夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公做生意我打工,我工作stable 所以屋企洗費都係我handle。
呢幾年佢事業唔順,成日好夜番(零晨嗰隻),番到屋企又無兩句,我又好唔識死成日lur 佢多啲時間係屋企。呢幾個月越哩越相對無言。
到今日吵吵吓話有地方搬嘅話想搬chut哩,而家唔想同我一齊,佢話生活無尊嚴。
係我自己角度睇,我當然覺得我咩都做足,只想要老公錫。
咁我仲可以點.,,,

瑪瑙宮

無乜可以點, 我諗佢意思係厭左對住你.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

....我又好唔識死成日lur 佢多啲時間係屋企。

為咩呢???

佢可能覺得自己食緊軟飯!!! 無咩自尊!!

子爵府

回覆樓主:

可能佢好沮喪又迷失,想冷靜,我覺得佢既然咁講你根本冇得揀只可配合,你就算唔同意同佢嘈最終結果佢都係會搬走。你要明白徵結不在於你 lur他多倍你,而係佢想自己一個冷靜或已唔想同你交流,你只能作出最壞心理準備然後放佢走,後事如何留待日後揭盅吧

伯爵府

cy101 發表於 18-9-21 16:42
....我又好唔識死成日lur 佢多啲時間係屋企。

為咩呢???

男人自卑啫
做老婆, handle得好, 打理好頭家唔係有錯掛
想個老公多D在家, 多D時間陪自己好正常, 係個男人唔正常
無謂比佢搞到好似錯的係自己咁
咩叫共患難都未知
仲唔識珍惜, 中年男人好多都話出面先揾到尊嚴, 所以放棄個家庭。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

可能佢在外面有左「尊嚴」,否則冇可能時常凌晨才回家,
分分鐘已經租埋屋或有人收留,
你留意下。

男爵府

回覆樓主:

由佢啦,咩都做晒先黎講尊嚴,因為你無做錯佢只有用呢個借口

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢係出面有另一個? 還是因尊嚴問題, 你自己細心留意下!

大宅

我唔覺你有錯

叫佢多d 留屋企有乜問題?

子爵府

畀面勳章

睇黎似係出面有啲野。。事業唔順,點解要零晨先返屋企?
事業唔順,冇乜錢的話唔係應該成日响屋企的嗎?
事業唔順,即係冇乜錢啦,咁點解又有錢搬走?

伯爵府

懶宅女 發表於 18-9-21 15:27
老公做生意我打工,我工作stable 所以屋企洗費都係我handle。
呢幾年佢事業唔順,成日好夜番(零晨嗰隻),番 ...

會唔會洗出面有第二個?

別墅

hamsterma 發表於 18-9-21 23:23
會唔會洗出面有第二個?

睇哩各位嘅直覺都係同我一樣...
我直接問咗啦,佢話無,咁我又可以點喎。佢就係話無地方搬,不過佢做生意都叫有個竇,佢claim 話係個竇度做嘢。但係日日1/2/3點喎,咩老婆可以一直忍唔出聲?...

子爵府

畀面勳章

回覆 懶宅女 的帖子

你自己已心中有數

子爵府

回覆樓主:

通常有第二個就揾埋d爛藉口打發大婆 借d椅發下脾氣

琥珀宮

你有無小朋友, 如無就行得開, 夜晚突擊去佢公司睇下有乜發現(OR 搵個借口去陪下佢)!

別墅

missbull 發表於 18-9-21 22:28
我唔覺你有錯

叫佢多d 留屋企有乜問題?

我都唔覺自己有錯....

不過佢有情緒病食緊藥,成日話要哩埋
我一個人獨撐好辛苦

首頁

尾頁

跳至