自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

今曰同老公好朋友a食飯 , 老公去左廁所 , 諗住同a講 , 叫佢幫口同老公講 , 唔好再比好朋友b呃 , 每個月借錢比人玩 又唔還錢 , 最離譜借比人又唔出家用 , 幾次啦! 點知a同我講你地欠我錢我都冇叫你還 , 叫我唔好煩同嘈老公 , 男人好怕煩 !我直頭想搵地方捐 , 啞左 !
我知道老公之前問a借左幾萬(原因老公自己洗大左亂) , 拖左A大半年未還 , 叫左老公好多次還比a , 老公有錢 , 但覺得同A熟又冇叫佢還未拖到而家 !事後我叫老公還錢比a, 老公話係咩 ? A真係有咁講 ? 老公叫我用私己錢還比人先 , 頂 , 你自己洗大左要我還 , 我話你有錢架 , 佢話啲銀行卡4張都有最低存款 , 最多還住幾千先 , 冇錢還 !咁我應該點做 , 係未要用私己幫老公還錢 ?我覺得自己好無面,比人講我也是借錢唔還 , 有咩資格講B , A一句我即刻收皮 !
後補 , 我琴晚冇訓係到喊 , 我老公鬧我好多事 , 嘈啲咩 , 好麻煩 , 就算a咁講 , 又唔係我對住a, 係佢面對 , 你未以後唔好出黎 , 仲有我叫b還錢 , 問我係未好等錢用咩 ? 啲錢係佢 , 問我點解要趕絕人 , 佢唔會追!老公話我痴線 , 我呢幾日嘈呢單野真係勁煩 , 因為b攪埋a做咩 ? 我比好大壓力佢 !其實我都唔想佢比人呃 , 同想佢還錢比好兄弟a !佢唔明白當日佢去左廁所a既說話令有咩感受 !

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

晤好幫佢还,

A都叫你唔好追老公

妳點知佢哋之間d錢,可能撈亂駛,所以a唔追你老公,亦可能b同你老公都係咁撈亂駛,難兄難弟,講義氣咁

實情,老公係窮,夾計作你錢

做女人,留返d私己旁身

你無面,係因為多事咗

用戶要求終止服務

比我會還,一次咁多,幾萬姐,兩公婆好難計到咁盡。
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

對好多人嚟講幾萬蚊係閒錢,會有好多人叫你還錢
你老公連家用都成日拖你,寧願借錢比個好朋友都唔比家用你
你果幾萬蚊一定要留返
萬一無錢開飯邊個可憐你
大人唔食,細路都要食

男爵府

回覆樓主

對唔住都要講句 嫁着你老公真係要喊三聲....

Mnbvcxdsa    發表於 18-9-25 06:40

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

YKU_123 發表於 18-9-24 23:39
今曰同老公好朋友a食飯 , 老公去左廁所 , 諗住同a好朋友講 , 叫佢題醒老公 , 唔好再比人朋友b呃 !個個月借 ...

佢有錢借比朋友b,但又欠朋友a錢,玩咩呀?比我唔會出聲亦唔會幫佢還,佢哋自己玩飽佢。

伯爵府

YKU_123 發表於 18-9-24 23:39
今曰同老公好朋友a食飯 , 老公去左廁所 , 諗住同a好朋友講 , 叫佢題醒老公 , 唔好再比人朋友b呃 !個個月借 ...

嘩! 你老公謀住你d私己,但對外人就咁闊佬,又一個人辦

寶褓保補    發表於 18-9-25 09:32

子爵府

其實佢地係咪有呢個默契同習慣
B爭你老公錢唔還
你老公爭A錢又唔還

禁止訪問

男爵府

小小馬奇朵 發表於 18-9-25 00:04
其實佢地係咪有呢個默契同習慣
B爭你老公錢唔還
你老公爭A錢又唔還

係 , 佢地都唔介意借錢唔還 ! 本來想叫老公a好朋友點醒老公唔好比人呃錢 , 點知...唉

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

聽完佢都唔怕面懞,重好意思叫你還,理得你老公吖……

公爵府

回覆樓主:

千祈咪幫佢還,習慣成自然,你還左第一次就有第N次.....千祈咪開錯頭呀。

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

cinda72. 發表於 18-9-25 00:06
樓主意思應該係朋友b都係問a借,樓主想提a唔好比b呃,點知原來個c6都係行兇者之一,所以覺得好火羅
...

我見樓主第3,4句,理解為樓主想借朋友a把口,勸樓主自己老公唔好借比 b,可能我理解錯啦。

大宅

回覆樓主:

千其唔好還,佢叫得出你用私己都幫佢還你走得啦,唔計唔俾家用你。我覺得你老公直頭係兄弟大過天,當老婆係草果咋人,你早走早著!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

絕對唔會幫佢還。有錢都唔還俾人咁衰格,仲叫老婆代還,我真係接受唔到。我會離婚。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

fivebeanrice 發表於 18-9-25 00:03
嘩! 你老公謀住你d私己,但對外人就咁闊佬,又一個人辦

agree,
sorry都要講聲,
個老公好無賴,
對老婆同對朋友都係

男爵府

cinda72. 發表於 18-9-25 00:06
樓主意思應該係朋友b都係問a借,樓主想提a唔好比b呃,點知原來個c6都係行兇者之一,所以覺得好火羅
...
朋友a同朋友b係唔識 , 一個係工作朋友a , 一個係小學同學朋友b ! b 好鍾意借老公錢唔還去玩, a之前借過錢比老公 !諗住同朋友a講叫佢題醒老公唔好再借錢比b玩 ,點知a同我講我地都一樣冇還錢 , 我都冇叫你地還, 叫我唔好煩老公, 男人唔鍾意! a呢句我真係搵地方捐 !所以諗緊幫唔幫佢清呢條數 , 我唔想比人話我地借錢唔還

侯爵府

有錢都唔還比人,仲要話熟人唔駛還,
真係覺得你老公好冇賴.
而家仲要你幫佢還,
真係仲係咪男人嚟架?
本來2夫妻,錢銀唔應該咁計較,
但係你老公咁既為人,
你都係留返私己傍身好D.

wcpcelia    發表於 18-9-25 08:56

男爵府

男人要有承擔,你老公似乎無,仲要個老婆幫手還...

首頁
12345...10

尾頁

跳至