自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

如果平時係嚴母, 慈父既方式對待子女, 唔難明點解子女鍾意阿爸多d。

男爵府

dogdog918 發表於 18-9-20 10:09
我諗作為媽咪,見到自己啲仔女企曬爸爸果邊,又冏小3関係咁密切…一定比起一段失敗嘅婚姻更加痛心 ...
其實個老婆應該答應離婚。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

yurijm 發表於 18-9-20 10:23
人有好多唔同角色
唔係一個好丈夫,可以係一個好爸爸
甚至我屋企人讀書時有上過佢堂

如果係好爸爸, 就唔會行殺妻呢條路, 殺左媽媽自己亦會坐監, 令子女頓失依靠。

男爵府

2018父親節勳章

家家有本難唸的經,外人唔會知點解

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

orangeca 發表於 18-9-20 10:30
其實個老婆應該答應離婚。
老婆有話想離婚,係賤男吾想分一半身家,到佢吾制。。

子爵府

karen508hk 發表於 18-9-20 10:27
十幾廿歲喇喎,就算細個唔知,但呢幾年唔會諗下點解爸爸要殺呀媽
...

唔係知唔知,而係唔想面對... 最好法庭判個爸爸無辜,咁起碼唔係乜都無... 更何況爸爸對仔女可能好好呢⋯⋯總之就悲劇

用戶要求終止服務

回覆樓主

我覺得而家小三要做啲乜呢?就係搵辦法攞晒啲錢之後,嗱嗱聲離開香港希望多報到呢個小三,睇吓佢扮嘢仲可以扮到幾多年,仔女個樣勁似許太,佢自己對住都唔舒服好心佢就快快脆脆離開佢哋屋企人,唔好再打擾人哋

珍珠宮

回覆樓主:

原全冇人提過女家d人反應,是否判了之後可索償?但冇提過女家背景

子爵府

yucl_hk 發表於 18-9-20 09:58
53歲中文大學醫學院副教授許金山毒殺妻女,被裁定兩項謀殺罪罪成。案件審訊以來,被告子女均表現得非常支持 ...

咁男人可以對老婆好衰, 好無情

但真心錫仔女, 咁多年都對佢地好好

又或者佢地不嬲已經係中意 daddy 多啲

伯爵府

耕田妺 發表於 18-9-20 10:41
原全冇人提過女家d人反應,是否判了之後可索償?但冇提過女家背景

淨係之前有講過
有個妹係外國

子爵府

阿媽管佢哋呢樣果樣又有迫做功課,反叛期子女不滿意阿媽都正常,個賤男對老婆衰但可以對仔女好,小三更可以扮到對佢哋好好,小朋友未必識分

ranchu    發表於 18-9-20 18:23

伯爵府

杜小田 發表於 18-9-20 10:43
咁男人可以對老婆好衰, 好無情

但真心錫仔女, 咁多年都對佢地好好

係唔係真錫我有保留
個大女都講過個爸係高壓咁教佢地
佢之前都有抑鬱想自殺
細女行為亦係有痛題

珍珠宮

yucl_hk 發表於 18-9-20 09:58
53歲中文大學醫學院副教授許金山毒殺妻女,被裁定兩項謀殺罪罪成。案件審訊以來,被告子女均表現得非常支持 ...

我信個老豆既大話都好好勁, 仔女信晒佢講

同埋亞媽和子女關係唔好, 亞爸在仔女心中形象係唔錯

我都識朋友自小亞爸就有小三, 爸帶埋小三回家介紹比子女認識, 講明乜都留比亞E, 自己亞媽申請離婚, 但我朋友係當正小三係亞媽, 情同母女, 仲同我講, 覺得亞小三EE 比自己亞媽更易溝通更明白佢 ( 小三EE 成日送名貴禮物, 又打本比佢做生意喎)

自己亞媽窮無錢, 所以朋友好少去關心自己亞媽, 講到尾都是錢, 一家人乜都只講錢

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

男爵府

Tabo63 發表於 18-9-20 10:36
老婆有話想離婚,係賤男吾想分一半身家,到佢吾制。。

真係一家唔知一家事了。 子女都幫阿爸, 到阿媽死左都幫阿爸, 而且都已經大學生。 no comment無眼睇

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

殺左個阿媽同個家姐,佢地3個仲支持個阿爸同阿姨,其實佢地諗緊乜,真係諗極都唔明

大宅

SuperChanB 發表於 18-9-20 10:37
我覺得而家小三要做啲乜呢?就係搵辦法攞晒啲錢之後,嗱嗱聲離開香港希望多報到呢個小三,睇吓佢扮 ...

你放心, 錢一到手個賤女人就會反面唔認人, 佢仲點會咁偉大, 養埋幾隻唔係親生嘅化骨龍丫!! 仲唔拿拿聲搵下個水魚咩!

幾隻野為左繼續有書讀有屋住就埋沒良知, 認賊作母!!

珍珠宮

taiwoon 發表於 18-9-20 10:43
淨係之前有講過
有個妹係外國

0h!咁難怪冇乜女家人新聞.好在天有眼,希望佢個妹會幫家姐攞番應得嗰d,唔係就益哂幾個反骨仔女,可能重益埋個賤小三.
我想估吓,小三同佢d仔女會唔會離開香港?因小三個朶同個樣臭哂,邊有面目在香港

大宅

小詠 發表於 18-9-20 10:47
我信個老豆既大話都好好勁, 仔女信晒佢講

同埋亞媽和子女關係唔好, 亞爸在仔女心中形象係唔錯

你呢個朋友真係.....

d第三者真係好識收買人心!!

水晶宮

回覆樓主:

因為由頭到尾佢父親都冇承認殺左呀媽,
咁仔女1致認定老豆係無辜,因佢信佢老豆講佢係無辜

首頁
12345...10