親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

請問有無jm去過? 可分享下嗎?

謝謝

大宅

陪月勳章

Push

伯爵府

weddingkk 發表於 18-10-24 17:57
Push

大宅

I went there twice for skiing. What kind of information do you want to know?

子爵府

Vanessa-lee 發表於 18-11-5 08:55
I went there twice for skiing. What kind of information do you want to know?

乾淨企理嗎?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

happy-kid 發表於 18-11-5 20:52
乾淨企理嗎?

咁攪笑,問雪場用呢句

水晶宮

回覆樓主

幾年前去過,學滑雪超平,認真玩場地就麻麻喇,始終人造雪,場地好硬!

男爵府

醒目開學勳章

PCCW2319 發表於 18-9-24 09:06
請問有無jm去過? 可分享下嗎?

謝謝

幾年前去過,單對單學滑雪好
平,場內食物OK,有專巴(要付費)接送。平曰比紅日平好多同人又少的。

大宅

場內乾淨及企理. 請教練一日私教很平, 我一家3口在這裹學識滑雪. 教練很細心. 人造雪但如是初學滑雪問題不大. 場內食物OK.

水晶宮

Vanessa-lee 發表於 18-11-6 08:54
場內乾淨及企理. 請教練一日私教很平, 我一家3口在這裹學識滑雪. 教練很細心. 人造雪但如是初學滑雪問題不 ...

請問你係幾時去架? 1個教練教3個? 請問幾錢?
天空之城, 快樂之地

水晶宮

wingchu 發表於 18-11-5 23:39
幾年前去過,單對單學滑雪好
平,場內食物OK,有專巴(要付費)接送。平曰比紅日平好多同人又少的。
...

請問“專巴”係指由北京市中心去雪場? 車程幾耐?
天空之城, 快樂之地

男爵府

醒目開學勳章

PCCW2319 發表於 18-11-6 09:08
請問“專巴”係指由北京市中心去雪場? 車程幾耐?

幾年前去的,我一早撘的士(印象中車錢幾十元)去三元橋站(北京市內)上車,來回車費又幾十元一個人。忘了幾耐車程,只記得一定過一個鐘。因玩得開心再 book 第2日再去,呢次包車去(車費唔記得多少錢),玩左大半曰,玩完搭的士去春揮園溫泉酒店住一晚。
平曰去,教練費,入埸費,都平好多。一對一都係幾百元一曰
Update資料要看看官網,淘寶都有票賣架。

水晶宮

wingchu 發表於 18-11-6 10:09

幾年前去的,我一早撘的士(印象中車錢幾十元)去三元橋站(北 ...

謝謝, 等我去淘寶網8下先
天空之城, 快樂之地

大宅

5年前, 我一家三口搵1個教練包2日, 大約人仔$500/day. 我第2年再去, 價錢是$600. 我是住三元橋宜必思, 行去搭南山大巴都好方便

水晶宮

Vanessa-lee 發表於 18-11-6 13:57
5年前, 我一家三口搵1個教練包2日, 大約人仔$500/day. 我第2年再去, 價錢是$600. 我是住三元橋宜必思, 行 ...

請問你係官網book教練嗎?

我google map睇由我酒店去三元橋站只係28分鐘。 再加埋搭大巴去南山, 應該2小時可以。

但請問大巴需要預購票嗎?定即時購票就可以?
天空之城, 快樂之地

大宅

教練我是去到至搵. 我記得當我是平日去的, 去到租鞋處已經有好多教練過黎問你要唔要私教.

大巴資料如下
http://www.nanshanski.com/Nszx/x ... 1c0d2facd388b5d01ba

水晶宮

Vanessa-lee 發表於 18-11-6 18:03
教練我是去到至搵. 我記得當我是平日去的, 去到租鞋處已經有好多教練過黎問你要唔要私教.

大巴資料如下

謝謝。睇黎應該每日只有1班來回車。

我上官網過, 教練費(全日) 都貴喎。 不過應該唔需要請全日。希望2~3小可以學識啦 老人家學野比較慢。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

PCCW2319 發表於 18-11-6 18:44
謝謝。睇黎應該每日只有1班來回車。

我上官網過, 教練費(全日) 都貴喎。 不過應該唔需要請全日。希望2~3 ...

車要預早卜,人多會同時開兩三部車。教練可以去到先搵,一入場就有好多教練。可以先訂半日,睇情況再訂埋下午。但分開訂會貴小小。

伯爵府

Vanessa-lee 發表於 18-11-6 13:57
5年前, 我一家三口搵1個教練包2日, 大約人仔$500/day. 我第2年再去, 價錢是$600. 我是住三元橋宜必思, 行 ...

請問你咩日子去?人多嗎?天气如何?大约幾多度?

大宅

我Xmas假期的平日去, 人不多. 天氣涷但沒有落雪. 10度以下.

首頁

尾頁

跳至