自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今日水運會返來,話件外套借咗俾一個師姐,但係人地到走都無還,佢又唔認得係邊個。咁呢件事我都算,叫佢返去再搵吓人。
點知岩岩食埋飯返到屋企叫佢拎啲濕嘅嘢出嚟洗,佢先發現原來漏低左件泳衣!尋晚先買架咋!!
我要崩潰啦!其實佢係咪漏低埋左個腦⋯⋯

P.S. 中一

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唯有叫佢下次記得拎番。

男爵府

好媽媽勳章

明白你的感受,我個仔又係咁,成日都俾佢激到吐血,我個仔都係中一

伯爵府

BK Milk勳章

算了,都不是什麼大不了的事

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

平時係咁?
一定要由細日哦夜哦,提佢check清楚

大宅

通常粗心大意既人都會隨和d、心胸廣闊d

子爵府

扣零用有效嗎?

男爵府

要佢負返一半責任,買過另一件價錢一半要由佢零用分期扣。

水晶宮

p_o_m_a_n 發表於 18-9-21 23:07
今日水運會返來,話件外套借咗俾一個師姐,但係人地到走都無還,佢又唔認得係邊個。咁呢件事我都算,叫佢返 ...
深表同情...........我個囡都係咁(中二)
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

今日水運會返來,話件外套借咗俾一個師姐,但係人地到走都無還,佢又唔認得係邊個。咁呢件事我都算,叫佢返 ...

泳衣 去泳池 失物認領處,我個女都試過,佢會帶你入去,入邊有一籃 ,失魂魚留低嘅泳衣 入面有無數咁多件 ,畀你任揀。 隔幾日去都得。

大宅

外套我女遺失無數咁多次, 深表同情!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我明白你,你係吹佢唔脹既,唯有買平野俾佢,到中三,四應該會好d

我仔以前都係咁,呢2年突然完全冇甩漏

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

sillycat008 發表於 18-9-21 23:13
通常粗心大意既人都會隨和d、心胸廣闊d
同意

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

umama 發表於 18-9-21 23:13
平時係咁?
一定要由細日哦夜哦,提佢check清楚

由細到大都係咁,哦足10幾年。升中學後好似好咗少少,點知原來係錯覺

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章

琥珀宮

有冇寫名?

琥珀宮

sharonice 發表於 18-9-21 23:21
外套我女遺失無數咁多次, 深表同情!

呢個係責任心問題

水晶宮

泳衣去泳池應該搵得番。係勞氣d,提吓佢,好彩都係小事

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

非常明白你,因為我屋企有3件,有時諗諗,我都好佩服我自已,仲生存係呢個世上,沒俾佢地激死。

首頁

尾頁

跳至