媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

janice_lau

好心急睇你0的相呀
貴唔貴其實台灣影

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

MIKITTEN

多多休息呀,你坐月中
嘩,你真係好辛苦呀
0個重痛苦我唸你一世都記得
等左禁鬼耐,又辛苦

大宅

原帖由 mikitten 於 09-4-19 23:04 發表

我都唔知點解,可能係我子宮收縮得唔好.......

你要好好休息呀!可以唔理住既野就放埋一邊!!
放心啦,如果他仔仔一路都聽你話
唔會比其他人教壞既!!!!!
大B仔0605 細B女1006

大宅

原帖由 mimibooo 於 09-4-21 06:41 發表
janice_lau

好心急睇你0的相呀
貴唔貴其實台灣影

我今晚回家SEND條LINK比你地兩個睇啦

我前後使左$30000呀!我覺得OK啦!!!
但果邊公司既人好好!!!!
去似好旅行多過似去影相呀!!!
我會強烈推介呢間公司比想去影既人呀!!!!
你地有FRIEND想去台灣影就搵我介紹啦

子爵府

尋日帶BB返健康院,因為面黃,要返屯門醫院驗血,最後仲要留院。我就帶埋奶泵去泵奶,留返夜晚俾佢食,點知個嬸嬸o係我未走時就整熱左支奶,攪到佢夜晚冇得食。尋晚BB唔o係度,我谷奶谷到死,又唔係好泵得出,最後泵左兩支,今日用保溫杯攞去醫院。
BB尋日二百九十幾度,今日跌到一百九十幾,所以可以出院,又搬返d奶返屋企,最後俾阿仔飲。好彩BB今日可以出院,因為真係勁谷奶,餵完一陣又谷,依家要餵一邊泵一邊,泵出o黎果d就俾阿仔飲。

大宅

原帖由 mikitten 於 09-4-21 16:12 發表
尋日帶BB返健康院,因為面黃,要返屯門醫院驗血,最後仲要留院。我就帶埋奶泵去泵奶,留返夜晚俾佢食,點知個嬸嬸o係我未走時就整熱左支奶,攪到佢夜晚冇得食。尋晚BB唔o係度,我谷奶谷到死,又唔係好泵得出,最後泵左兩支,今日用保溫杯 ...

真係鄧你辛苦,坐緊月都要咁頻樸!
好在BB都出到院

禁止訪問

子爵府

原帖由 ccleung 於 09-4-21 17:45 發表
我阿女個時都黃, 但又唔哂留院. 但我就每日都要返醫生檢查. 返左幾日, 佢就冇事. 唔哂返.. 我都明白你既心情

因為過二百五十先要照燈,聽日開始就返健康院check,直至冇黃。

子爵府

原帖由 janice_lau 於 09-4-21 12:40 發表

我今晚回家SEND條LINK比你地兩個睇啦

我前後使左$30000呀!我覺得OK啦!!!
但果邊公司既人好好!!!!
去似好旅行多過似去影相呀!!!
我會強烈推介呢間公司比想去影既人呀!!!!
你地有FRIEND想去台灣影就搵我介紹啦 ...

我上次o係法國婚紗影,都係俾左兩萬幾咋喎~好想快D睇~

子爵府

尋晚阿仔瞓瞓下醒左,要入房瞓,我叫佢瞓拉出o黎果格,佢初初唔肯,我話唔係就要出去同爸爸瞓,佢先肯瞓。瞓到半夜又醒左再扭,今朝佢起身時,o岩o岩妹妹要食奶,我叫爸爸同佢換校服,佢又唔肯,要我同佢換,o岩o岩阿媽上o黎,我氹左佢一陣,佢先肯俾阿媽幫佢換咋。第一晚出院,佢去大大,咁o岩我又餵緊奶,佢唔肯俾阿媽幫佢抹patpat,寧願坐o係廁所等我......

禁止訪問

子爵府

原帖由 ccleung 於 09-4-22 12:14 發表
你要解釋比佢知. 佢有個妹妹, 你做哥哥大個仔. 要自己照顧自己. 唔可以下下叫mummy. 唔係你個仔咁要你. 你有排唔得閒

未生之前同佢講過,佢果時就乜都話好。始終佢都係我自己湊開,平時都好痴我,其實佢都有d"呷醋",不過好彩佢都仲好錫妹妹。我入左醫院幾日,佢都冇乜扭計,係出院一返到屋企見到我,忍唔住喊左一陣,都算好叻叻喇....

子爵府

janice,
睇左你D相喇~真係影得好靚喎,咁多景又咁多套衫,咪影左好耐囉~

大宅

原帖由 mikitten 於 09-4-21 17:56 發表

因為過二百五十先要照燈,聽日開始就返健康院check,直至冇黃。

今日B女退左黃未呀??

大宅

原帖由 mikitten 於 09-4-22 12:30 發表
janice,
睇左你D相喇~真係影得好靚喎,咁多景又咁多套衫,咪影左好耐囉~

哈哈!影左兩日呀!!但唔辛苦,因為真係好似好玩咁樣!!!
你法國果d咪好靚law??使左咁多$!!!!

係呀!!!pm左野比你呀!!!你去check下啦!!!
mimibooo,你都有份

大宅

原帖由 mikitten 於 09-4-22 12:23 發表

未生之前同佢講過,佢果時就乜都話好。始終佢都係我自己湊開,平時都好痴我,其實佢都有d"呷醋",不過好彩佢都仲好錫妹妹。我入左醫院幾日,佢都冇乜扭計,係出院一返到屋企見到我,忍唔住喊左一陣,都算好叻叻喇.... ...

咁我又好同意cc既講法!!!要比阿仔知道媽咪得一個,如果媽咪照顧緊妹妹佢就要跟下爸爸又或者要自己照顧自己喇,話哂你個仔都就四歲了

但你個仔一直都咁痴你...真係要比d時間佢適應就真

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至