烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

別墅

回覆 takki_wen 的帖子

我都好想學,最衰香港無😭期待你嘅分享

大宅

期待你更多的分享!

複式洋房

好勁呀!!加油加油!要學幾耐架?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

樓主好叻

複式洋房

knp 發表於 18-9-26 20:24
回覆 takki_wen 的帖子

我都好想學,最衰香港無😭期待你嘅分享

係呀,所以要去外國先有得讀,希望香港遲d都有啦

複式洋房

SoSoCook 發表於 18-9-27 11:37
好勁呀!!加油加油!要學幾耐架?

我讀intensive class 讀半年

複式洋房

我的法國藍帶廚藝le cordon Bleu 生活

今日學左整呢個好靚既甜品

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

加油呀!整得好靚

男爵府

回覆樓主

上面個層係咩?好靚

大宅

takki_wen 發表於 18-9-25 21:57
終於可以完成我夢寐以求的課程Starting my meaningful journey and dream come true (emoji)(emoji)#lecord ...

加油呀,期待你分享。

子爵府

Hi

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

珍珠宮

回覆樓主:

感覺你是為了理想而奮鬥呢! 為夢想而戰,加油呀!
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

侯爵府

超級正,學完可以開一間高級餐廳

別墅

男爵府

複式洋房

我的法國藍帶廚藝學院Le Cordon Bleu 生涯

唔好意思分享多少少佢之前嘅經歷先,由細到大父母永遠好現實,唔鍾意我學自己有興趣因爲他們覺得搵唔到錢。直到四年前我覺得人生漫無目的,覺得人生為咗什麼。直到我看到一本書鼓勵我人生應該追求夢想,因為我唔想成世羨慕人地。但我自己諗人生有幾多個10年想去做就做所以咩都唔理就決定去完一完夢。但當時要養屋企又要出去租樓冇錢,嗰陣時我就決定要慳食慳洗希望將來有一日可以去到。皇天不負有心人終於比我儲到一筆錢,但去之前屋企人都反對話我又唔係諗住做廚師讀黎有咩用。但我唔理三七廿一,年輕就是任性。個幾十萬係我自己儲返嚟嘅,一於去闖追求夢想

首頁

尾頁

跳至