親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

一家4口,暫時諗住:
~ crab catching (1/2 day)
~ gummies farm 騎馬餵羊仔 (1/2 day)
~ Fish market + 餵pelican (1/2 day)
~ blue glow worm (自駕)
~ dream world (1 day)
~ we n wild (1 day)
~ currumbin zoo (1/2 day)
~ Thunderbird park (1 day)
~ beach + broadwater park (1 day)

仲有咩地方好玩?

禁止訪問

大宅

KKLmama 發表於 18-10-12 11:21
回覆 muimui2 的帖子

25/12 會去邊?

會去海豚島。揾左好多地方都close, 本來諗住去海灘算,點知後尾揾到海豚島照常,所以去呢度 day trip.

wcpcelia    發表於 18-11-14 14:48

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

I go to 海豚島 day trip on 25/12/2018 too :) My schedule

12月23日 中午到達布里斯班,市內觀光
12月24日 龍柏樹熊保護區
12月25日 天閣路碼野生海豚度假村
12月26日 7:20am乘車到黃金海岸,市內觀光 Surfer Paradise / South Port / Boardbeach
12月27日 華納電影世界, 夜觀藍光螢火蟲
12月28日 海洋世界,晚飯後 Beachfront Night market
12月29日 天堂農場 + 狂野水上樂園
12月30日 嘉林邊野生動物園
12月31日 捕蟹之旅 + 果園一天遊
1月1日 黃金海岸機場返港

禁止訪問

大宅

KKLmama 發表於 18-11-27 15:56
My schedule:22/12 Arrived in Gold Coast - Hea at Pacific Fair Shopping Center and dinner
23/12 Curru ...

你會唔會去睇blue glow worm 呀?

禁止訪問

大宅

日月 發表於 18-11-14 10:46
I go to 海豚島 day trip on 25/12/2018 too :) My schedule

12月23日 中午到達布里斯班,市內觀光

我想請問捕蟹和果園係唔係同一個tour? 可以分享當天行情嗎?是否值得去?我地復活節出發

大宅

os2bee 發表於 19-1-1 16:24
我想請問捕蟹和果園係唔係同一個tour? 可以分享當天行情嗎?是否值得去?我地復活節出發
...

dele

大宅

os2bee 發表於 19-1-1 16:24
...

捕蟹我參加吃喝玩樂嘅,只是半天團,因為想留啲時間自己玩。

好好玩就講唔上,但算係一個體驗,可以捉蝦仔,釣魚,欣賞下湖景。捕蟹嗰part 無咩料到,只是抽起一個原先已放好嘅捕蟹籠。 但係如果同行小朋友年紀細嘅話,都係一個幾好嘅活動唻嘅。

大宅

我都plan左今年聖誕去gold coast. 想問你哋住乜嘢酒店/apartment? 我見好多都要$1600-1700 1晚,有點貴! 係咪正常價錢?
另外除咗25號,其他日子去啲park會唔會都好多人?
Thanks

大宅

KKLmama 發表於 18-11-27 15:56
My schedule:22/12 Arrived in Gold Coast - Hea at Pacific Fair Shopping Center and dinner
23/12 Curru ...

請問你helicopter 係邊度book? 要預早幾耐?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

sumyees 發表於 19-7-19 11:53
我都plan左今年聖誕去gold coast. 想問你哋住乜嘢酒店/apartment? 我見好多都要$1600-1700 1晚,有點貴! ...

聖誕係旺季,酒店房會比平時貴好多,打算去就早少少訂。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

KKLmama 發表於 19-7-19 16:06
回覆 sumyees 的帖子

Rhapsody Resort, 超舒服https://www.agoda.com/zh-hk/rhapsody-resort/hotel/gold-c ...

我都有睇呢間
地點方唔方便?
一陣間同q1 & mantra circle !

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至