懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無jm最近試過用家計會懷孕證明去威爾斯醫院排期?

因為有聽講過而家用家計會的懷孕證明,政府醫院有機會唔當係醫生發出嘅證明,唔接受!

我有打個電話去威爾斯問過,聽電話個女仔答案模棱兩可,官方式答我要有醫生發出嘅證明,我話家計會純粹係一張證明,唔係醫生發出,但有家計會個印章,跟住佢就話證明就得囉!

如果有姊妹最近試過我就放膽去,冇就唔敢駁,俾多d錢睇一次普通醫生!

伯爵府

KwongYuki 發表於 18-9-24 14:17

因為有聽講過而家用家計會的懷孕證明,政府醫院有 ...

如果你已經有家計會證明喺手,不如試下佢地受唔受先考慮再睇醫生。
我舊年都係打電話問過威院,職員話只收醫生證明,我另外問過家計會只有護士出證明,但佢地話未聽話有人彈回頭。我當時都為保險起見,去一個收得唔貴嘅醫生度開證明。

大宅

係唔收呀,我就係用家計會證明,醫院叫我要有醫生證明,要寫明last m date or 預產期既。

大宅

回覆樓主:

冇問題呀用家計會張證明,政府醫院產科預約個度見到就即刻同我登記!

大宅

joyfulwinnie 發表於 18-9-27 21:42
係唔收呀,我就係用家計會證明,醫院叫我要有醫生證明,要寫明last m date or 預產期既。
...

唔打緊啦
我琴晚放工專登去家計會想攞驗孕證明
點知個姑娘話唔夠深色,出唔到證明比我,叫我兩星期後去驗
我唔再去啦,一來政府醫院有幾會唔接受該證明,二來又浪費時間,我明天索性去附近普通醫生驗孕算!

附圖係前日綠d,自覺夠深色

大宅

asukav6 發表於 18-9-28 00:01
冇問題呀用家計會張證明,政府醫院產科預約個度見到就即刻同我登記!

知道~
不過反而係我去家計會有阻撓,話我唔夠深色唔出俾我
我唔再行多趟啊
應該聽日去普通科醫生出證明

大宅

我今年3月都係用家計會張證明排健康院產檢,ok無問題播。

大宅

回覆樓主:

我用家計會排QE都ok, 但助產士都用醫生果份報告入資料。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至