想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期去仁安檢查AMH同丁丁,姑娘話我指數係9,子宮年齡係44歲,但本人只是32,但我見其他人都係講0點幾,到底我個個數係點樣呢?想打去問又收佐工,有無姐妹明白呀

男爵府

minihys 發表於 18-9-21 20:05
上星期去仁安檢查AMH同丁丁,姑娘話我指數係9,子宮年齡係44歲,但本人只是32,但我見其他人都係 ...

你9 應該係用咗 pmol unit, 9pmol/L = 1.26ng/mL , 32歲黎講可能係低d,但應該未到44卦?

大宅

canteen31 發表於 18-9-21 21:22
你9 應該係用咗 pmol unit, 9pmol/L = 1.26ng/mL , 32歲黎講可能係低d,但應該未到44卦?

...

姑娘話我最好盡快見醫生ivf(emoji)(emoji)我都未回魂都唔知佢講啲數字單位係點(emoji)咁我係咪真係差到咁

男爵府

minihys 發表於 18-9-21 21:44
姑娘話我最好盡快見醫生ivf(emoji)(emoji)我都未回魂都唔知佢講啲數字單位係點(emoji)咁我係咪真係差到咁
...

有冇FSH? 32歲1.3可能係低咗d,可能想你快d iui/ivf卦

大宅

canteen31 發表於 18-9-21 22:15
有冇FSH? 32歲1.3可能係低咗d,可能想你快d iui/ivf卦

無呀⋯⋯只有amh同老公丁丁報告,聽醫生解釋報告仲要加500蚊。。

大宅

上星期去仁安檢查AMH同丁丁,姑娘話我指數係9,子宮年齡係44歲,但本人只是32,但我見其他人都係 ...

有無拎到份report hard copy呀?

大宅

dolldollk 發表於 18-9-22 09:03
有無拎到份report hard copy呀?

未拎呀,琴日打黎講完有啲擔心,一陣要打去問清楚

大宅

我31歲 amh 1.72醫生都話我子宮年齡係40歲,同時c6丁丁又唔及格,建議我要懷孕就盡快話時間唔等人!我當月仲去檢查埋輸卵管添

大宅

Candicenano 發表於 18-9-26 02:48
我31歲 amh 1.72醫生都話我子宮年齡係40歲,同時c6丁丁又唔及格,建議我要懷孕就盡快話時間唔等人!我當月 ...

咁你照佐未呀,係咪好痛?你依家有咩打算呀?

大宅

minihys 發表於 18-9-26 10:09
咁你照佐未呀,係咪好痛?你依家有咩打算呀?

我2月頭檢查完2月尾照左,唔痛架醫生手勢幾好,同埋照完果次排卵期就有左bb,而家31w啦,11月預產期。
你都盡快安排去照呀,因為iui係要輸卵管通架,ivf就唔洗

大宅

Candicenano 發表於 18-9-26 15:16
我2月頭檢查完2月尾照左,唔痛架醫生手勢幾好,同埋照完果次排卵期就有左bb,而家31w啦,11月預產期。
你 ...

恭喜哂你呀我就係好掙扎如果我真係2邊塞最後都要ivf,咁不如直接去做,同埋iui我未必試

首頁

尾頁

跳至