自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本身都想轉電話,但新出個部要$1xxxx(真心貴)如果轉huawei 易唔易適應?因本身用開iphone,怕難用

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

希望有經驗分享

侯爵府

我都係,等人分享下。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

識人蘋果粉轉Android 機,後悔換得太迉,又有人唔慣,習慣適應問題,我就兩者都用過,都ok

公爵府

小肥肥888 發表於 18-9-20 13:40
本身都想轉電話,但新出個部要$1xxxx(真心貴)如果轉huawei 易唔易適應?因本身用開iphone,怕難用
...

提提您:-
https://benchmarks.ul.com/news/ul-delists-huawei-phones-with-suspect-benchmark-scores

不過,如果不計高效能及可靠性,
只用基本功能(例如打電話,上吓網),係冇問題㗎。

但係如果您係想玩一啲AR game 或者靠gps 黎定位嘅運作,可以試吓再考慮其他機。

伯爵府

回覆樓主:

我係i6s轉p10再轉返i8+
i6s轉p10時 覺得相機勁正 我又鐘意影figure呀 lego呢啲 微距同有景深嘅相好正 影到好立體架 界面用一陣就習慣 始終唔係第一次用android 用左一年多後 又唔覺經常hang機 只係 有時聽聽下歌 SD Card會忽然read唔到 換新卡都係咁 再換返i8+後 唔習慣叉電咁慢 皆因huawai個快叉電真係無得輸

男爵府

Gi-leung 發表於 18-9-20 23:02
我係i6s轉p10再轉返i8+
i6s轉p10時 覺得相機勁正 我又鐘意影figure呀 lego呢啲 微距同有景深嘅相好正 影到 ...

但點解你會轉回i8

男爵府

我以前用過兩部華為 P6P8 第一部用左一年 夏天太熱底板自己燒左第二部又係用左一年後越行越慢成日hang機 我係好少app同檔案 之後國貨機永不錄用轉左i7

伯爵府

小肥肥888 發表於 18-9-21 00:37
但點解你會轉回i8

1係出左bonus 其次係有個手機殼我鐘意到暈 但只有出iphone款

伯爵府

咁唔一定買最新嗰部嘅,買舊一款都得
我就由iphone 轉 andriod再轉iphone。
適應期一定會有,睇下你個人。
最終都用iphone,因為配套太好。而且正如jm話齋,iphone 啲機殼太靚

男爵府

nms 發表於 18-9-21 08:02
咁唔一定買最新嗰部嘅,買舊一款都得
我就由iphone 轉 andriod再轉iphone。
適應期一定會有,睇下你個人。

係呀!iPhone 套靚好多

大宅

小肥肥888 發表於 18-9-20 13:40
...

我由iPhone 7plus 轉Huawei P20pro,
好正呀,功能速度電池耐用,完勝iPhone, 我老公幾個月前換左三叔S9, 都後悔冇換華為

IPhone 打what'sapp 實在太唔好

男爵府

鰻魚仔 發表於 18-9-21 10:15
我由iPhone 7plus 轉Huawei P20pro,
好正呀,功能速度電池耐用,完勝iPhone, 我老公幾個月前換左三叔S9, ...

華偉會打得方便d?因為我時時用whatapp

大宅

小肥肥888 發表於 18-9-21 10:28
華偉會打得方便d?因為我時時用whatapp

係呀,打字位大好多,中文英文互轉又快

男爵府

鰻魚仔 發表於 18-9-21 11:01
係呀,打字位大好多,中文英文互轉又快

Thx (emoji)(emoji)

男爵府

小肥肥888 發表於 18-9-21 11:03
Thx (emoji)(emoji)

IPHONE down 個APP, 唔駛左轉右轉中英文架, 同時可以打中英文, 唔駛切轉

男爵府

畀面勳章

kit7266 發表於 18-9-21 11:07
IPHONE down 個APP, 唔駛左轉右轉中英文架, 同時可以打中英文, 唔駛切轉

請問個app叫咩名,唔謝哂

子爵府

kit7266 發表於 18-9-21 11:07

咩app?

侯爵府

puitan 發表於 18-9-21 11:22
咩app?

Kai keyboard, 好好用

珍珠宮

skybiebie 發表於 18-9-21 11:24
Kai keyboard, 好好用

係 kaiboard~

首頁

尾頁

跳至