網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

連續2次用b and s 係walmart 買野都被cut單!
請間有冇人用過边間美國集運address係walmart成功買到野?
定係要申請paypal us account先得?但最近新us paypal acc好似已限制未認証不能做payment... 有冇計

Thanks!

大宅

BK Milk勳章

BUYUP

複式洋房

veronicav 發表於 18-9-21 17:07
BUYUP
甘洗唔洗話一定要用paypal usa account 比錢先得?
thanks!

大宅

BK Milk勳章

501indy 發表於 18-9-21 17:57
甘洗唔洗話一定要用paypal usa account 比錢先得?
thanks!

唔洗呀,我用開個個paypal ac都得

複式洋房

veronicav 發表於 18-9-21 17:58
唔洗呀,我用開個個paypal ac都得

are u sure?
我琴日係walmart買嘢,係唔比用paypal hk acc, 指明要paypal usa acc先得架!
結果我要用hk credit card 比錢,雖然後來被cut單但比到錢!
似乎你已好耐冇係美國walmart買野?
(*而且宜家好多美國網都指名只接受paypal usa acc比錢,e.g dell, walmart)

大宅

BK Milk勳章

501indy 發表於 18-9-21 18:49
are u sure?
我琴日係walmart買嘢,係唔比用paypal hk acc, 指明要paypal usa acc先得架!
結果我要用hk c ...

我唔直接答你我用圖片答你
咁當然2個月都可以叫好耐嘅

複式洋房

deleted......

複式洋房

回覆 veronicav 的帖子

明白sorry,c姐!但琴日係walmart log in paypal acc 時真係話我果個唔係usa acc唔比用!似乎改左唔係好耐!
早1個月前係dell 和road runner sports 比錢一樣咁情况!只接受paypal usa acc (即要有美國address登記)!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

501indy 發表於 18-9-21 13:52
連續2次用b and s 係walmart 買野都被cut單!
請間有冇人用過边間美國集運address係walmart成功買到野?
定 ...

是否你買的物件是禁出口的。b &s 個名寫明是海運出口,可能因為咁cut 單? 你用PayPal Hk或hk 銀行的信用卡,頭幾個字是銀行号,買家知道不是本土銀行,所以又cut單??

複式洋房

Jasmine-4711 發表於 18-9-21 19:09
是否你買的物件是禁出口的。b &s 個名寫明是海運出口,可能因為咁cut 單? 你用PayPal Hk或hk 銀行的信用 ...

我買chromebook ( 平板電腦)炸,而且部机係翻新退貨机都唔洗$100美金!
好多人都有係美國d網買過notebook 平板寄到,e.g amazon!

翡翠宮

501indy 發表於 18-9-21 19:13
我買chromebook ( 平板電腦)炸,而且部机係翻新退貨机都唔洗$100美金!
好多人都有係美國d網買過notebook ...

不是禁品不是高科技,為何有生意都唔做,仲多間公司咁做,為咩呢?真是想不明白...你有冇問賣家點解?

我未在美國直接買過野,但朋友用過淘宝的美國代購,直送去她家。

複式洋房

Jasmine-4711 發表於 18-9-21 19:48
不是禁品不是高科技,為何有生意都唔做,仲多間公司咁做,為咩呢?真是想不明白...你有冇問賣家點解?

我 ...

代購唔同代運(集運)
代購,先比錢代購公司然後佢即頭幫你用晒美國資料幫你買完再寄比你,比代運貴好多!
代運,自己比錢買時寄去佢既美國集運倉幫你寄返尼!

翡翠宮

501indy 發表於 18-9-21 22:09
代購唔同代運(集運)
代購,先比錢代購公司然後佢即頭幫你用晒美國資料幫你買完再寄比你,比代運貴好多!
...

我知,但唔係人人有美國户口同地址,或想買禁品。如自己買唔倒,唯有俾佢賺。

複式洋房

veronicav 發表於 18-9-21 17:07
BUYUP

岩岩申請左buyup, 試下用佢尼係walmart買野!
結果都係1分鐘後被cut 單!
唔通真係關張hk card事...
睇尼要揾張ae / citi card/申請paypal us acc再試試...
甚至要再揾朋友個us domestic address再試試...(1個月之前買波鞋試過改用朋友us address+hk card, 冇再被cut單但一直被佢拖至過左card authorization period不了了知...唉!)
唔通同中美貿易戰有關...?

