自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

sambebe 發表於 19-4-11 19:56
我初初跑嘅時候,因為唔識,刻意腳尖落地,搞到腳趾甲脫落, 腳趾亦好容易起水泡, 我轉咗著asics日本製跑 ...

有啲扁平足, 我真係好麻煩, 人地點跑都冇事, 我一陣膝蓋痛, 一陣又腳踭痛, 激死

用戶要求終止服務

牛年勳章

maymay220hk 發表於 19-4-11 22:20

gym room體脂機 做in body

請問你用緊嘅脂肪磅 okay 嗎?可否推介?
未經許可,請勿轉載

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

2018復活節勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

olimo 發表於 19-4-11 23:08
我都想做一次這種詳細的分析呀?
哪間 gym room 可以做?
幾錢?

我去試堂時做in body
邊到有得做吾清楚

子爵府

maymay220hk 發表於 19-4-11 22:20

gym room體脂機 做in body

你呢個report羨慕死人啦.....心好想努力, 而且真係有實際需要, 但係又好多藉口
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

珍珠宮

BB-CLEVER 發表於 19-4-12 09:24
有啲扁平足, 我真係好麻煩, 人地點跑都冇事, 我一陣膝蓋痛, 一陣又腳踭痛, 激死
...

跑吾到都仲有好多keep fit方法丶搵其他適合自己丶YouTube大把健身片都有幫助丶 hiit 丶plank 所以做核心肌肉訓練丶伸展丶拉筋、啞鈴

大宅

見到樓主咁勤力又有咁好成績,真係好鼓勵
我幾年前都有同老公一齊跑,佢好鍾意跑步,到依家都有參加下比賽,但係我就好懶,夏天覺得熱,冬天又凍,總之籍口多多,睇完呢個舖,打算明早去跑,希望唔好落雨,淋熄我團火啦!

子爵府

maymay220hk 發表於 19-4-11 20:02
師姐 、 都系跑得之人、跑得之人一啲贅肉都冇、 鋼條身型靚爆、認識跑步師姐同真實年齡、年輕十年都有多、 ...

樓主好有耐性覆post,又friendly,真係幫倒好多jm。我都係跑咗幾年㗎咋,唔講得係跑得,只係年紀有返咁上下,比賽嘅組別有advantage
我而家要以你嘅腹肌為目標,如果練成就post上來

子爵府

BB-CLEVER 發表於 19-4-12 09:24
...

咁乜嘢運動都要調節適應嘅,你可以搵人影咗你嘅跑姿,先至知道錯喺邊度 ,youtube都有好多教running form,你可以睇下

珍珠宮

大笨鐘 發表於 19-4-12 09:36
請問你用緊嘅脂肪磅 okay 嗎?可否推介?

我家用Omron 脂肪磅,覺得吾凖確

用戶要求終止服務

牛年勳章

maymay220hk 發表於 19-4-12 14:48
我家用Omron 脂肪磅,覺得吾凖確

Thank you! 見評價 Omron 已經比較好,都係唔準
未經許可,請勿轉載

子爵府

我腳爭痛左3個星期,停跑左,星期一終於去睇專科醫生,原來係跟腱炎,需要物理治療。可以用扒艇機。

首頁

尾頁

跳至