懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我bb出世無奈,佢一向埋身食奶時都一邊食一邊訓,要補奶粉。我之後泵出黎餵佢,少左比佢埋身。而家三週大,我泵出的奶量都係60ml, 點先可以增加奶量?

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

我自己係放完產假之前狂埋身, 唔埋身都FIX 左自己3個鐘泵一次, 我之前都係60ML, 而家三個月可以加到100ML-120 ML一次, 同埋最好用雙泵, 會刺激多D 奶架

男爵府

回覆樓主:

淨埋身。bb瞓左就整下佢面仔搞醒佢食

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

不停埋身食,邊食邊搞下佢手腳仔、唔好俾佢訓
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

埋多d身,飲上奶湯,飲多d水,定時定候要泵奶

大宅

BK Milk勳章

uw9999 發表於 18-9-20 15:13
我bb出世無奈,佢一向埋身食奶時都一邊食一邊訓,要補奶粉。我之後泵出黎餵佢,少左比佢埋身。而家三週大, ...

我第一胎埋身唔順利,bb 黃好易食食下瞓著,又輕磅。剛開始試埋完身都會再泵,後來慢慢上左奶就慢慢減埋身(因為真係太累),最後轉全泵,反正之後要返工。泵奶心得係,初初要三個鐘泵一次,半夜都要起身,泵要引奶陣,泵到無咩奶試下轉mode 再刺激下,有時會有奶陣,最後要用手擠清。
每日湯水要夠,飲炒米茶,飲魚湯o個d .
最後都係o個句,唔好比太大壓力自己,補下奶粉其實唔係咁太問題,放鬆d

別墅

1)啊B啜多啲
2)飲多啲水
3)要瞓得好

多咗嘅奶泵咗可以擺冰櫃... 盡量俾啊B埋身啜... 冰奶可以俾其他人幫手有需要時餵...

希望幫到你

複式洋房

回覆樓主:

謝謝大家

伯爵府

uw9999 發表於 18-9-20 15:13
我bb出世無奈,佢一向埋身食奶時都一邊食一邊訓,要補奶粉。我之後泵出黎餵佢,少左比佢埋身。而家三週大, ...

多滴比佢埋身,同埋飲多滴湯水

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

飲多D湯水,比BB多d埋身,應該會愈黎愈多。

首頁

尾頁

跳至