個媽媽生前對佢地好衰呢,真係有人死阿媽仲開心到要慶祝嫁

唔好亂估人

真衰個女都唔跟佢出街啦

老公有外遇心情唔好就一定

心情唔好多少會暴燥

小三又搶到人老公仲搶埋d人地仔女既心

乜都贏哂心情一定好風騷

子爵府

littlemelody 發表於 18-9-20 09:41
案件聆訊期間,許金山子女出庭力撐父親,反而Shara未有現身。不過,Shara已肩負照顧許金山兒女的重任,自許 ...

毒果啲料打五折。 人未死寫標題寫到好似知人幾時死咁。 唔老作邊有人睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

mini1204 發表於 18-9-20 10:37
人地家事,關其他乜事,有乜好討論

係囉,有乜好睇,有乜好留言

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

goat 發表於 18-9-20 09:55
BK真心恐怖, 而家輪到公審三姐弟

用「公審」呢形容,比BK更「恐怖」

公爵府

mln 發表於 18-9-20 10:06
也許媽媽在生時, 對佢地有要求, 小朋友又是在成長的反抗期, 也許令到小朋友對媽媽感情減少也不定吧!但我 ...

同意。世上有好多事都唔係”非黑即白”的。有時外人眼中奇怪的事,但對當時人嚟可能是發生於自然。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

麟媽媽 發表於 18-9-20 20:20
一家唔知一家事!
一個男人做唔到好老公,
唔代表佢唔係一個好爸爸,

係嘅

禁止訪問

伯爵府

littlemelody 發表於 18-9-20 09:41
案件聆訊期間,許金山子女出庭力撐父親,反而Shara未有現身。不過,Shara已肩負照顧許金山兒女的重任,自許 ...
一家唔知一家事。當年我有個親人因為老公有小三自殺,淨返個十歲大的仔,佢阿媽死後,佢爸爸好快就娶左小三,而個仔亦同後母相處不錯。女家的人不斷話佢不孝,見親個仔都不斷話佢爸爸有小三害死佢媽咪⋯⋯不過個仔反而怪阿媽,覺得佢自私唔理佢而自殺,亦都話理解阿爸點解有小三⋯⋯

琥珀宮

secretrose 發表於 18-9-20 12:34
大女係馬拉讀書,早餐都識煮啦!仲要人照顧?二十二歲喎,唔係十二歲!
...

我12歲已經自己煮飯啦,仲要人照顧?

琥珀宮

厚多士 發表於 18-9-21 17:58
一家唔知一家事。當年我有個親人因為老公有小三自殺,淨返個十歲大的仔,佢阿媽死後,佢爸爸好快就娶左小三 ...

但個案中阿媽而家唔係自殺喎

子爵府

厚多士 發表於 18-9-21 17:58
一家唔知一家事。當年我有個親人因為老公有小三自殺,淨返個十歲大的仔,佢阿媽死後,佢爸爸好快就娶左小三 ...

聽你咁講,咁作為你親人呢個阿媽真係唔應該去死!
連仔都無埋!應該留返條命,錫個仔關心個仔先啱!

咁又難怪個小朋友咁諗。一個掉低自己去死,但另一個就對自己好照顧自己

子爵府

NovaCHG 發表於 18-9-21 17:52
冇錯! 不過呢個世界總有d人諗野好奇怪, 有朋友個親戚就係咁: 細過睇住自己老豆日日飲醉酒拎自己呀媽出氣, ...

咁呢件事又怪啲,個爸走咗怪阿媽?阿媽留低養佢㗎喎!唉,人心真係難測,真係光怪陸離

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

純粹揣測:
呀伯和小三都以為會勝訴,咁當然繼續扮慈父扮紅顏啦!
而仔囡角度,一定不捨得無埋個疼自己的爸爸和爸爸女友
寧願選擇逃避,也不想痛失雙親及做殺人犯的子女

伯爵府

回覆 mandy952 的帖子

我當然知道呢單案的阿媽係俾個衰佬謀殺啦!但係D仔女未必咁諗,因為同父母相處的感受係佢地先知。
正如我死去親人個仔,後來佢大左講番,阿媽好火爆,日日都鬧爸爸同佢。當然出發點是為了他們好,我死去的親戚係好愛個老公同仔,但性格火爆係佢控制唔到,小小野就大吵大鬧,同佢日日生活的人可能就會生厭。所以佢個仔明白點解會出現第三者。當然個仔都好痛心媽媽死左,亦覺得阿爸有小三是唔啱,其實他們內心好痛好矛盾。唔係好似我們女家咁可以一面倒憎佢爸爸,而佢長大後亦有講番,佢當時得十歲仲要靠阿爸,而爸爸亦好錫佢。
所以我都明呢件案三個仔女的難處。

琥珀宮

厚多士 發表於 18-9-21 20:01
回覆 mandy952 的帖子

我當然知道呢單案的阿媽係俾個衰佬謀殺啦!但係D仔女未必咁諗,因為同父母相處的感 ...

如果嗰三姐弟完全相信阿爸,阿媽同阿女係自殺,出現咁嘅情況就唔出奇。
但自判左後都係唔去懷疑,唔去思考,講真都好多証據啦,咁就好大問題。

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

傳媒真系吾可以盡信

子爵府

一家唔知一家事,可能佢老婆妈難頂,唔知呢!

伯爵府

anyuser18 發表於 18-9-21 18:19
聽你咁講,咁作為你親人呢個阿媽真係唔應該去死!
連仔都無埋!應該留返條命,錫個仔關心個仔先啱!
我個親人其實好善良,又好愛個老公同個仔。只可惜性格衝動火爆,知道個老公有小三,兩人激烈咁吵左一塲,佢老公拂抽而去,佢就趕左個仔出街然後自殺。死左唔夠一年個老公就再娶。最傷心的就是她的母親和兄弟姊妹。所以要自愛,一個唔愛你的人,就算你為佢死,佢都冇感覺。

子爵府

厚多士 發表於 18-9-21 21:40
我個親人其實好善良,又好愛個老公同個仔。只可惜性格衝動火爆,知道個老公有小三,兩人激烈咁吵左一塲,佢 ...

太衝動,自愛好重要,留得青山在!

不過確係男人有小三在先唔啱嘅,咁你親人的家人痛恨佢都可以理解。

首頁

尾頁

跳至