跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

事件發生係2007年 Singapo Malaysian

吉隆坡警察證實該短片是和吉隆坡2007年11月的新聞有關.
僱主是電腦程序員
女傭只有18歲
僱主3歲的女兒一再抱怨胃疼,他開始懷疑,並決定裝CAM.....
女傭被裁定有罪-侵犯兒童被判處入獄2年 (2年實在太小呀!)

http://multimedia.asiaone.com/Multimedia/Vodcast/Multimedia/Story/A1Multimedia20090402-6319.html

想知道佢個全名,是否出監,知道請 pm 本人,等請工人的媽咪小心,願主保守你一家 thanks

複式洋房

兩年實在太少﹐應該判佢終身監禁。個女傭咩人離o??!? 好變態!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

應該未出黎呀,
仲有幾個月,
除非傳媒有心搵佢,
都恐怕出咗黎都無人知,
呢邊唔似香港有壹週嘅狗仔。

佢地國家可以改名換姓,
知真名都無用。
唯一可以嘅係唔好用印佣,
咁就避得到。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

仲有唔係singapo malaysia.

係malaysia嘅首都吉隆坡Kuala Lumpur。

新加坡 Singapore 已經獨立。係另一個國家黎架。

大宅

畀面勳章

好驚呀,我睇到打哂冷震,所以我真係死都唔會請工人睇住我個女,我唔信佢地,太恐怖...如果睇到個女比工人打到咁我會傷心死,就算到時可以判工人死刑都補償唔到,點知佢會唔會整到個女內傷...天呀....好驚呀,希望唔會有人再請呢個變態婆

大宅

畀面勳章

原帖由 Elefant老婆 於 09-4-11 17:37 發表
應該未出黎呀,
仲有幾個月,
除非傳媒有心搵佢,
都恐怕出咗黎都無人知,
呢邊唔似香港有壹週嘅狗仔。

佢地國家可以改名換姓,
知真名都無用。
唯一可以嘅係唔好用印佣,
咁就避得到。 ...
thanks

大宅

小妹妹好可憐....

別墅

嘩..點解可以咁殘忍架!睇到心都實哂,第二時到我有小朋友都唔敢請工人呀,就算請都真係唔好比工人一個人喺屋企照顧小朋友呀,唉..咩人都有架

洋房

吾明d父母點放心把子女交比女佣照顧...佢地咩背景我地又無辦法知道...

複式洋房

之前對請工人己經無咩好感﹐而家睇埋個LINK﹐真係打死都O吾會請工人幫手。

大宅

又唔可以一竹篙打一船人o既, 我相信總有d工人係好o既。我自己個菲傭用咗六年, 我在香港時請佢, 後來搬去新加坡都帶埋佢, 少咗人工佢都肯跟我地, 舊年我地又搬去馬來西亞, 又係帶埋佢, 人工好過新加坡少少, 但當然冇得同香港比, 一月份我個仔出世, 我見佢做得好辛苦, 於是加咗少少人工俾佢.

佢湊我對仔女都好好, 大女六歲當佢係親人, 細仔3個月大俾佢湊得肥肥白白作息有時, 睇得到佢係當正自己仔女咁湊, 好多耐性。有時仲好耐性過我呢個做媽咪o既.

除咗工仍範圍以內, 佢仲會同我仔女玩同睇書, 我大女未夠一歲就認得晒26個英文字母大小階, 所有顏色同形狀的英文。

現在我個仔得3個半月大,我有時都見佢拎住本圖畫書同我個仔一路睇一路講。

總之我好感激佢, 關係似家人多過賓主。佢唯一缺點係蠢咗d, 唔係醒目果隻, 交帶佢做野要長氣d囉. 但我覺得都唔緊要, 精過頭你仲驚。最緊要心地好同有愛心, 尤其係湊細路。
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

首頁

尾頁

跳至