懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

emily,

pm me 啦...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

EMILY BO:

U LIVE AT WHAMPOA??? ME TOO WOR^^

原帖由 EmilyBo 於 12-4-2009 22:39 發表
Sugarbabe,

Where do you live? My agent in Whampo is quite good but no sure if it is too far for you.

If you want, i can pm the agent's tel. no. for you. They bring in new maid every few weeks but ...
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

大宅

原帖由 Sugarbabegirl 於 2009-4-12 19:19 發表

搵maid真係好煩,我問咗成8間agent,得1至2間有人俾我揀,但都係2個起3個止,佢地個個都話搵湊newborn好少喎.....而嗰2-3個又唔啱..... ...

我都搵左5間agency搵菲傭,要有揍new born baby經驗,cooking 最好good la,面貌身形不要過肥la,年齡30~36 la,做家務有條有理 la,睇來睇去,又要逐個睇ref 同video,1星期後,心水啱個個,點知又比人請左,差不多睇左成10日,都開始心急要快決定一個,前日收到一間agency話有幾個新maid資料,都有兩個啱,問老公佢又話叫我自己決定,因為兩個都OK。我叫agency馬上hold 住先,唔係又要重頭睇過,第二日即時上agency同菲傭電話傾兩句,問下佢同聽下佢D英文,即刻就confirm左一個,agency話要差不多7月頭才到港。
今日又收到另外一間agency幾個新maid資料,大部份都有揍new born baby經驗,睇落都OK,如果你想睇下,可以PM我聯絡email,我forward比你睇下,不果呢間agency fee$3580我覺得貴左D 。我而家呢間$2000唔包勞保,同埋我貪佢地多菲傭選擇,萬一呢個唔得的話,都容易搵後備。好多間都係有印傭多,菲傭少。

大宅

Sugarbabegirl,

我D agency全部在旺角區。

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cowboybaby 於 09-4-12 12:59 發表

bobomami,
我同妳一樣, 都係唔識上網買野呀 , 依家聽jizoe教我fax去dbs驗証visa先, 等佢寄個驗証no我再上去試多次搞唔搞得掂, 我地大家努力啦 !

alsan, jizoe

唔該晒, 其實我create左username了(咁要 ...

cowboybaby
都要同賣家傾郵費同問佢有無貨架!
而且唔知點解我平時比錢多數唔成功, 要在夜晚12點左右先成功架, 唔知係咪線路問題呢~~

大宅

原帖由 lingchai 於 2009-4-12 23:36 發表
麵包超人網上店,好抵!去睇下啦!
http://hk.myblog.yahoo.com/ppshop-anpanman

好cute呀! 價錢又唔係貴,我都想訂麵包超人PP褲,不果面包超人嗰個公仔位唔知呀B仔舒唔舒服呢 ? 好似好大塊咁。

大宅

唉......我琴日試下網上比錢又係過唔到, 都唔知點解,激死我, 因為我買左口水巾, 而家只好去工商直接入錢比佢, 之後叫佢寄比我, 不過我今晚再試下先, 如果都唔得真係要麻煩你la.........

原帖由 雨晴B 於 09-4-12 17:28 發表
各位sis, 我見咁多mama都用唔到淘寶買野, 如果唔介意不如我幫下你地啦...

因為我日日在家, 有時間為大家服務一下, haha

我平時係用hsbc的visa在淘寶做交易, 當然, 過數既時候佢係用人民幣算, 但係到我找咭數既時候 ...

複式洋房

SugarBabe,

Just pm you the agency info ... I got some maid CV and video in hand if you wish to view them first. PM me your email and I can foward to you to take a look.

I think there is a yellow van going between Mei Foo and Whampoo (Hung Hom). You can find it next to the main Mei Foo bus stop.

Hope this help!

原帖由 Sugarbabegirl 於 09-4-13 00:08 發表

Emily:
I live in Mei Foo. I guess it's not too far from Whampao. Would be very nice of you if you could pm me the agent's contact. I have to try around as much as possible coz I've been looking fo ...

複式洋房

雨晴B, it is really kind of you ...

I will pm you later today n can transfer $$ into your HSBC account any time as my hubby use HSBC as well.

Again, thanks a million for your assistance!

原帖由 雨晴B 於 09-4-13 00:33 發表
emily,

pm me 啦...

複式洋房

I live in royal peninsula .... only 5 mins walk to Whampo.

Miio, may be we can find time to tea and chat chat during weekend wor ...

My baby is a gal. Do you know the gender of your baby?

原帖由 miio 於 09-4-13 01:29 發表
EMILY BO:

U LIVE AT WHAMPOA??? ME TOO WOR^^

大宅

我想問下, nuk奶樽可唔可以用pigeon奶咀吖.........

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 alsan 於 09-4-13 11:23 發表

我158cm, 高你1cm咋!! 但係我個肚其實唔算好大咋....我3個月個時未見肚, 4個半個先開始見肚, 同事都係今個月先發覺我有左.... 可能我成日著娃娃裝啦!! 我未有bb時腰25吋, 依家肚圍36囉. 我又唔覺得肚好大, 我patpa ...

你好FIT丫...25寸, 羨慕死人

大宅

好媽媽勳章

原帖由 jizoe 於 09-4-13 02:54 發表

cowboybaby
都要同賣家傾郵費同問佢有無貨架!
而且唔知點解我平時比錢多數唔成功, 要在夜晚12點左右先成功架, 唔知係咪線路問題呢~~

jizoe
怎樣傾??? msn定e-mail, 其實阿里旺旺是什麼? 可否去銀行入數比錢或者貨到先比? 同埋送去住宅是否貴d?

雨晴b,
太好了, 多謝妳的幫忙, 我估我都係搞唔掂架啦, 我save左一幅圖有我想要買的東西, 我怎樣send給妳呢?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

ok ar, I always free coz I don't need to work, I pm you my msn a/c ar...

My BB is a cow boy ar

原帖由 EmilyBo 於 13-4-2009 09:38 發表
I live in royal peninsula .... only 5 mins walk to Whampo.

Miio, may be we can find time to tea and chat chat during weekend wor ...

My baby is a gal. Do you know the gender of your baby?
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

珍珠宮

cowboybaby,

不如你pm條link比我, 仲有pm你msn我

珍珠宮

各位sis,

如果有需要在淘寶代購, 你地就pm人貨品條link同你既msn比我啦....

因為我怕我會係到miss左你地既post

大宅

係呢, 我想問你地有冇係淘寶買和尚袍同長袍比小B吖, 你地去邊條LINK, 可唔可以SEND比我吖......

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

MINIMOTO有冇link吖, 我都買左佢張床仔, 大床, 1600

原帖由 alsan 於 09-4-13 16:16 發表

我買哈衣, 但係間shop 好好, 佢有和尚袍賣
http://store.taobao.com/shop/view_shop-9252cc85c4bcae2e9bab128d76fd16f3.htm
But 你唔同同佢買口水肩, 因為貴人地rmb3!!! (我上次買左勁多....)

一係你去minimoto, ...

首頁

尾頁

跳至