別墅

留名學野
其實都怕walmart簡好晒野最後cut 單

大宅

回覆 501indy 的帖子

試下用美資銀行Citi bank的信用卡,可能有驚喜

複式洋房

Tech4Lee 發表於 18-9-22 10:11
回覆 501indy 的帖子

試下用美資銀行Citi bank的信用卡,可能有驚喜
岩岩試埋citi bank, 都係被cut單.....唉!

別墅

501indy 發表於 18-9-22 16:31
岩岩試埋citi bank, 都係被cut單.....唉!

話説我前幾日想買美國網站既一對鞋
本身落完單佢sd埋msg話比左錢架啦嘛
我本身以爲買到架啦
買完禁入去emai睇佢話cancel左我個order
Your order has been canceled
Order #9092 was canceled because we suspect it is fraudulent and your payment has been voided .

跟住我上網search cut單問題
揾到呢個網站有講
https://lihkg.com/thread/437861/page/1|^|https://lihkg.com/thread/437861/page/1

我見到有兩個方案
一個係申請PayPal us ac
個網話:
進入香港的PAYPAL網站,先不要急著申請賬戶,按頁面右下角的香港區旗標誌選擇國家
選擇美國
之後填資料
地址輸入轉運地址也可以啦
我就填左集運倉庫地址
申請成功就可以用呢個ac比錢

另外一個方法
你只需要將你集運個地址拆開,分開放係address1 同 2就會過到
buyup集運既地址係

Line1:
6705 NE 79th Ct.,Suite Number 2
Line2:
BUYUP XXXXXX

咁我就係將個地址咁樣分address1

BUYUP XXXXX 6705 NE 79th Ct.,
address2

Suite Number 2

之後我今日就用呢兩個方法一齊用
申請paypal us ac
之後比錢既時候就將地址咁樣分開

比完錢之後
到宜家暫時未收到cut單既gmail
有可能最後人手check到呢個地址都喺會cut
但叫做機會大d會成功
你可以試下呢個方法先
希望幫到你

複式洋房

Jennyyuen 發表於 18-9-24 16:34
話説我前幾日想買美國網站既一對鞋
本身落完單佢sd埋msg話比左錢架啦嘛
我本身以爲買到架啦

Thanks!
method 1 我已經試過!亦用埋textnow申請埋免費virtual usa phone no., 用e個phone no.成功收到paypal usa SMS驗証碼,成功通過埋paypal usa 既電話驗證,綁左張hk credit card 上去,paypal usa 既billing地址填返buyup美國倉地址上去(即係同送貨地址一樣),係walmart用paypal 比錢亦入到去,但結果彈句"sorry!it can't complete this purchase at this time", 即係又衰左,email 埋去paypal usa 得d官方回覆,之後再試結果一樣(用埋vpn 轉ip 為usa ip 都唔得)!聽講paypal us account 既security check好嚴,好易block acc, 估唔到你一試成功比到錢good gob,等我再開多一個paypal us acc試試先!
你用citi/ AE card 綁定paypal us, 所以成功?我張係citi 8達通卡,打去card center 問過話e張card 唔可以綁paypal, 所以我係綁hk 本地銀行卡,唔知關唔關事!最後方法我打算去citi分行申請改billing address 為usa address,如果連e個方法都唔成功的話,就肯定係集運倉地址已被walmart block左唔用得!
Method 2, 等我再試試你方法,睇下有冇机胡混過關...哈哈!
我之前係用
address 1:
6705 NE 79th Ct.,
address 2:

Suite Number2 BUYUP XXXXX

最後祝你成功!

Tnanks!

別墅

501indy 發表於 18-9-24 18:08
Thanks!
method 1 我已經試過!亦用埋textnow申請埋免費virtual usa phone no., 用e個phone no.成功收到pa ...
我申請PayPal轉個網站為us國家
之後打曬buyup倉既地址同電話,billing地址都喺倉
之後佢叫我驗證個電話
我本身以為衰左啦
點知下面有得禁宜家唔驗證
都成功開到個ac
我綁定hk credit card 喺中銀架wor
以為可能要審批之類的
點知即刻開到
我隔一陣就會check email睇下有無比人cancel
暫時未有
btw希望聽到你既好消息!!