懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

今次係第二胎,我一直有用排卵紙,我M遲左二日就用驗孕棒CHECK,但睇唔到線,但M一直冇黎,我一向準,兩日後,咁自己又CHECK多次,但條線好淺。之後兩日都有check, 驗孕棒條線有深到,仲有我開始有流血,而且一VV抺自己妹妹就有小小血,底褲日日都有小小。咁睇醫生,但醫生話要驗血,懷孕初期小小血係正常。今日驗血出結果,只有hcg 32,而今日正常既話係5w 了,醫生冇講咩,只係話下星期一再check。係唔係有事?打定輸數嗎?自己好擔心。
SORRY我可能寫得亂。

16/9 - M 遲 2 日 - 用驗孕棒CHECK冇線
18/9 - M 遲 4 日 - 用驗孕棒CHECK有線 好淺
19/9 - M 遲 5 日 - 用驗孕棒CHECK有線 深左小小,但開始有流小小血
20/9 - M 遲 6 日 - 早上用驗孕棒CHECK有線 深度同19/9 差唔多,都有流小小血,下午睇醫生,要驗血。
21/9 - M 遲 7 日 - 驗血報告出,hcg 指數只有32,要下星期一再驗。

大宅

yling276 發表於 18-9-21 15:38
今次係第二胎,我一直有用排卵紙,我M遲左二日就用驗孕棒CHECK,但睇唔到線,但M一直冇黎,我一向準,兩日 ...

我嗰時四週幾只有52,只有有反倍就無問題!

大宅

今次係第二胎,我一直有用排卵紙,我M遲左二日就用驗孕棒CHECK,但睇唔到線,但M一直冇黎,我一向準,兩日 ...
只要48小時後,有1.66倍就可以

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

順其自然,keep住產檢。

洋房

聽日去再CHECK。好緊張。呢幾日都有流血。。。

珍珠宮

指數隔日有翻倍就無問題,祝福好運!

複式洋房

請問你系直接去睇婦科嗎?醫院睇定系私家度睇呢?

民房

我果陣5週 都係得3x
但一星期後就過千
樓主加油(emoji)(emoji)

男爵府

你有check排卵紙,應該知道邊日排卵嗎?
我上年有你類似經驗, 不過我係M照嚟(估當時應該唔係M),但嚟嘅日數又同平時一樣...
點知以為M後14日開始見有蛋清就check紅d,最後秒紅深粗3日....
正常紅d只會2日...之後用6d check就有淺線...
最後驗血係宮外孕.....

別墅

Bujiji 發表於 18-10-8 23:13
我果陣5週 都係得3x
但一星期後就過千
樓主加油(emoji)(emoji)

點樣令到佢升得咁快?

首頁

尾頁

跳至