媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係80年架...

原帖由 janice_lau 於 09-4-23 13:08 發表

我同你一樣,想有第二胎,最好係女,又係想一個好字!!
你係80年定80年代架???

子爵府

原帖由 chanpcdaisy 於 09-4-23 13:04 發表
咁咪坐緊月, 休息多d呀, 好開心, 一個好字, 我都諗住生多個, 如果係女就fit晒, 不過遲d先, 個仔已經好難搞...

咁邊個照顧妳同亞仔?

我阿媽日日過o黎幫我手,不過仔仔都大,唔洗我花太多心機,暫時都唔太辛苦。

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

原帖由 ccleung 於 09-4-23 15:27 發表
雖然食人奶b 係會黃耐d..但姑娘叫我唔好因為咁而唔比佢食. 反而要比bb 食多d 等荷多d , d 黃就會減.. 我個女個時都黃左一星期有多.. 只要指數冇升. 而醫生又話ok 的話, 就要keep住比人奶.
如果我唔係返工, 我都會 ...

阿仔都係食人奶,但係就冇黃,唔知點解阿囡退極都退唔到,照完燈低左,今日又高返.......我怕佢又要入院呀.......

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

哎.我都係煩緊
真係好擔心
好驚會影響佢日後發展

子爵府

原帖由 mimibooo 於 09-4-24 07:33 發表
哎.我都係煩緊
真係好擔心
好驚會影響佢日後發展

我都明你心情,BB仲咁細,我BB d黃仲未退,我都好擔心呀~不過聽埋醫生點講先啦,希望對佢冇乜大影響啦~

子爵府

頭先同BB返健康院,黃o既度數係189/201,同出院時差唔多,星期一要再返去check。BB每次食奶都有濕片,不過便便就唔多,唔知係咪因為咁,所以d黃退得咁慢。不過就重左,星期一返去時得2.99kg,醫生話因為收水,所以輕左少少都正常,今日就去返3.16kg。

大宅

原帖由 mimibooo 於 09-4-24 07:33 發表
哎.我都係煩緊
真係好擔心
好驚會影響佢日後發展

有冇話有咩野影響呀???
感染既機率有幾高定係好罕有??
放鬆D,可能冇事
大B仔0605 細B女1006

大宅

原帖由 mikitten 於 09-4-24 11:46 發表
頭先同BB返健康院,黃o既度數係189/201,同出院時差唔多,星期一要再返去check。BB每次食奶都有濕片,不過便便就唔多,唔知係咪因為咁,所以d黃退得咁慢。不過就重左,星期一返去時得2.99kg,醫生話因為收水,所以輕左少少都正常,今日就 ...

係咪女仔難退D呢??
大B仔0605 細B女1006

子爵府

原帖由 janice_lau 於 09-4-24 12:28 發表
係咪女仔難退D呢??

我都唔知呀~因為星期六日健康院唔開,要等星期一先有得check,希望唔好又高返啦........醫生就話一個星期左右就會慢慢退喎.........

禁止訪問

子爵府

原帖由 ccleung 於 09-4-24 13:07 發表
咁我唸你要比佢食多d, 等佢去便便多d. 咁黃會快d退架, 個時醫生係咁對我說

尋日已經密密餵,半夜由食一次變食三次,不過都係唔多便便.....阿仔初出世時,都係大約3個鐘一餐,完全一d黃都冇,攪到我有d擔心.....

子爵府

今日BB已經有6次便便喇~ 不過佢次次去便便都好辛苦咁,谷到面仔紅晒,又扭晒計,唔知係咪有肚風呢........

大宅

大家好呀!
我都係80年出世架...仲岩岩今個月生日添~

依家係第1胎...10預產期...請多多指教

子爵府

原帖由 gulolo 於 09-4-24 22:35 發表
大家好呀!
我都係80年出世架...仲岩岩今個月生日添~

依家係第1胎...10預產期...請多多指教

Hi~你好呀~

子爵府

今朝俾老公激死,我聽日12朝,今次冇煲薑醋,訂左八珍,專登訂多一個6人份,俾佢攞返公司,佢今朝要返工,話攞左返去先,點知出門口幾個字,就打返O黎話打爛左.......如果要訂過,又要$228,再要加多$50運費,佢話唔好再訂,因為我仲有兩個12人份,今日睇下佢d阿姨食幾多,如果唔多,就"不"一盒返公司算。原本成樽好好睇睇,俾佢攪到咁........

子爵府

妹妹開始瞓覺扭計喇......要食住瞓或者抱住瞓,可能因為食人奶,次次都食食下會瞓著,所以慣左。佢初初瞓著,仲成日開少少眼,睇下我有冇放低佢,如果放低左,又再扭過........好彩半夜果餐奶,可能比較眼瞓,就冇乜點扭,通常係朝早,同埋夜晚10點幾就最扭計。

子爵府

自從阿媽過o黎睇住阿仔,餐餐都餵佢食飯,俾我同老公知道左,即刻話唔得,要阿仔自己食,但係阿媽呢幾日下晝果餐都係照餵,今日阿仔自己食,阿媽仲不停o係旁邊話"我餵你啦~我餵你啦~",阿仔話媽咪話唔得,佢都不停話要餵........我諗如果俾阿仔佢湊,依家都未學識自己食飯......

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

hihi

星期5 亞囡係健康院打左針
醫院就5月22先再返去檢查

首頁

尾頁

跳至