論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

chbch 發表於 18-10-9 14:08
請問三日係佢辭職,定你炒佢?

剛上FB發現我個新Negros工人public post左張三點式泳衣照, 重要用手指向 ...

仲吾炒?

侯爵府

bigyanb 發表於 18-10-9 12:36
我五個工人都唔係肥又只係食一碗飯,我咪好好彩?

大宅

回覆樓主

Lm

複式洋房

juanmc 發表於 18-10-9 07:24
菲其實食唔食辣?印好似中意辣多d
唔辣,係咸味居多

大宅

我家姐姐鍾意酸, 任何食品都唔加醋就加茄汁, 重要大量. 一支大茄汁, 唔夠3日用完!

男爵府

kpc2015 發表於 18-10-10 16:15
我家姐姐鍾意酸, 任何食品都唔加醋就加茄汁, 重要大量. 一支大茄汁, 唔夠3日用完!
...
以前鄰居啲姐姐中意酸,我都一直以為係,直到自己請,先知都係人人口味唔同

男爵府

我想問下咁來自sipocot 0既姐姐請唔請得過呢?

大宅

小山豬 發表於 18-9-25 02:32
回覆 Bubeau 的帖子

Cube女仔真係唔錯架,其實見媽咪都好好奇簡咩地區好,拿我唔代表全區既女仔,真係講多 ...

我將會來的姐姐在Pandan, Antique來,請問ok嗎?萬分感謝(emoji)(emoji)

複式洋房

小山豬 發表於 18-9-28 08:28
大家驚可以睇一睇菲律賓地圖,地圖panay南下既人我就覺得好d
佢地既語言巳經係講緊宿霧語,唔係大家樂語,
...

岩請左 Angadanan ,請問樓主有咩意見
之前個個bun太後生唔ok ,又多大話又借錢 ,佢返去係去clark 機場 ,之後都要搭6-7hrs 車程
有3個小朋友但唔識湊b(emoji)
希望今次係好啦,30中歲但未婚

複式洋房

lulufish 發表於 18-10-14 20:06
岩請左 Angadanan ,請問樓主有咩意見
之前個個bun太後生唔ok ,又多大話又借錢 ,佢返去係去clark 機場 ,之 ...
應該係叫八打雁市個頭,個到好窮好雜,我覺得個到真係唔好
小題外話我唔太鍾意clark,黃賭毒齊哂,以前係比美軍玩既地方
係一個我覺得好亂既城市,機票成日都好平,不過幾平都唔好去,除非你好鍾意賭場

複式洋房

小山豬 發表於 18-10-15 08:59
小題外話我唔太鍾意clark,黃賭毒齊哂,以前係比 ...

Thanks for reply!
唔怪得我舊工人成日借錢,做左近兩年,冇乜邊個月係出成份糧,個個月都預支或還錢比我(emoji)
(近 clark 個個)

咁黎緊新工人來自 Angadanan ,呢度係點架(emoji)(emoji)

大宅

小山豬 發表於 18-10-15 08:59
小題外話我唔太鍾意clark,黃賭毒齊哂,以前係比 ...

你講的好啱,Clark真係超賤,之前請咗個後生既,嚟到先知呀媽+姨媽姑姐都在港,全都係賤,借錢,講大話,無心工作,講是非,做錯嘢賴人永遠都話唔關自己事,多到講唔晒,奉勸各位千祈唔好請clark呢個地方既姐姐

複式洋房

jcball 發表於 18-10-15 21:12
你講的好啱,Clark真係超賤,之前請咗個後生既,嚟到先知呀媽+姨媽姑姐都在港,全都係賤,借錢,講大話, ...
岩呀,真係最唔鍾意clark,
個到d女仔我覺得好姣好cheap ,同埋話佢地賤真係,
都講過clark係以前比美軍飲酒叫雞既地方,依家個到都仲好多雞竇

如果佢地見到白人就會好興奮,直頭可以叫佢地唔洗帶套,因為佢地都好想要混血bb,混血既話多數都可以選美做明星,咁樣就可以有錢
同埋都講過佢地祟洋,所以如果個bb係白皮膚會待遇好好多

大宅

小山豬 發表於 18-10-16 11:54
都講過clark係以前比美軍飲酒 ...

以後見到呢個地方一定say no

大宅

剛剛請左個from Davao city 唔知會點

複式洋房

fafalui 發表於 18-10-16 12:23
剛剛請左個from Davao city 唔知會點
Davao 講過好多恐怖份子咁,試過最出名有人係機場放炸彈
當然姐姐就唔關事既,我又唔覺得佢會拎炸彈黎你地屋企
Davao d人好奇怪唔知點解我覺得,你話佢衰又唔係,總之就唔知佢地諗緊咩咁,我自己真係好少接觸davao人,唔知點解係同佢地傾唔埋,就算傾都唔太多

男爵府

小山豬 發表於 18-10-16 16:48
Davao 講過好多恐怖份子咁,試過最出名有人係機場放炸彈
當然姐姐就唔關事既,我又唔覺得佢會拎炸彈黎你地 ...

打算請bulaon既人,請問係咪太近clarks唔好?另想請教呢個地方啲人係咪好窮好少上網?

男爵府

小山豬 發表於 18-10-16 11:54
都講過clark係以前比美軍飲酒 ...

我唯一一個完約既係clarks既,我覺得佢最正常了。。。上次有個davos既未簽已反口。。。所以我真心覺得睇彩數

象牙宮

回覆 小山豬 的帖子

很認同, 你使 BK 更多了解 filipino.

了解外傭的民族性特質。

再去尋找了解外傭惡行。 u tube, 报上, 网上, keep 做檔案。 (非看了, 算數)

觀察 工人的行為, 态度。

研究博炒方式, 古惑方法。

雇主們就不會上當了。

謝你的好意。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆 Mrs.Luckycat 的帖子

有,我公司有個男賓,做咗9年,仍然很勤力,早上六點做到晚上八點,(勁多工作量,無得呃)午飯時間1.5小時,$6500,我話你嘅工作量唔係lee個人工,佢話唔使同顧主住,所以佢好珍惜lee份工

首頁

尾頁

跳至