自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cathy-tse 發表於 19-3-8 11:02
以前成日都見檸檬個阿媽

喺羅湖商業城買大量

我老細太太住跑馬地都用超A, 有次佢拎兩個Gucci 袋、一個超A、一個三井outlet貨、超A仲靚過outlet 款

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 19-3-8 07:15
話說,小女子做間公司都算高級
有日同隔離同事講開,嘩!而家Burberry 圍巾咁鬼貴!
點知佢好順手打開個wha ...

其實唔明咩心態、我呢d窮人、反而最怕買到冒牌、試過買左個無牌子既皮袋、俾人話我知係抄某名牌、咁我真係冇呢方面認識、我就連再用既意欲都冇了、買得起就用、買唔起咪算囉⋯⋯

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

vivibabyvivi 發表於 19-3-8 08:23
真人真事,某城中名人太太都係用假野佢仲話佢邊個夠膽話佢用假野
...

想知邊個

水晶宮

juniormiu 發表於 19-3-8 08:36
我寧願買無脾子,驚俾同事朋友認出係A貨

Me2, 但design 就唔識睇了

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

pat2331 發表於 19-3-8 08:28
但錶一拎上手,錶帶打磨同鋼水分得出

真貨錶身係重手, 假係輕身, 聽人講

珍珠宮

luckybaby2011 發表於 19-3-8 11:11
其實唔明咩心態、我呢d窮人、反而最怕買到冒牌、試過買左個無牌子既皮袋、俾人話我知係抄某名牌、咁我真係 ...

認同, 過不了自己內心的關口, 窮無錢最多唔買, 唔會買假,怕出外面給人發現

見FB 好多外國代購名牌, 有無人知是否全都是真貨, 因識朋友幫人代購, 但佢話個D名牌是廠貨, ( 但拿上手又好懷疑是否真貨)

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

水晶宮

回覆樓主:

我識一個係真假Hermes溝埋用。佢d超A要幾千元一個,假嘢來講就好貴。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

amyamy123 發表於 19-3-8 11:12
真貨錶身係重手, 假係輕身, 聽人講

我老闆(鬼佬)幾百萬年薪都用假貨
佢地完全覺得ok架,仲認為邊有人咁笨,咁貴買隻錶/買個袋
另一同事算富二代,正一少爺仔買個ipad 套都要H牌果d,一眼就睇得出鬼佬用假貨(假到隻錶個秒針幾秒咁跳,鬼佬又唔介意)

男爵府

回覆樓主:

羅湖商業城大把a 貨賣。手錶同袋最多。
我自己日日返工坐巴士入新界,又著牛記笠記,所以只會買salad 或者coach ,你送個Chanel 俾我,我怕都俾人話係a 貨

公爵府

singpoluk 發表於 18-9-24 18:14
啱啱見到個post,話上市主席個太太成日買超A貨!你身邊有無呢d朋友?
...

超A我都買唔起
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

熱血勳章

超A hermes都要幾千

水晶宮

小詠 發表於 19-3-8 11:15
認同, 過不了自己內心的關口, 窮無錢最多唔買, 唔會買假,怕出外面給人發現

見FB 好多外國代購名牌, 有無 ...

我窮到得返樽鹽
有d去outlet又有單既、但我無買過、對我黎講幾千蚊都係自己去摸下好
好多人自欺欺人、邊有咁多工廠貨、係流到出黎、點解要益你賺?

珍珠宮

singpoluk 發表於 18-9-24 18:14
啱啱見到個post,話上市主席個太太成日買超A貨!你身邊有無呢d朋友?
...
a 玉算唔算a 貨

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 19-3-8 15:04
另一同事算富 ...

我有資格做你老闆喎

做個小職員人工唔高,但老世唔想你失禮, 咁點呀

咪用高仿囉, 鬼佬重死交重稅, 又要排場,高仿高仿我愛你

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Charlotte_mom 發表於 19-3-8 15:04
另一同事算富 ...

隻錶幾秒咁跳可能 就嚟 冇電

侯爵府

good_pig 發表於 18-9-24 19:05
蚊姐

子爵府

聽說陳慧x 同最靚港姐都是用超A貨的,因為冇人會懷疑佢地會用假貨

子爵府

回覆樓主:

我都知有d有$人去旅行去玩遊輪一定用A貨用來影相,又吾會有人摸下個袋驗是否真貨,就算放入suitcase比人偷咗都吾心痛,佢仲可能有正式單據claim 保險。

都係嗰句,有$人用A貨都只會身邊嘅人覺得佢用真貨。

窮人拎住個真貨,但是身邊嘅人都覺得佢用A貨。

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

tired 發表於 18-9-24 22:02
大把亞太富婆真野假野撈埋一齊用!因為D人吾會認為佢地用假貨,當然佢地用既超A連內行人未必分得出果隻啦:q ...
完全同意,D人買真錶亦買同款A貨。

首頁

尾頁

跳至