興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想買一部比個仔用,但唔知有咩分別,知既請話我知呀,thx!

男爵府

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7006090600564

如果你話 netbook 就有o的唔同啦~
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7008082200445

呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

別墅

回覆 # 的文章

I think you want to compare with notebook and netbook. Is it correct?
For kid, I recommend to buy a notebook better than netbook because the screen is not too small and the keyboard is larger + the performance is faster.

男爵府

spmok1999,11gk
thx!
本意係想買部電腦比個仔(小4)上網做下功課,同埋等佢升中時可以用得著,但desktop屋企無位擺,所以想買部細D既但我同老公又唔係好識,咁netbook又係咩嚟呀,同notebook 有無分別呢?

男爵府

回覆 # 的文章

netbook比notebook係效能低d,細d,輕d,平d

男爵府

原帖由 溫柔 於 09-4-11 01:25 發表
spmok1999,11gk
thx!
本意係想買部電腦比個仔(小4)上網做下功課,同埋等佢升中時可以用得著,但desktop屋企無位擺,所以想買部細D既但我同老公又唔係好識,咁netbook又係咩嚟呀,同notebook 有無分別呢? ...

我諗都係買部大少少o既 notebook 比你個仔好了, 其實notebook 價錢都有較平宜的, 至於 size 都可以有較細的, 但相對價錢會較貴呢!
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

別墅

回覆 # 的文章

Do you have any bugget?

別墅

spmok1999,

If bleow $5,000. what brand and model is good? Thanks.
:-D

男爵府

我已經買咗la,我買咗samsung既notebook$4999,多謝大家既意見,thx!

首頁

尾頁

跳至