論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

小山豬 發表於 18-9-20 16:46
我係一個菲律賓華僑,但我未結婚冇請過工人,純粹想比大家了解深d呢個民族,所以如果有關工人既問題我唔識 ...

樓主,請問Bukidnon 姐姐ok 嗎?

大宅

我係一個菲律賓華僑,但我未結婚冇請過工人,純粹想比大家了解深d呢個民族,所以如果有關工人既問題我唔識 ...

想問quezon這個城市出既姐姐又點?

大宅

好媽媽勳章

yan3688 發表於 18-11-16 15:18
點樣問題法呢?

樣樣嘢都做得十分差,求求其其,還説自已是"完美工人。

最攪笑是説"樓上的男人透過抽風機的窿位偷睇她冲凉"。😂😂😂

別墅

sassyqueen 發表於 18-9-30 03:49
我上次又係2日貨又係negro orexxx , 仲話做左10年老師

我請果件 Negros Occidental 三天貨仔,我就決定炒了,第十五天已經簽左新姐姐,銀包很傷
呢個姐姐天生面口超級黑,英文超級差,仲要無端端同我講話佢講果啲係British English,我每講一句話都要同你講返十句野,迫住我聽佢的外太空語言,其實佢只須要講一句yes ma’am 就得,做野超無sense, 唔明白呢個宇宙點解可以有咁蠢的人,31歲人,連訓練1歲小朋友由大圈排至細圈玩具都排唔到,可以用handicaps 黎形容佢。係家著衫由內至外都是七彩的,唔講以為她是主人,訓覺衫一日一套,家居衫都係一日一套,連褸都係著一日就洗,痴線的。
我無人幫手睇小朋友,捱左3個月零3日,可以用黑暗歲月黎形容。

洋房

有D 工人好, 但好睇彩數

大宅

好媽媽勳章

我想是有好姐姐的,希望我也可遇到, 不過宜家的姐姐—代不如—代, 比起幾年前的姐姐相差太遠啦。

別墅

Rainbow268 發表於 19-1-17 04:36
有D 工人好, 但好睇彩數

完全睇彩數

別墅

2008pigpig 發表於 19-1-17 08:42
我想是有好姐姐的,希望我也可遇到, 不過宜家的姐姐—代不如—代, 比起幾年前的姐姐相差太遠啦。 ...

供不應求

複式洋房

離題想問返你地香港人,依家移民過黎香港好唔好?
同埋你地香港人係咪都唔鍾意菲律賓人?會唔會比人岐視?

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章

LM

大宅

小山豬 發表於 19-1-24 07:53
同埋你地香港人係咪都唔鍾意菲律賓人?會唔會比人岐視? ...

我唔覺得香港地方好住, 生活又大壓力,
樓價又貴,如果係菲住大屋,係香港可能就住小好多,物價又貴
習慣係菲生活,係香港都好難適應,生活又快又急,會好累

男爵府

回覆 小山豬 的帖子

我想問下鄉下係Kalibo or Cantilan得唔得?

男爵府

想問埋Purok San Tando Bad-AG SDS 得唔得?

別墅

回覆樓主:

Binangonan,Rizal 呢個國家又係點㗎? 我請咗呢個城市嘅姐姐,但佢仲未嚟

複式洋房

emilybrianpt 發表於 19-1-27 14:18
Binangonan,Rizal 呢個國家又係點㗎? 我請咗呢個城市嘅姐姐,但佢仲未嚟
咁你應該要問a準囉喎 ,因為城市同個姐姐黎既速度冇關係架喎
我剩係知呢個城市d姐姐生得好鬼靚

別墅

小山豬 發表於 19-1-28 08:24
咁你應該要問a準囉喎 ,因為城市同個姐姐黎既速度冇關係架喎
我剩係知呢個城市d姐姐生得好鬼靚
...

會唔會好懶惰? 或者好古惑? 我要求唔高, 簡單清潔下屋企,煮飯,湊小朋友放學就可以!

別墅

小山豬 發表於 19-1-24 07:53
同埋你地香港人係咪都唔鍾意菲律賓人?會唔會比人岐視? ...

香港物價咁貴
啲錢好唔見洗
你留係菲律賓大爺式生活,嚟到香港用錢可能要就住就住

而家嘅香港周圍都大陸人
已經冇以前咁舒適啦

香港人又唔會特別歧視菲律賓人
不過好多人以為菲律賓=工人
東涌/愉景灣嗰邊都好多菲藉空姐住

別墅

Btw睇咗樓主你啲介紹
剛剛confirm咗一個菲姐姐,佢來自Misamis Occidental
希望純純品品啦

洋房

小山豬 發表於 18-9-27 20:40
係呀,呢到d女仔都開朗好nice 同埋冇咁奸

我個個都係iloilo,但古惑到出汁,二個月貨仔,岩岩出左一個月通知

複式洋房

救助, 工人黎左4個月就話homesick, 要resign, 之前都傾過來, 大家有無好工人介紹? 或者邊個地區比較好, 家中working couple, 加4個月的bb

首頁

尾頁

跳至